Schitterende uitbreiding van een jaren 50 woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterende uitbreiding van een jaren 50 woning

Stoa. Stoa.
uitbreiding woonhuis Amersfoort Klassieke huizen van TIEN+ architecten Klassiek
Loading admin actions …

De jaren vijftig waren een roemrucht decennium. Vaak denken we aan de roerige jaren zestig, maar in de jaren vijftig is er veel in gang gezet (de popmuziek, jeugdcultuur) die tien jaar later een enorm explosief vervolg zou hebben. De naoorlogse periode wordt gekenmerkt door een grote bloei van de Amerikaanse economie, die zou later ook op de rest van de in de oorlog getroffen Europese landen hebben. Het huis dat we vandaag aan je laten zien is een perfect voorbeeld van de jaren vijftig architectuur. Daarbij is het tevens een voorbeeld van het feit dat je zo nu en dan je woning een flinke update moeten gevel, wil je een beetje mee kunnen komen met de hedendaagse ontwikkelingen op woon-/ leefgebied. We nemen je mee naar Amersfoort waar dit bijzonder project gerealiseerd is. Het is echt een aanrader om je woning een mooie uitbouw te geven; met behulp van de juiste expert hoeft dit niet veel tijd in beslag te nemen. Het resultaat is altijd prachtig! Laat je inspireren door dit schitterende voorbeeld!

The good old way

uitbreiding in jaren 50 stijl Klassieke huizen van TIEN+ architecten Klassiek
TIEN+ architecten

uitbreiding in jaren 50 stijl

TIEN+ architecten

We mogen blij zijn dat we nog zoveel oude huizen kunnen bewonderen. In de loop van de decennia is er in de naam van de vooruitgang zo verschrikkelijk veel afgebroken. Gelukkig denken we tegenwoordig heel anders over erfgoed. Een huis uit de jaren vijftig hoort daar ook bij. De sloop van een woning is niet langer nodig, want het concept van de uitbouw is super hot tegenwoordig. Zelfs de oude architectuur uit de jaren vijftig kan verfraaid en geüpdatet worden via de hedendaagse architectuur. Oud en nieuw komen samen en vormen een eenheid die de toekomst trotseren kan. Het is niet erg opvallend, maar de rechterzijde van de woning heeft toch echt een moderne uitbouw gekregen. Zo zie je maar weer hoe eenvoudig het is om nieuwe architectuur op oude aan te laten sluiten. Raadpleeg de juiste expert om jouw eigen uitbouw te realiseren!

Achterzijde

achterzijde Klassieke huizen van TIEN+ architecten Klassiek

De donkere jaren vijftig ambiance binnen, destijds een mooi interieur, kan tegenwoordig echt niet meer, dus werd er gekozen voor een schitterende uitbreiding van het woonoppervlak middels een moderne uitbouw. Let op de grote raampartijen, dat is toch een garantie voor een overvloedige toestroom van daglicht! Het design is uiterst modern en laat een strakke lijn zien. Het kleurenschema van de nieuwe gevel is ingetogen, waardoor deze wonderlijk mooi past bij de bestaande jaren vijftig architectuur. De buitenruimte is daarbij ruim en geschikt om allerlei sociale buitenactiviteiten te ontplooien. We lopen even naar binnen!

Transparantie

Eenmaal binnen gekomen valt het direct op hoe helder en transparant de woning oogt. Het donkere interieur moest plaats maken voor een nieuwe tijdsgeest! We kijken door de ruimtelijkheid van het interieur naar buiten, terwijl het natuurlijk de woonkamer een optimistische toon geeft. Echt een plek waar je samen graag de vrije uurtjes doorbrengt. Het wordt nu ook duidelijk wat het voordeel van de zuiver witte wanden van de woning is, ze weerkaatsen namelijk het daglicht diep het interieur in. Dat komt de woonsfeer ten goede!

De keuken

We zagen er natuurlijk net al wat van, maar nu zetten we deze culinaire ruimte even in het zonnetje. Hoewel dat natuurlijk niet meer hoeft, want het daglicht verlicht deze sociale hotspot van de woning. De sfeer is goed hier en er is genoeg werkruimte voor meerder koks. Samen koken behoort hier dus tot de opties. De inrichting van de keuken is lichtjaren verwijderd van de standaard zoals die in de jaren vijftig gangbaar was. Deze keuken is compact, functioneel en uitgerust met de moderne keukentechnologie. Let op de bijzondere gaspitten en de geïntegreerde wasbak. Wat een beauty! Meer mooie ideeën voor de keuken vind je hier!

Woonkamer

Daglicht is een van de meest belangrijke aspecten van een succesvol interieur. Het openen van de gevel is vaak de centrale reden voor huizenbezitters om te kiezen voor een uitbouw, zeker als ze niet willen verhuizen, maar toch niet meer helemaal tevreden zijn met hun huidige woning. Natuurlijk gaat het om de gevolgen van de open gevel, namelijk de verhoogde graad van transparantie en de daarmee verbonden verhoogde toevoer van het heilzame daglicht. Want hoe je het ook wend of keert; we voelen ons gewoon beter in een stralend licht interieur. Denk je dat je in deze woonkamer helemaal tot jezelf zou kunnen komen na een dag van noeste arbeid? Wij geloven van wel! 

Kom met ons mee naar deze riante villa in de bossen en leer het bosleven kennen!

Wat vind je van deze uitbouw? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!