Top 5 van de week: De mooiste woonhuizen en het eigenaardigste design! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Top 5 van de week: De mooiste woonhuizen en het eigenaardigste design!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Monumentale langhuisboerderij ‘Het Zwanenburg’ Landelijke huizen van OTH architecten Landelijk
Loading admin actions …

Welke artikelen werden de afgelopen week het meest gelezen? Dat is de vraag die we elke zondag proberen te beantwoorden. We hopen daarmee iets te kunnen vertellen over eventuele trends of stijlen die in zwang zijn geraakt. De lijst van deze week heeft een Nederlands tintje, maar liefst vier van de vijf artikelen betreft werk afkomstig van Nederlandse architecten, interieurontwerpers of kunstenaars. 

1. homify 360°: Een ideaal huis voor de familie

Minimalistische slaapkamers van kit Minimalistisch
kit
kit

We kijken hier naar de slaapkamer van een prachtige gezinswoning. Een ruimte die baadt in het licht en waarvan de helderheid bijna te intens is. Ontwaken in deze ruimte moet een hemelse ervaring zijn. De woning bestaat uit verschillende split-level verdiepingen, wat dat precies is kunt u teruglezen in het artikel over deze wonderschone gezinswoning waarvan deze slaapkamer slechts een voorproefje is.

2. Hollandse toppers: schitterend design

ingebouwde keuken interieur op maat (foto Marco Flanderijn) Moderne keukens van fridavanderpoel/atelier de bank Modern
fridavanderpoel/atelier de bank

ingebouwde keuken interieur op maat (foto Marco Flanderijn)

fridavanderpoel/atelier de bank

Voor prachtig design hoeven we niet naar het buitenland. Dat laten we jullie zien in dit artikel. Vogelhuisjes, bloempotten, van alles passeert de revue en iedere keer weer zijn wij verbaasd over de inventiviteit, creativiteit en schoonheid van de gepresenteerde werken. Op de foto zien we een bijzondere designkeuken van Atelier de Bank. Deze keuken is onderdeel van een 17e eeuws pand in de Leidse binnenstad en is vooral bijzonder vanwege zijn balans tussen modern en klassiek. Zo combineert Het Franse notenhout geweldig met het gladde keukenblad.

3. Lab32 Architecten: ambilight huis

Droomhuis met 'Ambylight' Moderne keukens van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Droomhuis met 'Ambylight'

Lab32 architecten

Op de derde plaats vinden we het artikel terug over de verbouwing en renovatie van een oude personeelswoning in het Limburgse Horst. Het verschil tussen de situatie voor aanvang van de renovatie en het uiteindelijke resultaat is bijna ongelofelijk. Hier op de foto kunnen we de nieuwe keuken zien. Minimalistisch, futuristisch en modern. Een keuken die indrukwekkend op zichzelf is maar nog veel maar aan kracht wint wanneer de context duidelijk wordt. Lees daarom vooral het artikel over deze spectaculaire verbouwing van de hand van Lab32 Architecten.

4. Surrealistisch design van ​Cucú

Arts 'n Farts van Cucú Eclectisch
Cucú

Arts 'n Farts

Cucú

Cucú dan. Een Spaans woord dat zijn betekenis laat raden: eigenaardig, maf, typisch en gek. Caro Deys maakt onder die naam bijzondere en surrealistische ontwerpen. En net als de betekenis van het woord Cucú, zijn de ontwerpen van Deys humoristisch, gewaagd en absurd. Wat dacht u bijvoorbeeld van dit houten kastje? Of is het een paspop? Extra duiding vindt u in ons artikel over Cucú hier.

5. homify 360º: Monumentale langhuisboerderij in Warmond

Monumentale langhuisboerderij ‘Het Zwanenburg’ Landelijke huizen van OTH architecten Landelijk
OTH architecten

Monumentale langhuisboerderij ‘Het Zwanenburg’

OTH architecten

Last but not least! Op plaats vijf vinden we ons artikel over de herinrichting en renovatie van een monumentale langhuisboerderij in Warmond, op de foto zien we de badkamer van de nieuwe inrichting. Let op het prachtige spantwerk rechtsboven. Deze oude spanten vinden we terug in meerdere ruimtes van de oude boerderij en vormen een geweldig contrast met de frisse en moderne inrichting die de architecten van OTH aan de woning hebben gegeven. Kijkt u zelf maar eens!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!