Voor en Na: een interessante badkamerverbouwing | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een interessante badkamerverbouwing

Johan van Dijk Johan van Dijk
van COOLDESIGN SPA
Loading admin actions …

Als een badkamer wel een opknapbeurtje kan gebruiken, dan komen we graag een kijkje nemen bij deze werkzaamheden. Het Chileense aannemersbedrijf Mettox Construcciones heeft zo’n klus ter hand genomen. En het verschil is erg mooi om te bekijken. De oude badkamer heeft namelijk plaats gemaakt voor een schitterend nieuw eclectisch exemplaar. Benieuwd hoe het er nu uit is komen te zien? Laten we dan maar snel een kijkje gaan nemen!

Voor: niet slecht en niet goed

De oude situatie van de badkamer laat ons een beeld zien dat je een beetje in vertwijfeling brengt. Het is niet slecht en niet goed. Constructief gezien zit het nog wel redelijk in elkaar, maar je ziet wel dat de tegels niet zo best meer zijn. En ook de opbouw kan beter, vooral zo’n oud douchegordijn geeft nou niet echt een luxe uitstraling aan de badkamer. Aan een stortdouche is al wel gedacht, maar ook dat kan beter.

Voor: rommelig

Afgezien van de badkamer zelf, valt ook op dat opruimen niet een van de sterkste kanten is van de bewoners van dit huis. Het geheel oogt een beetje rommelig en dat is juist wat je moet zien te voorkomen in de badkamer, zeker als de ruimte al niet zo groot is van zichzelf. Gelukkig kun je hier nog net zien dat er iemand met een meetlint in de weer is. Wat voor verbeteringen zullen hier gaan komen?

De plannen

Voor we je meenemen naar de nieuwe situatie, laten we eerst de digitale schets zien die is gemaakt voordat de werkzaamheden zijn begonnen. En die laat ons een erg mooi beeld zien! Een moderne en toch ook erg aardse ruimte is namelijk gepland. Een fraaie inloopdouche, waarbij je geen douchegordijn meer nodig hebt, staat centraal in het ontwerp. Op dezelfde plek als in de oud badkamer, zijn daarbij een wastafel en een toilet gepland. Maar dan uiteraard wel in een nieuwe en frisse uitvoering!

Na: de nieuwe situatie

De plannen zijn inmiddels uitgevoerd en je ziet dat in hoofdlijnen de ideeën van de digitale tekeningen zijn uitgevoerd. Maar toch zijn sommige dingen net iets anders uitgevoerd. En als het dan het muurtje voor de douche betreft, dan is dat zeker een verbetering van het ontwerp. Erg leuk is daarbij ook dat is gekozen voor een getrapte opbouw. Dat maakt het juist wat speelser en interessanter om te zien. Het moderne in combinatie met een aards en rustiek tintje is hier ook duidelijk zichtbaar. En erg fraai is daarbij vooral de verlichting. Maar er is nog meer leuks te zien, daarvoor moet je net even iets beter in de spiegel gaan kijken.

Na: spiegeltje aan de wand

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wie kent deze uitspraak uit Sneeuwwitje niet? Zo’n haast magische spiegel kun je ook in deze badkamer vinden, maar de magie heeft een goed doordachte reden. Door achter de wastafel een grote spiegel op te hangen, met daarop nog eens een kastje met daarin ook weer een spiegel, krijg je een erg bijzonder visueel effect. Ook al is de badkamer niet zo groot, hij lijkt op deze manier wel heel erg ruim.

Na: nog een keer de spiegel

Die leuke spiegels zijn te interessant om niet nog even weer te laten zien voordat we afscheid nemen van dit project. Wat een ontzettend leuk idee! Ook voor jouw kleine badkamer kan dat een relatief simpele oplossing zijn om het ruimer te laten lijken. En met deze aanpak hebben we weer een prachtige badkamer gezien.

Benieuwd naar meer badkamers die op mooie wijze zijn verbouwd? Neem dan ook hier even een kijkje!

Wat vind jij van de oplossing met de spiegels? We zijn benieuwd naar je reactie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!