Deze tuin past bij jouw sterrenbeeld! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Deze tuin past bij jouw sterrenbeeld!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Mediterrane tuinen van Viveros Pou Nou Mediterraan
Loading admin actions …

Wist je dat jouw horoscoop ook wat zegt over het soort tuin dat bij jou past? Net zoals je horoscoop wat over je karakter zegt, is deze ook van invloed op de tuin waarin jij je prettig in zal voelen. De drukke schorpioen heeft een rustige Zen tuin nodig en de nette maagd houdt van en opgeruimde tuin met nette aangelegde borders. Uiteraard is het een grote lijn maar we denken dat er zeker wat uit kunt halen. De heerlijke warme voorjaarszon begint alweer te schijnen dus lees mee en ontdek jouw ideale tuin. Bijkomend voordeel: daarna kun je direct aan de slag!

Ram

De ram onderscheidt zich door zijn enthousiasme en inspiratie. Het zijn zeer creatieve mensen die graag experimenteren en in het middelpunt van de belangstelling staan. Ook houdt de ram ervan om nieuwe dingen te creëren. De wijze waarop ze het onbekende benaderen is fascinerend en boeiend voor elke toeschouwer en zo kun je ook hun tuin beschrijven. De ram wil unieke elementen in zijn/haar tuin zoals kleurrijke en opvallende bloemen en geeft de voorkeur aan een vrolijk ontwerp. Ze houden van avontuur, nieuw en anders dan anders. Zie je bijvoorbeeld een tuin die een combinatie van de Italiaanse Renaissance is met gedurfde kleuren en grote bloemen? Typisch ram!

Stier

Stieren hechten in hun leven altijd aan stabiliteit en veiligheid. Ze verbinden zich niet direct en wegen alle opties zorgvuldig af alvorens een definitief besluit te nemen.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat het tuinontwerp bij stieren wat langer op zich laat wachten. Maar dat is helemaal niet verkeerd, want als een stier eenmaal heeft besloten voor een bepaald project, dan zal hij er ook vurig en enthousiast mee aan de slag gaan. Stieren houden van nette aangelegde bloembedden die rust uitstralen. De perfecte kleur is roze en daarom zijn verschillende gekleurde rozen de perfecte keuze voor harmonie en rust in de tuin van de stier.

Tweeling

Mensen die zijn geboren onder het dierenriemteken tweeling zijn communicatief en veroveren snel de harten van de mensen om zich heen. Door hun open karakter maken ze snel hechte vriendschappen en ze zijn flexibel en leergierig. Nieuwsgierigheid en beweeglijk zijn de sleutelwoorden om de tweeling treffend te omschrijven. In hun tuinen zien we vaak geurende bloemen, zoals lavendel, Japanse azalea's of madeliefjes. Net zo belangrijk als de bloemen zijn ook trendy design elementen in de tuin belangrijk voor de tweeling. Zo ontstaat een prachtig contrast en kiest de tweeling voor vrolijke en heldere kleuren die zich duidelijk onderscheiden van de aardse tinten van het omliggende landschap. De tweeling transformeert graag een terras tot perfecte ontmoetingsplek voor vrienden en familie om gezellig samen te genieten van warmere zomeravonden.

​Kreeft

Kreeften kenmerken zich door hun kalme en begripvolle karakter. Ze zijn zeer zorgzaam en hechten veel belang aan emoties en compassie. Soms lijkt de kreeft een beetje melancholisch, maar eigenlijk komt dit doordat de kreeft van tijd tot tijd behoefte heeft om zich even terug te trekken om zijn kracht te herwinnen. De gevoelige Kreeft houdt van de natuur en heeft vaak een voorkeur voor witte rozen, jasmijn en andere planten die liefde, romantiek en rust uitstralen in zijn of haar tuin. Bij de keuze van de planten gaat de kreeft zeer precies te werk. Hij of zij bestudeert de benodigde eigenschappen voor de bodem, het klimaat en leest de instructies zeer zorgvuldig voordat hij of zij bepaalde planten inkoopt voor zijn of haar tuin.

​Leeuw

Vurige border Landelijke tuinen van Carla Wilhelm Landelijk
Carla Wilhelm

Vurige border

Carla Wilhelm

De leeuw wordt beschouwd als de koning van het bos en is zeer gelukkig in het midden van de natuur Hij houdt van aandacht van zijn medemensen en wordt ook gekenmerkt door zijn leiderschapskwaliteifen, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. De leeuw houdt ervan om te worden geprezen en bewonderd en dat is de reden waarom hij groot belang hecht aan een perfect onderhouden tuin die echt in het oog springt met uitzonderlijke groene en fraaie bloeiende planten. Vooral aparte planten met felle kleuren of bloemen zoals bijvoorbeeld lelies en zonnebloemen. De goed onderhouden tuinen van Leeuwen hebben een balkon met een perfecte mix van klassieke planten en praktische elementen – de tuin van een leeuw is een knusse en gezellige ontmoetingsplaats waar vrienden en familie niet mogen ontbreken!

​Maagd

Maagdelijke kwaliteiten zijn vooral: zeer goed georganiseerd, netjes, perfectionistisch, vriendelijk en hardwerkend. Maagden hechten groot belang aan een zorgvuldig aangelegde tuin en ook aan het welzijn van al hun medemensen en dieren. Bovendien zijn ze zeer zelfkritisch en gebruiken ze al deze kwaliteiten om indrukwekkende tuincreaties te maken. Met nauwgezette aandacht voor detail combineren zij wilde bloemen met klassieke rozen in harmonie en transformeren zo hun tuin gemakkelijk tot eye-catcher van de hele buurt. In tuinen van maagden zien we ook fraaie decoratieve elementen die zijn gebaseerd op rechte en eenvoudige lijnen van de plantenbedden en die zo elke groene plek tot een kleine schat transformeren.

