Geweldige transformatie van een huis uit 1940

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

In het Franse Rennes ontfermde architect Franck Labbay zich over dit verouderde woonhuis uit de jaren '40 van de vorige eeuw. Onderdeel van de verbouwing was de constructie van een aanbouw, die ervoor zorgde dat het woonvolume met 46 vierkante meter toenam. Deze uitbreiding zorgde er tevens voor dat de woning beter in de omgeving paste. Het gaf de architecten bovendien de mogelijkheid om te spelen met het plattegrond van de woning. In de fotoserie hieronder wordt duidelijk welke stappen er zijn genomen en welk resultaat dit opleverde.

Voor: Een onopvallend huis

Zo zag de woning er uit voor aanvang van de renovatie. Een weinig opvallende verschijning. Het woonvolume lijkt bovendien vrij beperkt. 

Voor: De achtergevel

Op deze foto zien we de staat van de achtergevel en de tuin die zich daar achter bevindt. De tuin lijkt weinig onderhouden te zijn en laat zich kenmerken door een wildgroei aan verschillende planten en struiken. De aanzienlijke oppervlakte van de tuin lijkt niet optimaal gebruikt te worden.

De uitbreiding

Zo ziet de achtergevel er tegenwoordig uit. De nieuwe, houten aanbouw bepaalt het beeld. Binnen de wettelijke kaders waren de architecten in staat om deze uitbreiding te bouwen, die het totale volume met wel 46 vierkante meter liet toenemen. Verschillende vierkante kaders ontmoeten elkaar in het midden en vormen de opening naar binnen.

Licht

Niet alleen de gigantische opening op de gevel zorgt voor daglicht, ook de openingen in het plafond zorgen ervoor dat de ruimte eronder voorzien wordt van voldoende lichtinval. 

Voor: De entree

De voordeur, de trapleuning, de mozaïek op de vloer. Allen staan ze voor een tijdperk dat al lang achter ons ligt. De kleuren en materialen stralen een sfeer van vervlogen tijden uit en de foto maakt ons duidelijk dat ook deze entree een renovatie kon gebruiken.

Voor: De keuken

Hetzelfde verhaal gaat op voor de keuken. Het bloemenmotief dat is gebruikt als behang geeft ons een goede indicatie van de inrichting van deze woning. In het verlengde daarvan vinden we het geschaakte vloerpatroon. Het ontbreekt de keuken tevens aan een logische en georganiseerde indeling.

De nieuwe keuken

De woning is nu voorzien van een moderne keuken, die overloopt van frisheid en helderheid. De ruimte werd volledig gerenoveerd en de oorspronkelijke keuken is bijna niet meer te herkennen. De kleine bar en de krukken geven de keuken een fijne Angelsaksische sfeer. 

De nieuwe trap

Oubollige patronen en ouderwetse motieven hebben plaats gemaakt voor strakke, uniforme oppervlakten. Deze prachtige houten trap leidt ons naar de eerste verdieping van de woning. De blauwe achterwand geeft deze ruimte een prachtige, intense diepte.

Voor: Gang en hal

Terug in de tijd. We zijn inmiddels op de eerste verdieping aangekomen en krijgen op deze foto een beeld van de situatie van deze verdieping voor aanvang van de renovatie. Het lijkt in veel aspecten op de oude entree die we al eerder zagen. Een oubollige en gedateerde uitstraling. De gang oogt daarnaast donker en nauw. 

Na: Een schitterende gang

We horen u denken, het is maar een gang. Maar kijk eens wat een verschil! Door de linkerwand te voorzien van spiegels oogt de gang een stuk groter dan dat hij daadwerkelijk is. Bovendien zorgen de spiegels ervoor dat het licht vanuit de slaapkamer dieper de woning bereikt.

Een futloze kamer

Een oude radiateur en een in onbruik geraakte open haard. Wat valt er eigenlijk nog te vertellen over deze ruimte? Laten we de tijd nemen om naar het resultaat van de verbouwing te kijken! 

Een gezellige kamer

De kamer is omgetoverd tot kinderkamer. Een groot raam zorgt er nu voor dat de kamer goed verlicht is en biedt de kleine gebruikers van deze kamer uitzicht op de omgeving. De donkere achterwand vormt een fraai decor voor de kleurrijke accessoires en decoraties. 

Een stoffige kamer

Het bloemenmotief blijft ons achtervolgen, ook hier worden we gewezen op de tijd waarin dit huis werd ingericht. De parketvloer ziet er op deze foto een beetje stoffig uit maar zou een goede basis kunnen vormen voor een nieuwe inrichting. 

De slaapkamer

Wit is het toverwoord in de vernieuwde slaapkamer. Door de wanden te voorzien van een verse laag witte verf oogt de kamer gelijk een stuk ruimer en overzichtelijker. In tegenstelling tot het drukke behang van voorheen. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!