Moderne keukeneilanden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne keukeneilanden

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Woonhuis Van As Klassieke keukens van Groeneweg Van der Meijden Architecten Klassiek
Loading admin actions …

Het centrum van menig huishouden: de keuken. Hier treffen we elkaar en hier laden we ons op voor de dag die voor ons ligt. Op andere momenten komen we er tot rust, genieten we van elkaars aanwezigheid en van zelfgemaakte lekkernijen. Het toont het belang van onze keukeninrichting aan. Het moet logisch in elkaar zitten, praktisch zijn, maar ook gezelligheid uitstralen. Een slimme manier om de keuken in te richten is door te kiezen voor een keukeneiland. Het vormt een krachtig middelpunt van de keuken en zorgt voor extra opbergmogelijkheden en werkruimte. Daarom hebben we voor jullie een aantal bijzonder fraaie en moderne keukeneilanden op een rijtje gezet. 

Accenten

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui Moderne keukens van Joep van Os Architectenbureau Modern
Joep van Os Architectenbureau

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui

Joep van Os Architectenbureau

We trappen deze serie af met een ontwerp van Joep van Os Architectenbureau. Het keukeneiland  bestaat uit een eikenhouten blad die over een serie witte kastjes met laden en inbouwapparatuur hangt. Merk op hoe het plafond boven het keukeneiland ietwat verlaagd is en daarmee het accent op het keukeneiland nog eens verder wordt vergroot. Een van de voordelen van een keukeneiland is dat we niet meer elke dag tegen dezelfde muur aan hoeven te kijken. Hier kijkt men de grote, open ruimte in tijdens het bereiden en koken. 

Uitzicht

Deze keuken is onderdeel van een verbouwde boerenschuur, onder handen genomen door de experts van Groeneweg van der Meijden Architecten. Hier treffen we een compact, doch praktisch keukeneiland. Onderdeel van de verbouwing van deze boerderij was de herschikking van de keuken en de aanleg van een erker. Vanuit de keuken heeft men nu uitzicht op de omgeving, die verloren zou zijn gegaan wanneer de keuken tegen één van de wanden zou zijn geplaatst. Nu bewegen we vrij door de keuken en kunnen we ten alle tijden genieten van het uitzicht. 

Flexibiliteit

Ontwerpplek, bureau voor interieurarchitectuur, bedacht deze handige vinding. Onder dit moderne keukeneiland staat een eettafel geplaatst die men vrij kan verplaatsen. Zo kan de eettafel bijvoorbeeld naar het balkon buiten geschoven worden. De verbinding tussen binnen en buiten wordt hiermee optimaal gebruikt. Laten we echter ook even stilstaan bij dit ongelofelijk strakke keukeneiland. Het witte werkblad steekt fraai af tegen de chromen elementen die we op de achtergrond kunnen zien. De robuuste kookpitten vormen daarnaast een mooi contrast met het verder gladde werkblad. 

Modern

Ook deze keuken is onderdeel van een gerenoveerde boerderij, ditmaal ontworpen door FilipTackdesignoffice. Het keukeneiland vormt hier het middelpunt van de ruimte. De lichte kleuren van het werkblad en de houten keukenkastjes contrasteren op aangename wijze met de donkere vloer. Dit contrast vinden we ook tussen de vloer en de wanden en plafonds. Het keukeneiland lijkt verder van alle gemakken voorzien en is op strakke wijze afgewerkt. 

Hi-macs

Interieurarchitect Leonardus was samen met Mayke Brouwers verantwoordelijk voor de inrichting van deze woning in Groenlo. Het bijzondere keukeneiland dat we hier zien is gemaakt van zogenaamd hi-macs, een type solid-surface dat voornamelijk uit natuurlijke mineralen bestaat. Een zeer duurzaam en hygiënisch materiaal dat zeer geschikt is voor keukens. Het heldere keukenblad wordt overkoepeld door een zwarte constructie waar de afzuiging in is afgewerkt. De keuken is daarnaast bekleed met gerookt eiken, dat een welkome toevoeging vormt aan al dat zwart en wit.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!