Betoverende authentieke woning in Mechelen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Betoverende authentieke woning in Mechelen

Stoa. Stoa.
Vdm M Moderne huizen van Rove Modern
Loading admin actions …

Soms tref je een woning die je zo aangrijp door zijn authentieke schoonheid dat je er niet omheen kunt; die woning moet je gewoon hebben. Zo dachten de bewoners van deze woning er ook over. Met behulp van de juiste experts wisten ze de oude woning een nieuw leven te geven door moderne aanpassingen. Een huis als dit laat zien dat ook een oude woning een nieuwe kans kan krijgen. Een reden dat oude woningen zo populair zijn ligt natuurlijk in het feit besloten, dat er zoveel sfeer spreekt uit de oude stenen waaruit deze huizen opgetrokken zijn. Vandaag nemen we je mee naar Mechelen in België, om je een indruk te geven van de landelijke pracht die een oude woning in zich kan dragen. De transformatie is schitterend en maakt dat jezelf direct enthousiast aan de slag wilt gaan met je eigen woning. Deze woning is dus wat je noemt zeer inspirerend. Kijk met ons mee!

Historische plek

Vdm M Moderne huizen van Rove Modern
Rove

Vdm M

Rove

Al in de negende eeuw was er op de plek van huidige Mechelen als een levendige gemeenschap. Om precies te zijn, op 8 augustus 870 treffen we een van de eerste beschrijvingen van de stad (die toen nog zeer klein was). Gedurende de daarop volgende eeuwen heeft de stad vele functies gehad. In de zestiende eeuw zijn vanuit Mechelen de Nederlanden geregeerd. Dit was echter voor een korte periode. Kortom, het is een historisch geladen plek. Ook de woning die we vandaag aan je laten zien draagt die historiciteit in zich. We kijken tegen een eeuwenoude gevel aan, maar toch heeft deze woning alles wat de hedendaagse huizenjager nodig heeft. De juiste expert kijkt samen met je naar de mogelijkheden om je woning aan te passen!

Achterzijde

Vdm M Moderne huizen van Rove Modern
Rove

Vdm M

Rove

Aan de achterzijde van de woning treffen we een schitterende achterplaats, waar een gazon en een stak gelegde tegelvloer het beeld bepalen. Men wilde duidelijk de buitenruimte nauw laten aansluiten op de oude woning. Dit is zeker gelukt en de sfeer is daarvan het absolute bewijs. We zien een woning die de sporen van zijn verleden met veel trots draagt, maar toch breekt af en toe de tegenwoordige tijd door de oude architectuur heen. Zoals we kunnen zien aan de bijzondere uitbouw in het midden, die in de vorm van een rechthoek uit het dak naar voren komt.

Zolder

Vdm M Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Rove Modern
Rove

Vdm M

Rove

We maken een sprong naar de zolder om je een goed beeld te kunnen geven van de mogelijkheden. Het valt direct op dat deze ruimte op een schitterende wijze gerenoveerd is, waardoor je er echt fijn gebruik van kunt maken. Het schuine dakraam laat veel daglicht naar binnenstromen. Een ideale atmosfeer voor een kinder- of werkkamer. Let ook even op de houten balken, die zijn als een knipoog naar het verleden van de woning. Deze voegen echt superveel sfeer toe aan je interieur!

Woonkamer

Vdm M Moderne woonkamers van Rove Modern
Rove

Vdm M

Rove

Wonen in een oud huis is voor veel mensen een droom. Maar ook een bejaard huis moet het het nodige moderne comfort hebben. In dit geval zit dat wel goed! De volledig gerenoveerde binnenruimte heeft een open grondplan, de verschillende zones of gedeeltes (woongedeelte, kookgedeelte) sluiten dus op elkaar aan. Dit zorgt voor een bijzonder sterk gevoel van ruimtelijkheid. De sfeer van het Mechelse land voel je de woonkamer binnendringen. Niet alleen die sfeer, maar ook het overvloedige daglicht is een graag geziene gast in deze kamer. Deze woonkamer is echt een leefkamer geworden, je komt hier helemaal tot jezelf!

Eetgedeelte

Vdm M Moderne eetkamers van Rove Modern
Rove

Vdm M

Rove

Het strakke en minimalistische thema van de woning wordt goed zichtbaar als we je de ruimte vanuit deze hoek laten zien. De eettafel voor ons neemt zijn logisch plek in en vormt samen met de keuken de culinaire hotspot van het huis. Het zwart-wit thema zorgt voor een mooi harmonie die tevens een prikkelend contrast vormt. Let ook even op de grote tegels van de vloer, door hun grote formaat dragen ze bij aan de kalme visualiteit die in deze woning werkzaam is. De juiste expert kan je droomkeuken realiseren!

De keuken

Vdm M Moderne keukens van Rove Modern
Rove

Vdm M

Rove

We kijken langs de trap richting de woonkamer. Wat een licht en wat een ruimte! Valt jou die rode hanglamp ook op? Echt een leuke color boost in dit interieur, waarin zwart, wit en antraciet de hoofdrol spelen. De keuken is compact en functioneel ingedeeld, waardoor je altijd alles bij de hand hebt. Natuurlijk is deze culinaire kern ook uitgerust met de nieuwste snufjes op keukengebied, zoals een inductieplaat. De strakheid van de keukenkasten past natuurlijk prachtig bij de algemene ontwerptrant van de woning. We bevinden ons dan wel in een oud huis, maar qua wooncomfort staan we gewoon met beide benen in de 21e eeuw. 

Meer mooie interieurideeën opdoen? Kijk dan naar deze prachtige stoelen!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!