Schitterende nieuwbouwwoning aan de rand van de stad

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonhuis Ter Borch, Groningen, De Zwarte Hond De Zwarte Hond Moderne huizen
Loading admin actions …

Het moet voor architecten soms niet meevallen om elke keer weer een nieuw en origineel ontwerp te maken voor een huis in een nieuwbouwwijk. Maar het vakmanschap van een architect blijkt elke keer weer opnieuw! Kijk bijvoorbeeld naar dit project van De Zwarte Hond. In een nieuwbouwwijk in het zuiden van de stad Groningen is een schitterende ruime nieuwbouwwoning ontstaan die zich zeer zeker onderscheidt van de huizen in de buurt. De hoogste tijd om eens nader op onderzoek uit te gaan wat voor verrassends dit project allemaal brengt.

Rechte vormen

Een eerste oogopslag van dit huis laat direct een samenspel van vele rechte en rechthoekige vormen zien. Doe daar een bijzondere en stijlvolle keuze van materialen bij en je krijgt een unieke nieuwbouwwoning. De bewoners van dit huis moeten hier van tevoren zeker over na hebben gedacht. En het resultaat mag er dan ook zijn! De ruime woning biedt onderdak aan een jong gezin, de bakfiets op de foto laat namelijk zien dat hier kinderen wonen. Die kinderen (en niet te vergeten hun ouders) hebben het geluk om in een ruim huis te wonen. Voor een goede indruk van de woning moeten we ons eigenlijk naar de tuin verplaatsen.

Houten achterkant

De voorkant van dit huis bestaat uit een combinatie van hout en steen, de achterkant kenmerkt zich door veel hout. Juist daar zit ook de kracht van de uitstraling van deze woning. De tuin is zeer kindvriendelijk aangelegd en is met recht een speelparadijs voor kinderen. Maar ook voor volwassenen is deze tuin een heerlijke omgeving om te kunnen ontspannen. Het ruime terras is door middel van een zeer grote schuifpui direct vanuit de woonkamer toegankelijk. De ouders kunnen hier heerlijk genieten van de zon terwijl de kinderen zich prima vermaken in de tuin.

Woonkamer met prachtig uitzicht

Wonen aan de rand van de stad heeft twee grote voordelen: aan de ene kant heb je alle voorzieningen binnen handbereik, maar je profiteert ook van het landelijke gevoel door het schitterende uitzicht dat je hebt. En dat hier kinderen wonen wordt door deze foto bevestigd! De woonkamer heeft door de grote glazen wand en door enkele dakramen een schitterende inval van daglicht. De witte muren en het lichte interieur maken de ruimte nog stralender. Vanuit deze woonkamer maakt het niet uit welk seizoen het is, het uitzicht is altijd mooi. En zelfs in donkere dagen blijft dit een heerlijke lichte ruimte.

Moderne open keuken en eetkamer

Hoe multifunctioneel een ruimte door een gezin gebruikt kan worden is goed te zien op deze foto. De computer op de tafel kan zo aan de kant worden gezet en dan kan een groot gezin hier plaatsnemen om samen te eten. De keuken zelf is een zeer modern en strak geheel geworden. Vooral de ruimte valt op, je kunt hier met meerdere mensen samen koken. En dat is ook ideaal voor de kinderen: koekjes bakken op woensdagmiddag of in het weekend!

Landelijk doorkijkje

Vanaf de bovenverdieping heb je een van de meest mooiste doorkijkjes die zo dicht bij een stad mogelijk zijn. Het grote vierkante raam lijkt wel een schilderij met een schitterend landschap en een haast nog mooiere wolkenlucht. Een schilderij dat er elk uur anders uitziet en nooit verveeld. Dit geldt natuurlijk evenveel voor het dakraam. De Zwarte Hond heeft hier een ontwerp gemaakt dat voor heel wat nieuwbouwwoningen geschikt zou zijn. De bewoners van dit huis mogen zich gelukkig prijzen met deze mooie plek en dit bijzondere huis.

Is wonen aan de rand van de stad ook iets voor jou en wil je een vergelijkbaar project zien? Neem dan hier ook een kijkje!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine