Voor en Na: opknappen met een klein budget

Johan van Dijk Johan van Dijk
raum² - wir machen wohnen
Loading admin actions …

Bij een Voor en Na zie je soms de meest spectaculaire verbouwingen voorbij komen. Heel erg mooi om te zien, maar niet elke portemonnee kan er voor zorgen dat een huis helemaal veranderd. En daarom laten we je ook graag projecten zien waarbij een kleiner budget het uitgangspunt is geweest. Zoals dit leuke kleine appartement! De Duitse home stagers van RAUM2 hebben namelijk een groot verschil gemaakt in deze interessante woonruimte. Kijk maar snel met ons mee en laat je inspireren om zelf ook voor niet al te veel geld aan het verbouwen te gaan.

Voor: lege woonkamer

Bij dit project is er voor gekozen om voor de ene ruimte net even iets meer geld uit te trekken dan voor de andere. Om in de woonkamer een duidelijk verschil je kunnen maken, is er voor gekozen om de oude tegels te verwijderen. En die lege woonkamer zie je hier. Eigenlijk is het nu een onbeschreven blad waar je alle kanten mee op kunt gaan. Laten we snel eens kijken welke keuzes allemaal bij het inrichten zijn gemaakt!

Na: rustiek chique

Het eerste wat ons te binnen schoot toen we deze foto zagen, was ‘rustiek chique’. Moderne en meer rustieke elementen zijn namelijk op een hele treffende wijze in een prachtige balans gebracht. Een erg elegante woonkamer én eetkamer is daardoor ontstaan. Vooral het leuke vloerkleed is zoiets dat extra diepte en sfeer aanbrengt. Een erg goed begin, we zijn benieuwd naar de rest!

Voor: rommelig balkon

Een rommelig balkon zie je hier. Dat kan toch ook beter? Laten we dit maar snel vergeten!

Na: rustieke charme

De rustieke charme spat van het scherm af! En de schitterende omgeving doet daar nog eens een extra schepje bovenop. En dat terwijl eigenlijk alleen maar de lambrisering geverfd is en vervolgens nieuwe meubels zijn geplaatst.

Voor: vreselijke badkamer

Deze badkamer heeft alles wat je nodig hebt: een ruime wastafel en een groot bad met douche. En toch is het een vreselijk geheel om te zien. Wie heeft die rode kleur bedacht? En wat ons vooral bezig houdt, hoe kun je hier met een klein budget iets moois van maken?

Na: geverfd en aangekleed

In dit geval zat de verandering niet in een complete verbouwing van de badkamer. Slechts een nieuwe wastafel en een verfbeurt voor het bad hebben hier een zeer groot verschil gemaakt. Uiteraard in combinatie met een hele sfeervolle en gezellige aankleding van de ruimte. Zoiets kun je gerust overlaten aan een home stager!

Voor: slaapkamer

Van deze ruimte kun je in deze toestand niet echt iets maken, maar we weten dat dit de slaapkamer is. De muren zijn al gestript om voor iets beters plaats te gaan maken, maar het plafond is ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Verder zie je dat er hier nog tegels liggen. Die zijn in de woonkamer verdwenen, hoe zit dat hier?

Na: prachtig ingericht

Het geheim van deze kamer zat in het verven. Door het plafond en de muren mooi wit te schilderen, was het helemaal niet nodig om de vloer te vervangen. Het is nu een mooi restant van de oude woning. En dat is op een zeer mooie wijze aan een tweede leven begonnen! Deze kamer is nu multifunctioneel te gebruiken en dat is erg fijn. Leuk om te zien hoe je op een relatief eenvoudige manier een huis helemaal kunt veranderen. Laat het voor jouw huis ook een inspiratiebron zijn!

Wil je nog zo’n leuk huis zien dat op bijzondere wijze is opgeknapt? Neem dan ook bij dit leuke project even een kijkje!

Enthousiast over dit project? Laat het ons weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!