​Weegschaal

Ze zijn diplomatiek, heel romantisch en verfijnd en dus schittert de weegschaal niet alleen op het gebied van wonen en interieurstijl, maar ook wat betreft hun persoonlijke landscaping. Omdat de weegschaal veel nadruk legt op orde en harmonie kost het tijd totdat ze het perfecte plan voor hun tuin hebben ontwikkeld. Maar wanneer het plan eenmaal klaar is kun je er zeker van zijn dat alle bewoners en bezoekers ervan onder de indruk zullen zijn. Voor de weegschaal is er geen betere retraite dan hun eigen tuin en deze woonkamerextensie moet niet alleen intiem, maar ook praktisch zijn met mooi vormgegeven hoekjes. Weegschalen kiezen daarom graag voor twee comfortabele stoelen, bloemen in verschillende tinten en een romantische plek voor magische momenten.

​Schorpioen

Van schorpioenen wordt vaak gezegd dat ze jaloers en wraakzuchtig kunnen zijn wanneer vreemden hun persoonlijke bezittingen benaderen. Dit is een verkeerde interpretatie die we hier graag even recht willen zetten omdat de gepassioneerde schorpioenen nu eenmaal trots zijn op hun bezittingen en het gepassioneerde strijders zijn omdat ze hun heiligdommen liever niet willen verliezen. Deze natuurlijke strijders hechten om deze reden veel belang aan een tuin met privacy die wordt beschermd voor de ogen van buren en voorbijgangers zodat ze met volle teugen kunnen genieten van hun tuin. In de tuin van de schorpioen zien we vaak talloze variëteiten van bloemen met doornen, zoals de roos of de Azalea. Om tot rust te komen is de tuin duidelijk geordend en straalt eenvoud en stilte uit. De achtertuinen van schorpioenen zijn meestal indrukwekkende tuincreaties die klassieke extravagantie en innovatie uitstralen.

Boogschutter

Boogschutters houden van gezelschap en van plekken waar ze hun geliefden op elk moment van de dag kunnen ontmoeten. Daarnaast zijn boogschutters erg optimistisch en flexibel – meestal zijn ze intuïtief en avontuurlijk en dus voortdurend op zoek naar spannende dingen om te doen. In de tuinen van boogschutters zien we vaak tulpen en hortensia's. Deze plantensoorten zijn het meest geschikt voor creatieve vrijdenkers. Bovendien besteden boogschutters veel aandacht aan het op de juiste wijze presenteren van hun tuin. Als je een boogschutter bezoekt, kun je je erop voorbereiden dat je in eerste instantie de tuin zult bezoeken nog voordat je een stap in huis hebt gezet.

Steenbok

Moderne tuinen van Terra Modern

Ambitieus, vastberaden en ambitieus – dat zijn de belangrijkste kernmerken van de  Steenbok. Steenbokken zijn verder meestal zeer rustige mensen die de neiging hebben om hun ware gevoelens achter een façade te verbergen. Ze zijn zeer rationeel en kunnen zich pas na wat langere tijd openen voor nieuwe mensen, andere ideeën of het onbekende. Bij de Steenbok passen mysterieuze bloemen zoals viooltjes, orchidee of een tijgerlelie. Op de foto hierboven zien we hoe ambitieus Steenbokken kunnen zijn als het gaat om het ontwerp van hun tuinen. Deze Engelse tuin heeft een natuurlijke uitstraling en wordt verdeeld door een pad met stenen in verschillende groottes waardoor het geheel er wat losser uitziet dan de strakke bloemperken aan de zijkant. Deze tuin zou zeer goed passen bij een Steenbok.

Waterman

De waterman is onafhankelijk en sociaal en vindt het heerlijk om vooruit te kijken. En dat is precies de reden waarom de Waterman meestal ook de persoon in je vrienden- en familiekring is die altijd goed op de hoogte is van het laatste nieuws, de laatste roddels of de nieuwe trends. Inzake de tuin zijn ze altijd goed op de hoogte van nieuwe trends en ideeën. Water is zijn of haar favoriete element en kunnen daarom vinden we in de tuin van de Waterman naast Lelies en Lotusbloemen ook vijvers die een bijzondere sfeer in elk seizoen creëren. Zo kan de Waterman zich even terugtrekken in zijn persoonlijke vredige paradijs aan het eind van een heerlijke zonnige dag. Een bijzonder hoogtepunt voor vele Watermannen is een aangebouwde serre waar hij of zij in elk seizoen van de zon kan genieten.

​Vissen

Landelijke tuinen van Ambiente Landelijk

Vissen zijn dromerig, gevoelig en romantisch. Ze staan altijd klaar om mensen te helpen en door middel van hun empathie creëren ze hechte vriendschappen. Ze leven vaak in een fantasiewereld die van tijd tot tijd wordt verstoord door invloeden van de wereld van alledag. In hun tuin kiezen ze graag voor een dromerige magische sfeer met mooie warme sfeerverlichting en verschillende leuke hoekjes. Ze houden ook van kleurrijke en sfeervolle decoratie. Favoriete bloemen van vissen zijn tulpen en witte lelies die een magische sfeer in hun tuin neerzetten. Wanneer Vissen niet genoeg ruimte hebben in hun tuin voor veel bloeiende planten dan houden ze ook van groene planten waar ze niet alleen in het voorjaar en de zomer maar ook in de koudere seizoenen van kunnen genieten. Wil je ook weten welke woonkamer past bij jouw sterrenbeeld? Lees dan ook dit artikel.

Het is ook allemaal best logisch eigenlijk...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!