Voor en na: Franse prachtboerderij met veel sfeer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en na: Franse prachtboerderij met veel sfeer

Stoa. Stoa.
Landelijke huizen van Briand Renault Architectes Landelijk
Loading admin actions …

Frans dorp we associëren met wijngaarden, lavendelvelden, grazende koeien en natuurlijk met de pittoreske huizen van natuursteen, bedekt met mos. Vandaag zien we een authentieke woning die nodig aan een grondig renovatie toewas. Het was eigenlijk een beetje een bouwval geworden. Toch is er tijdens de renovatie na gedacht om de sfeer van de woning te behouden. Dat kon ook niet anders in een landschap als dit, daar zet je geen moderne kubus of containerwoning neer (om maar eens even een bizar voorbeeld te noemen). Het platteland van Frankrijk verdient de nodige eerbied, dit is door de bewoners zeker opgebracht. In de nieuwe woning zien we een versmelting tussen de Franse bouwkunst van honderden jaren oud, en de nieuwe, die het strakke en het industriële in zich draagt. Kijk met ons mee en doe veel inspiratie op! De huizen in Frankrijk zijn niet duur, en daarbij: een droomhuis behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden! Be creative!

Oude tijden gevangen in steen

Bij aankomst van de woning waren de bewoners in een klap om: dit moest hun nieuwe woning worden! Natuurlijk was er vrij veel werk aan de winkel, maar daar wisten zij met behulp van een expert een praktisch uitvoerbaar plan voor te maken. De structuur is echt een bouwval, maar wel een ruine met karakter. Zoveel zelfs dat de totale sloop van deze woning een ongekende misstap zou zijn. Daarom werd er gekozen voor een hybride oplossing. Een wat?? Bij een hybride bouwoplossing worden er twee niet gerelateerde zaken samen gebracht, maar wel op zo'n manier dat het eind resultaat schitterend is! In de beeldende kunst noemen we dit ook wel montage. Echt een toffe manier om je huis vorm te geven! Laten we even een stap naar voren in de tijd maken!

Gestript

Er moest veel gebeuren voor de moderne woning die nu bestaat het levenslicht kon zien. De hele woning (of wat daar nog voor doorging) diende gestript te worden. Alleen het beste kon in het nieuwe huis gebruikt worden; eigenlijk gaat het hier om een soort recycling van bouwmateriaal. Een handige en kosten besparende manier om je droomhuis te laten bouwen. Wat belooft deze woning een absolute topper te worden! Je hebt  een creatieve blik, een stel werkhanden en veel kennis en kunde nodig, maar als het eenmaal af is heb je een huis uit duizenden te pakken! Laten we snel gaan kijken naar de resultaten.

Nieuwe looks voor de woning

We geloven onze ogen niet. De oude en de nieuwe wereld versmelten en openen een geheel nieuwe horizon op de hedendaagse architectuur. Het zijn de oudste stenen die hele verhalen vertellen. Wie zou deze prachtige bouwmaterialen weg willen gooien? Op het terras voel jij je de koning te rijk. De bewoners van deze woning kunnen er over meepraten. De sfeer in deze buitenruimte is ongelooflijk en opzienbarend. Het huis is prachtig geworden: het heeft een nieuw dak dat helemaal in de stijl van de Franse bouwkunde gerealiseerd is. Op een of andere manier passen de oude en nieuwe elementen als gegoten bij elkaar; we hebben hier echt te maken met hoogstaande architectuur!

Zolder

We maken de sprong naar de zolder en voelen dat we in een ruimte beland zijn waar ontspanning centraal staat. Vooral het daglicht en het ingetogen kleurenschema hebben een kalmerend effect op onze geest, niet dat je op het Franse platteland snel last van stress zult hebben… . Het is wonderlijk te beseffen dat deze ruimte er enkele weken geleden nog niet was. Toen was er alleen de oude woning die er vervallen bijstond. Wat een verschil met deze industrieel aandoende ruimte. Echt een supermooie ruimte dit! Inspiratie voor je nieuwe woning krijg je vaak van de juiste experts!

Woonkamer

Geheel in stijl treffen we hier de woonkamer. Het is een ruimte en lichte plek, dat kan ook niet anders, want het raam loopt vanaf de vloer tot aan het plafond. De toevoer van natuurlijk licht is dan ook optimaal. Daarbij wordt er zo een ongekende visuele connectie met de buitenwereld gemaakt. Eigenlijk is deze woonkamer alles wat de oude woonkamer niet was. De comfortabele meubels in deze kamer zijn een knipoog naar de verschillende perioden in de Franse interieurarchitectuur. Let ook even op de wand rechtsboven, deze is door de ramen te zien, dit geeft de woning enerzijds een industriële look, maar herinnert ons ook aan de grauwe natuurstenen van de oude woning. Meer mooie ideeën voor de woonkamer tref je hier!

Afscheid

Dromen we er niet allemaal van, zo´n prachtige authentieke woning op het Franse platteland? Zittend in de tuin terwijl er een aantal vrolijke dieren rustig aan het grazen zijn… . De natuur rondom de woning heeft van alles te bieden en stemt onze geest volkomen rustig. De nieuwe woning zat al in de ruïne, er was alleen een creatieve blik en kundige handen nodig om hem naar voren te halen! We zijn erg onder de indruk van deze woning, juist vanwege de creatieve benadering en het hergebruik van het oude materiaal. Het is een inspirerend voorbeeld voor de toekomst! 

Een oude boerderij wordt een nieuwe woning. Hoe dat kan? Klik hier en kom er achter hoe het zit!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!