Hoe ga je schimmel in de badkamer nou echt tegen? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe ga je schimmel in de badkamer nou echt tegen?

Stoa. Stoa.
Minimalistische badkamers van Mariane e Marilda Baptista - Arquitetura & Interiores Minimalistisch
Loading admin actions …

Badkamer bieden veel design uitdagingen, maar wat ook erg belangrijk is, is de veiligheid en netheid. In deze ruimte hebben we natuurlijk te maken met veel water en dus waterdamp. Dit is vaak de ideale plek voor schimmels. Je ziet ze dan ook vaak in de badkamer, bijvoorbeeld op het plafond. Dat is alles behalve chique en gelukkig is er wat aan te doen. Schimmel kan leiden tot allerlei aandienen van de luchtwegen, waarvan sommigen blijvende gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Iets waar een expert je op dit gebied alles over kan vertellen. Het is belangrijk om actie te ondernemen bij schimmelgroei in de badkamer. Dat kan vaak door het plafond met schimmelwerende verf te behandelen en altijd het raam open te zetten om te ventileren. Maar als er geen raam is zul je ook oplossingen nodig hebben om dit probleem te tackelen. Deze gaan we hieronder aan je laten zien. Check ze snel!

Schimmel houdt niet van licht

Schimmel heeft twee dingen nodig om te kunnen groeien: vocht en duisternis. Het is noodzakelijk dat de badkamer goed verlicht is, zodat er geen donkere hoek in de kamer kan ontstaan. Hier zien we een voorbeeld van een goed verlichte badkamer. Betekent dit dat het licht de hele dag aan moet staan? Nee, maar het beste is het aan te laten totdat de badkamer droog is. Een expert helpt je bij de inrichting van een mooie badkamer. 

Ventilator

In dit geval moeten we echt een ventilator plaatsen, er is immers geen raam om de ruimte te kunnen ventileren. Rechts bovenin zien we heb zitten, een prima plek dit niet heel erg in het oog springt. Nu wordt de lucht afgevoerd en zal het drogen van de badkamer een stuk sneller gaan. Hier vind je veel meer mooie woonideeën voor thuis.

Clean up

Het klinkt een beetje als een open deur, maar om schimmel effectief te kunnen voorkomen zul je vaak je badkamer moeten schoonhouden. Dat kan heel goed met natuurvriendelijke producten. Vaak schoonmaken garandeert een badkamer waarmee je lang kunt doen. Deze badkamer ziet er geweldig uit!

Gladde materialen

Neutral With Wood Details Moderne badkamers van Gracious Luxury Interiors Modern
Gracious Luxury Interiors

Neutral With Wood Details

Gracious Luxury Interiors

Sommige materialen trekken eerder schimmel aan dan andere. Het is opvallend hoe goed gladde oppervlakten het in de badkamer doen. Ze trekken geen schimmel aan. Schimmels kunnen zich namelijk moeilijk hechten aan zo’n glad oppervlakte. Hier zien we houten elementen die behandeld zijn waardoor ze superglad zijn, een stoere schimmel die zich daar aan kan hechten. Dat gebeurd dus niet, waardoor deze kamer supermooi blijft.

Glaswand

In het verlengde van de tip die je hierboven zag zien we hier de glazen douchewand, een inkoppertje, maar wel heel effectief. Het meeste water glijdt van de wand af, waardoor schimmel zeker geen kans krijgt. En daarbij ziet de badkamer er zo lekker transparant en open uit.

Hou die zwabber in de hoek

Elke keer dat de badkamer gebruikt is kun je maar het best de vloer dweilen. Een zwabber in de buurt hebben is dan ook een goede tip voor het onderhoud van je badkamer.

Planten als beste vriend

Planten fungeren als natuurlijke luchtreinigers en dus zijn ze je beste vriend als het gaat om de bestrijding van stank en schimmelvorming. Vanwege de hoge luchtvochtigheid en temperaturen in de badkamer wil je echt tropische planten in de kamer hebben staan. Alles wat uit Maleisië aan planten komt is een prima optie. Deze badkamer is fris en mooi!

Dakraam installeren

Terwijl je misschien instaat bent om een raam in de wand te maken is het wellicht wel mogelijk om een dakraam te maken. Deze aanpassing gaat schimmel tegen door het licht dat er door het raam heen schijnt, maar ook de mogelijkheid om te ventileren gaat met sprongen vooruit. We hopen dat je geïnspireerd bent door deze voorbeelden en dat je er veel praktisch gemakt van zult hebben. Graag nemen we je nog mee naar een ander mooi project waarmee we je willen inspireren. 

Welke tips ga je zeker gebruiken? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!