Portugese schoonheid met mediterraans temperament | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Portugese schoonheid met mediterraans temperament

Stoa. Stoa.
woonhuis in caramujeira Moderne huizen van Chitekt Modern
Loading admin actions …

Portugal is het land van de prachtige fadomuziek en de lange temperamentvolle nachten vol leven en excellente culinaire lekkernijen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Vandaag nemen we je mee naar dit mediterraanse land, niet alleen om van al deze zaken te genieten, maar vooral om je een prachtige woning te laten zien die door de architecten van Chitekt (een Nederlands bureau) gerealiseerd is. Als je denk dat Nederlandse architecten alleen maar bakstenen rijtjeswoningen kunnen ontwerpen, dan laat dit voorbeeld zien dat ook wij noorderlingen het nodige temperament in zich hebben. De woning is in dit opzicht on-Nederlands, maar dat is ook wel weer logisch want hij is tenslotte te vinden in Caramujeira, Portugal. Een kunstenaar, dus ook de architect, laat zich inspireren door de omgeving en laat zich deels leiden door de wensen van de opdrachtgever, om zo telkens met een levendig ontwerp op de proppen te komen. Kijk met ons mee en laat je meevoeren op de versteende klanken van de fado, het temperamentvolle levenslied, dat uit de stenen van dit huis weerklinkt. Be inspired!

Mediteraanse

woonhuis in caramujeira Moderne huizen van Chitekt Modern
Chitekt

woonhuis in caramujeira

Chitekt

We krijgen een behoorlijk vakantiegevoel als we de woning naderen. Dit moet de droom voor menig huizenjager of -bezitter zijn, dat kan gewoon niet anders! De natuur, die vrij droog maar krachtig is, omringt de strak ontworpen villa die een minimalistische ontwerptrant laat zien. Onder de strak blauwe hemel is dit huis een zuivere oase waarin een geweldige woonsfeer heerst (dat gaan we zo ervaren). De robuuste natuur gaat volkomen haar eigen gang, totdat de woning zijn plek in het landschap opeist. Een strakke tegelvloer steekt in zijn kunstmatigheid bijzonder sterk af bij de organische vormen van de omringende natuur. Maar toch passen deze totaal verschillende werelden prachtig bij elkaar. Laten we deze villa eens van binnen bekijken!

Woonkamer

woonhuis in caramujeira van Chitekt
Chitekt

woonhuis in caramujeira

Chitekt

First things first; we beginnen bij de woonkamer. Dat is dé plek waar de woonervaring vaak op zijn hoogtepunt is. De ruimte moet vanwege zijn functie aan hoge eisen voldoen, want het comfort moet groot zijn in deze leefruimte. We zien bij binnenkomst direct dat de strakke ontwerptrant binnen rustig voort wordt gezet. Maar toch is er een knipoog naar de rustieke, mediterraanse omgeving, deze vinden we vooral in de gedaante van de prachtige open haard, die tevens de functie van room divider heeft. Een ideale aanvulling in de ruimte, want deze zorgt dat het zitgedeelte intiemer wordt ervaren. Binnen de strakke uitlijning van deze room divider vinden we de diverse natuurstenen die voor een speelse look zorgen.

Lichtval

woonhuis in caramujeira van Chitekt
Chitekt

woonhuis in caramujeira

Chitekt

Zoals in elk huis is de lichtval van essentieel belang. In deze hal vinden we een oplossing die voor de natuurlijke verlichting zorgt, maar tevens de privacy waarborgt. Hoewel je in deze streek niet veel nieuwsgierige buren in de nabije omgeving zult aantreffen. Het zwart-wit thema is opvallend en geeft de ruimte enerzijds een prikkelende variatie (zwart-wit is het ultieme contrast), maar zorgt tevens voor een harmonieus evenwicht.

Ontspannen

woonhuis in caramujeira van Chitekt
Chitekt

woonhuis in caramujeira

Chitekt

We zijn in de badkamer aangekomen. Voor veel mensen is dit vertrek de ruimte waarin ze helemaal ontspannen en tot zichzelf komen. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen in de badkamer, al liggend in een warm bad, tot de beste inzichten en ideeën komen. Dat komt door de ontspanning van je geest, een ontspannen geest is namelijk het meest creatief. Deze badkamer heeft een ingetogen kleurenschema en textuur. Alles draait hier om de essentie, alleen de kern is belangrijk. We zien geen franjes en tierelantijnen, niets leidt af van waar het omdraait. Orde in de kamer zorgt voor orde in je hoofd.

Andere hoek

woonhuis in caramujeira van Chitekt
Chitekt

woonhuis in caramujeira

Chitekt

De badkamer beschikt over een andere unit die ons behoorlijk enthousiast maakt, namelijk een schitterend meubel met een dubbele wastafel. Het mooie van deze sanitaire oplossing is het praktische nut dat deze heeft. Je kunt nu gezellig met z´n twee gebruikmaken van deze voorzieningen. Opvallend is de minimalistische spiegel, deze is nauwelijks meer dan een strook weerspiegelend oppervlakte.Toch is deze goed te gebruiken. Mocht je meer voelen voor een grote spiegel dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Let ook even op het zwart-wit thema van het meubel. Gewoon schitterend!

Sfeer

woonhuis in caramujeira van Chitekt
Chitekt

woonhuis in caramujeira

Chitekt

De verschillende kamers in de woning staan met elkaar in verbinding door middel van sfeervol verlichte gangen. We werpen een blik in deze gang en worden verrast door de sfeervolle ambiance die we hier aantreffen. Een belangrijke sfeermaker zijn de spotjes aan de muur; ze verlichten de ruimte naar boven en beneden. De koelte, die in een land als Portugal onontbeerlijk is, ervaar je direct als je de gang in loopt. Het einde van de gang mond uit in een slaapkamer. Zo heeft het huis een open grondplan. Ideeën voor de hal vind je hier.

De keuken

woonhuis in caramujeira van Chitekt
Chitekt

woonhuis in caramujeira

Chitekt

Helemaal in stijl met de rest van de woning treffen we deze keuken aan in het hart van de woning. Genieten van de Portugese delicatessen is in deze ruimte zeker geen straf (alsof dat ergens anders wel het geval zou zijn..). Het keukeneiland geeft je de mogelijkheid om te heerlijkheden op uit te stellen of om gerechten op te bereiden. De sfeer in de keuken is er echt perfect voor. Let op de natuurstenen wanden en hoe ze een bijzondere eenheid vormen met de egale wanden en het plafond. Dit alles is de basis voor de strak ontworpen meubels, die het interieur afmaken. Het is je vast al wel opgevallen dat de kerstboom al staat. Ja, ze vieren hier ook kerst. En dat het tijdens dit feest buiten lekker warm is staat een onvervalst kerstdiner niet in de weg! Je ideale keuken ontwerp je samen me een expert!

Zwembad

woonhuis in caramujeira van Chitekt
Chitekt

woonhuis in caramujeira

Chitekt

Na het kerstdiner trek je bij wijze van spreken een baantje in het zwembad. Wat een schitterend uitzicht en wat een luxe om (zeker in de zomer) af te koelen en de ontspanning te zoeken in je eigen privé zwembad! Wie wil dat nu niet? En wat dacht je van de romantische avonden, die kunnen hier in Portugal eindeloos doorgaan. In het zwembad samen genieten onder de sterrenhemel. Een mooi vooruitzicht? Laat je inspireren! 

Een andere creatieve parel vinden we bij ons in Nederland. Klik hier om deze te ontdekken.

In welk land zou jij een droomhuis willen laten bouwen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!