Prachtige, strakke verbouwing vol temperament | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige, strakke verbouwing vol temperament

Stoa. Stoa.
van Nrtb Arquitectos
Loading admin actions …

Strak, temperamentvol en vol gezelligheid. Dit huis in Portugal behoort tot een van de mooiste woningen van het land. De verbouwing die dit huis ondergaan is is een wondertje van de hoogste soort. Ondanks de vele moderne aanpassingen is de authentieke charme bewaard gebleven. Die mag natuurlijk niet ontbreken in een mediterraanse topwoning als deze! Zelfs in zijn oude vervallen staat was de woning nog mooi. Maar het kon niet uitblijven dat er een grondige renovatie zou plaats vinden, want de eigenaars hechten nu eenmaal aan modern comfort. We zullen zien dat de geest van de woning bewaard is gebleven in de nieuwe vormen van de woning. Ook de inrichting ademt de historiciteit van de woning. Kijk met ons mee en laat je betoveren door deze mediteraanse parel.

Strak en mooi

We genieten ervan als we woningen of andere gebouwen zien waarin men duidelijke en strakke lijnen aangebracht heeft. Dit heeft te maken met de voorkeur van onze geest voor heldere vormen, deze zijn namelijk makkelijkere te verwerken. In deze nieuwe stijl herkennen we naast deze hedendaagse strakheid ook de mediteraanse geest, die in Portugal overal opduikt, zoals in de fadomuziek, de dans en het heerlijke eten! Deze tuin is goed voorzien van luxe, zoals het bad achter de woning. Hoewel dit natuurlijk een luxe is, komt het toch ook relatief vaak voor in de mediterraanse landen. Dat is natuurlijk vanwege het warme klimaat, zo´n zwembad kun je eigenlijk niet missen. De nieuwe structuur is bereikbaar via een strakke trap die er onderdeel van is. Let ook even op het gazon, dat is past echt een luxe in dit warme land. We zien op dit voorbeeld duidelijk hoe mooi de nieuwe architectuur op de oude aansluit.

Oude staat

Op dit kiekje zien we de woning in zijn oude staat. Nu is het helemaal niet zo dat een woning die er zo uitziet perse een verbouwing nodig heeft. De mediterraanse landen (Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal) hebben juist de naam prachtige rustieke gebouwen te herbergen. Juist het feit dat je de sporen van de tijd in de gebouwen terug kunt zien maken deze panden onweerstaanbaar romantisch. Maar soms is het wel een goed idee om een update te doen, zeker als de staat van de woning echt niet meer overeenkomt met de moderne wooneisen. In dit geval besloten de eigenaren om de authentieke vibe van de woning te bewaren, maar toch ook de moderne tijd niet uit het oog te verliezen. Binnen wordt dit laatste des te meer duidelijk. Kijk snel even met ons mee!

Oude feel

De woning heeft een oude feel. Een huizenjager zegt niet snel nee tegen een interieur als dit. Maar het was toch wel een beetje aan een opknapbeurt toe. Het interieur is ruim en spreekt direct tot de verbeelding. Je krijgt direct allerlei leuke ideeën die je hier in de woning zou willen realiseren. De houtenvloer is zeer oud, maar is nog te gebruiken, wel is een schuurbeurt en een lik nieuwe lak geen overbodig luxe. Deze afbeelding geeft goed de sfeer van de oude woning weer.

Helder

In deze woonkamer stroomt het daglicht ons te gemoed. We denken aan de vervlogen tijden, toen het licht net zo was als nu, alleen dan net even anders. Let op het plafond, dit heeft een bijzondere detaillering die zeker in het nieuwe ontwerp meegenomen zou kunnen worden. Het kleurenpalet in de ruimte is echter flink uit de tijd geraakt, waardoor deze ons uitnodigen om de verfkwast ter hand te nemen. Maar gelukkig is er alle ruimte om de creatieve ideeën uit te werken. Dat deze woning een ideaal canvas is om mee aan de slag te gaan, is onderhand wel duidelijk geworden! Mooie ideeën voor je woonkamer kun je hier aantreffen!

Nieuwe stijl

Geheel in lijn met de mediterraanse interieurstijlen is deze woonkamer opgetrokken in een zuiver witte kleur, waarbij het natuurstenen thema, dat ook zo kenmerkend is voor de streek, niet vergeten is. In combinatie met de vers geschuurde en gelakte authentieke vloer, hebben de bewoners de authentiek vibe van de woning levend gehouden. De ruimte is bijzonder diep en licht. Tijdens de verbouwing is er namelijk rekening gehouden met de moderne eisen ten aanzien van de lichtsfeer, die het wooncomfort zo sterk bevordert. Dit is de nieuwe stijl van de woning, waarin weer jaren achtereen gewoond kan worden volgens de hedendaagse wooneisen.

Back in time

We nemen je nog even mee terug in de tijd. Deze wand draagt de sporen van een fel verleden, namelijk de invloed van de zon en de elementen. Natuurlijk heeft dit zo zijn charme, maar er zijn al zoveel woningen die er zo uitzien in de streek. Bovendien is er niets mis met een opfrisbeurt, waarbij de ziel van de woning behouden blijft. Sterker nog, wellicht wordt deze wel sterker naar voren gebracht via de nieuwe looks van de woning. Laten we eens kijken wat er van deze gevel geworden is… .

Volkomen anders

We geloven onze ogen niet. Wat net nog een vacante verschijning was heeft nu de looks van een excellent resort. Een plek om te genieten van de zon en de heerlijk verkoeling van het zwembad. Dit paradijsje is wel doordacht en op een professionele manier tot stand gebracht. Natuurlijk zagen we er net al wat van, maar vanuit deze positie blijkt maar weer eens dat een ander perspectief een frisse blik oplevert. Zo is het overigen ook als je bezig bent met het ontwerp van je eigen huis. Een expert kan je daarbij goed helpen. Let op het prachtige terras / de vlonder, wat een sfeer en wat past deze qua kleur goed bij het zwembad, de betonrand en de gevel van de woning. Dit ingetogen kleurenschema brengt ons helemaal tot rust.

Na het zwemmen

Vaak worden de mensen hongerig als ze een aantal baantjes getrokken hebben in het zwembad. Ook het zonnebaden maakt deze gevoelens in de mens los. Gelukkig heeft deze schitterende woning in Portugal een al even mooie keuken waarin je de heerlijkste gerechten kunt bereiden. Het keukenblok, met een schitterend design, doet tevens dienst als bar. Let op de sfeervolle, strakke krukken; deze zijn vandaag de dag super hot! Dan weet je zeker dat je een goede plek hebt om de cocktail uit te serveren! Wat later op de avond drinken we een glaasje port, gewoon omdat het kan. Genieten was nog nooit zo vanzelfsprekend als in deze prachtwoning in Portugal. 

Een duurzame villa in Nederland is ook zeker de moeite waard! Klik hier voor een tour door de woning!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!