10 ideeën om meer luxe toe te voegen aan je tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 ideeën om meer luxe toe te voegen aan je tuin

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Traditional Garden Landelijke tuinen van Unique Landscapes Landelijk
Loading admin actions …

Wanneer je de waarde van je huis wilt verhogen dan is het belangrijk om na te denken wat de knelpunten en verouderde elementen van je woning zijn. Kortom wat is verstandig om te veranderen, aan te vullen of te kopen? Wij raden je aan om eerst de problemen op te lossen en oude spullen te vervangen en dan pas iets nieuws te kopen of andere ruimtes te renoveren. Kies je bijvoorbeeld voor je verouderde keuken renoveren, je badkamer vervangen of je verwilderde tuin opnieuw aanleggen? Aan al deze zaken hangt een prijskaartje. Sommige dingen kun je prima zelf doen (wanneer je dit wilt en er de tijd voor hebt) en voor andere dingen geldt dat het veel slimmer is om dit door een professional te laten doen. Zo ben je verzekerd van het beste en meest duurzame resultaat. Laten we eens bekijken wat je dit jaar zou kunnen upgraden in de huis…

Plaats een klein vlonderdek (10-15 meter) als zonneterras…

Traditional Garden - Decked Seating Area and Vertical Wooden Screening Landelijke tuinen van Unique Landscapes Landelijk
Unique Landscapes

Traditional Garden – Decked Seating Area and Vertical Wooden Screening

Unique Landscapes

Dit zal zeker extra waarde toevoegen en potentiële kopers enthousiasmeren. Een klein extra terras op funderingspalen kun je gemakkelijk ergens los plaatsen in je tuin. Kinderen kunnen er spelen of een klein opblaasbaar zwembad plaatsen (dat absoluut een vlakke ondergrond nodig heeft) of je plaatst er gewoon een heerlijke chaise longue.

​Koop BBQ met oven ..

De kosten van een kleine, maar high-end barbecue beginnen vanaf zo'n 150 euro. En met een broodbakoven erbij ben je over het algemeen hetzelfde bedrag kwijt. Wil je graag een barbecue in je tuin dan geldt soms dat je er beter één kunt kopen dan losse materialen of bouwpakket kopen en de barbecue zelf bouwen omdat de kosten hiervan vaak hoger liggen.

Plaats een terras aan je woning met twee niveaus…

Wanneer je zelf een terras aanlegt dan liggen de kosten waarschijnlijk wel lager, maar gaat dit veel minder lang mee. Een terras aangelegd door een professional ligt recht, stevig en is zeer duurzaam. In dit geval dus aan te bevelen om dit door een expert te laten doen.

Bouw een veranda in de tuin voor een buitenkeuken…

Een eenvoudige veranda bestaat uit een aantal houten balken een paar eenvoudige kolommen en een dak in de stijl van een chalet. Een eenvoudige constructie die geen invloed heeft op de structuur van je huis kun je best zelf bouwen maar wanneer deze complexer is of tegen je huis aan wordt gebouwd dan is het beter om hierbij een aannemer in te schakelen.

Plaats een fraai ijzeren hek

Wrough Iron Metal Gates Landelijke tuinen van Unique Landscapes Landelijk
Unique Landscapes

Wrough Iron Metal Gates

Unique Landscapes

Een klein elegant hek van dunne metalen buizen vraagt een niet al te grote investering die je tuin zoveel meer uitstraling geeft. Deze poort zal zo het voorste deel van je tuin verfraaien en neemt in totaal zo'n 6 meter in beslag.

​Doe jezelf een houten hek cadeau…

Een andere versie van het hek – maar dit keer van dunne houten palen die bijeen gehouden worden door horizontale planken. Een zeer fraaie extra toevoeging in je tuin die zeker zal opvallen! Wil je graag je huis renoveren met een klein budget? Lees dan ook 21 ideeën om je huis te renoveren met een klein budget.

​Koop een nieuw hek als omheining van je voortuin…

Wrought Iron Metal Garden Gate Klassieke tuinen van Unique Landscapes Klassiek
Unique Landscapes

Wrought Iron Metal Garden Gate

Unique Landscapes

Een klein hek van sierlijk gietijzer complementeert hier de fraaie omheining met metalen gaas. Vergeet ook de voortuin niet bij het verbeteren van de minder aantrekkelijke elementen van je huis.

Bouw een terras van beton en decoreer dit met een fraai siergazon…

Een luxe en goedkoop idee is om zelf een terras te creëren. Je hoeft hiervoor niet perse tegels of hout te plaatsen maar je kunt ook een siergazon kopen. Dit moet om de 4-5 jaar (of zelfs 6-8 jaar met de juiste zorg) vervangen worden, maar is een geweldige keuze voor je terrasvloer. Het is de moeite waard en meestal veel goedkoper dan hout en kost ongeveer hetzelfde als de meeste goedkope (en lelijke) tegels.

Bouw een veranda met grote ramen en creeer zo een nieuwe kamer…

Een grote patio is vrij kostbaar, maar kan je helpen om wat extra ruimte te creëren voor extra logeerplekken of voor de kinderen om te spelen of gewoon om de woonruimte in huis uit te breiden.

De trend: een stenentuin

Japanese Style Garden Aziatische tuinen van Unique Landscapes Aziatisch
Unique Landscapes

Japanese Style Garden

Unique Landscapes

Zeer goedkoop en simpel om aan te leggen is een fraaie oosterse stenentuin. Wil je geen enorme bedragen investeren om je voortuin te verfraaien? Denk dan hier eens aan. Bovendien ook zeer trendy momenteel.

Prachtig een vlonderdek in organische vorm!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!