De bouw van een rustieke pergola

Stoa. Stoa.
Voor & na de aanbouw van een overkapping van eikenhout met glazen lichtstraten, WE-Maatdesign WE-Maatdesign Klassieke huizen Hout Hout
Loading admin actions …

Natuurlijk hout is helemaal perfect voor de bouw van een rustieke pergola. Een houten pergola kan een leven lang mee gaan, maar dan moet je wel zorgen voor een uitstekende verzorging van het hout. Bovendien is het slim om een expert de bouw te laten doen, dan heb je garantie en vakmanschap tot je beschikking! Een ervaren timmerman kan een pergola zo maken dat deze precies past bij de looks van je tuin. Zo’n pergola is ideal om onder te ontspannen. Kijk met ons mee naar de schitterende registratie van de bouw van de rustieke pergola.

Eerste stappen

Het is niet zo verwonderlijk dat de bewoners graag een pergola in de tuin wilden, want het is de meest ideale plek om te genieten in de lente en zomer. Dat komt omdat een pergola je beschutting geeft tegen schaduw en regen. Daar het in Nederland wel eens wil regenen in de zomer is een pergola echt geen overbodige luxe. Hier zien we de eerste werkzaamheden om de pergola te realiseren. Je ziet dat het met de hulp van een expert snel voor elkaar is.

Flinke klus

Stuk voor stuk worden de balken gelegd. Dit zorgt voor de stevigheid van de pergola, maar zal uiteindelijk ook de nodige beschutting mogelijk maken. Zie je hoe mooi het hout bij de stenen van het huis past. Echt schitterend! Dit is geen klus die je zelf moet doen als je niet hout van klussen, een expert helpt je bij alle bouwprojecten die je verzint.

Het werk vordert

Het dak zit erop, maar de ramen zitten er nog niet in. Het houtwerk al wel, dus we hebben al een indruk hoe het er straks uit gaat zien. De pergola is tegen het huis aan gebouw, maar zit er niet aan vast, zo blijft de originele architectuur van de woning intact.

Dakramen

Deze dakramen maken een schitterend indruk op ons. In de avond kijk je hier naar de sterren. Je krijgt hier echt het mediterraanse gevoel. Vele lange nachten met muziek, wijn, tapas en gezelligheid zullen de bewoners hier beleven. Het leuke is dat de buren ook altijd meedoen met dergelijk festiviteiten, dus het feest kan vanuit een lawaai-technisch oogpunt gezien lekker lang doorgaan.

Schitterend resultaat!

Het resultaat is geweldig, niet waar? Wij ruiken de geur van een zomerse BBQ al in de lucht hangen. Opvallend hoe gaaf de pergola bij de woning past, het ding is echt op te vatten als een extensie van je woonkamer. In de warme periode zet je de tuindeuren lekker open en voelt je als een mediterraanse prins of prinses. Nu is het vanwege de bouw nog een beetje rommelig in de tuin, maar daar moeten we dan maar even omheenkijken.

Een tuin waar je collega's en vrienden kunt uitnodigen!

De laatste foto toont ons ook het mooie gazon en de schitterende bomen en planten. Dit zorgt voor een natuurlijke look die helemaal past bij de mediterraanse setting. Dit is de uiteindelijke staat van de pergola plus terras. De grote tuinset maakt deze ruimte wel heel verleidelijk. Een goede plek om je nieuwe collega’s en vrienden uit te nodigen. Je hebt hier echt de leukste gesprekken. Met deze foto zijn we aan het einde gekomen van de mooie voorbeelden. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie voorbeelden en designtrends. Dan ben je altijd op de hoogte van topdesign! 

Deze schitterende woningen mag je echt niet missen. 

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!