Moderne Nederlandse architectuur in Weesp | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne Nederlandse architectuur in Weesp

Stoa. Stoa.
Woonhuis Weesp Moderne woonkamers van Frank Loor Architect Modern
Loading admin actions …

Architect en technicus Frank Loor heeft veel ervaring in het ontwerpen van persoonlijke architectuur, waarbij de wensen en ideeën van de klant centraal staan. Vandaag gaan we je een voorbeeld geven van de uitwerking van deze wensen, door je een schitterend woonhuis in Weesp aan de Vecht te laten zien. Het woonhuis was ooit een loods, maar is geleidelijk aan veranderd in een woonhuis. Het oude grondplan van de loods bleek maar lastig in te delen en had eigenlijk geen connectie met het water, waardoor bestaande kansen op architectonisch gebied onbenut bleven. Deze problemen zijn opgelost door een schitterend ontwerp van Frank Loor. Er werd een kleine aanbouw aan de zijgevel toegevoegd, waardoor de woning nu ook in de breedte ingericht kan worden, een hele verbetering van de sfeer in het interieur. De keuken en de woonkamer hebben nu een mooie connectie met het water, waardoor een meer sprekende architectuur ontstaan is. De inrichting en de nieuwbouw zijn prachtig op elkaar afgestemd en vormen zo een geheel. Nieuwsgierig? Kijk dan met ons mee naar de schitterende kiekjes van het interieur.

Achtergevel

We nemen je even mee naar het verleden, een paar maanden terug in de tijd. Deze foto toont ons de staat van het huis in die dagen. We zien de gevel van voor de verbouwing, enigszins verouderd, duidelijk achterstallig onderhoud en een gedateerd kleurenpalet. Er moest nodig iets aan gebeuren. Architect en technicus Frank Loor werd aangeschreven, afspraken en plannen werden gemaakt en vakkundig werden de aanpassingen in een vlot tempo gerealiseerd. We gaan je laten zien hoe een oud huis weer kan stralen!

Verbouwing

Dit is dezelfde gevel, maar dan een aantal weken later. We zien duidelijk de nieuwe uitbouw aan de zijgevel, deze zorgt voor veel meer mogelijkheden qua inrichting van het interieur en voor de nodige leefruimte. De grote glazen ramen zorgen voor een hedendaagse look en de nodige toevoer van opwekkend daglicht (we voelen ons immers goed in een licht ruimte). Het balkon is bewaard gebleven maar krijgt een transparantere vormgeving. Ook het kleurenpalet oogt door de aanbouw modern.

Transparant

Twee brandende wensen van de bewoners zijn met de nieuwe uitbouw van de zijgevel in vervulling gegaan: er is meer licht en er is meer ruimte! Zeg nou zelf, dit interieur is toch prachtig transparant! De moderne en comfortabele meubels garanderen je het hedendaagse woongevoel dat je als bewoner zoekt. Door de grote ramen stroomt het daglicht het woonhuis binnen, waardoor een fijne sfeer ontstaat waarin je kunt relaxten, genieten van je vrije tijd en gewoon helemaal tot jezelf kunt komen. De wanden zijn zuiver wit en de meubels hebben een moderne vormgeving. Let ook even op de rustieke bijzettafel, die past door zijn warme houtkleur precies bij het verder ingetogen kleurenschema.

Hoogte

De hoge ruimte zorgt voor een gevoel van veel vrijheid. Vanaf de eerste verdieping hebben we een mooi zicht op de woonkamer beneden. De comfortabele stoelen zijn het perfecte gezelschap voor een avondjes tv-kijken of het lezen van een boek. Je zakt lekker weg in zo´n zitstoel na een dag hard werken.

Open

De woning heeft een zeer open design, een voorbeeld hiervan zien we hier op het plafond. De draagbalken die mede de eerste verdieping van het huis vormen, zijn zichtbaar gebleven. Hierdoor krijgt de witte wand en het plafond niet alleen een visuele sparringpartner, maar er wordt zo ook een open sfeer gecreëerd en tevens krijgt de ruimte een bijzonder conceptueel detail. De combinatie tussen het warme hout, de witte wanden en het grijze keukenblad, zorgt voor een moderne ietwat industriële twist met een minimalistische vormgeving. De eenvoudige lijnen van het ontwerp zorgen voor de nodige rust in de woning: hier voel je je helemaal thuis! 

Tot zover de prachtige ontwerpen van Frank Loor. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je eetkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een jacht is om in te relaxen en te genieten. Kijk hier voor een mooi voorbeeld!

Hoveniers en tuinarchitecten helpen je om je ideeën uit te werken. Hier vind je de juiste professionals.

Hoe ziet jouw droominterieur eruit? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!