16 dingen die een kleine badkamer groter doen lijken

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

Een kleine badkamer inrichten kan een hele uitdaging zijn. Daarom geven we je in dit Ideabook een aantal handige en slimme tips om de beperkte ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. En vooral ook om het geheel optisch wat groter te laten lijken. Daarmee maak je van je kleine badkamer toch nog een groot succes.

Mozaïektegels

eclectische Badkamer door Plastudio
Plastudio

bagno mansarda

Plastudio

Mozaïektegels in de badkamer zien er niet alleen goed uit maar eisen ook de aandacht op. En daarmee wordt de aandacht van het beperkt aantal vierkante meters afgeleid.

Foto's

moderne Badkamer door Deeco

Ook het ophangen van foto's kan voor een bepaalde sfeer zorgen en ook hierdoor zal de badkamer groter lijken.

Gekke muur

En het zelfde effect kan je bereiken met het kiezen van een bijzondere tegel op de muur. En een leuke accessoire als dit tijdschriftenrek doet het natuurlijk ook erg goed.

Groen

Bepaalde kleuren wil je absoluut vermijden omdat je kleine badkamer daar nog kleiner door lijkt. Dat geldt niet voor deze kleur groen. De badkamer krijgt hier een fijne en natuurlijke uitstraling van.

Bijzondere spiegel

Het ophangen van een bijzondere spiegel, in dit geval met bijbehorend licht, doet ook wonderen voor een kleine badkamer.

Designradiator

moderne Badkamer door Definitive Interior Design
Definitive Interior Design

Chelsea Harbour Apartment

Definitive Interior Design

Multifunctionaliteit is natuurlijk een vereiste in het kleine badkamer. Een designradiator als deze is hier uitermate geschikt voor. Je verwarmt de badkamer en je kan ook nog eens de handdoeken ophangen.

Caleidoscoop

En ook deze geweldige muurdecoratie leidt alle aandacht af van het feit dat we hier in een minuscule badkamer staan.

Slimme oplossingen voor bergruimte

Ook in een kleine badkamer heb je natuurlijk bergruimte nodig. Pak dit zo slim mogelijk aan. Hang op de meest logische en efficiënte plekken planken en/of kasten op.

Verlichting

moderne Badkamer door Liliana Zenaro Interiores
Liliana Zenaro Interiores

Apartamento na Pompeia, São Paulo

Liliana Zenaro Interiores

Goede verlichting is ook cruciaal voor het groter laten lijken van je kleine badkamer. Kies voor een grote lamp met daarnaast nog wat kleine sfeerverlichting.

Kastjes

Kastjes die aan de muur hangen, zijn ook van groot belang voor kleine badkamers. Het houdt alle zooi uit het zicht en neemt zo min mogelijk ruimte in beslag.

Houten vloer

Een houten vloer zorgt voor een warm en huiselijk gevoel, ook in je kleine badkamer. Dus dat komt een positief gevoel zeker ten goede.

Wit

Het is algemeen bekend dat een wit interieur zorgt voor ruimtelijke gevoel. Kiezen voor een helemaal witte badkamer zal deze dan ook ruimtelijker en groter lijken.

Marmer

Marmer straalt een bepaalde luxe uit. En dus als je je kleine badkamer van marmer voorziet, is het kleine oppervlak je snel vergeven.

Slimme oplossingen

In plaats van plankjes ophangen waar je bijvoorbeeld de shampoo neerzet, kun je ook kiezen voor een uitsparing in de muur, zoals in deze douche. Dat bespaart niet alleen ruimte maar het ziet er ook nog eens heel charmant uit.

Vintage

klasieke Badkamer door Grand Design London Ltd
Grand Design London Ltd

The Broadway, SW19 – Extension & Bathroom Renovation

Grand Design London Ltd

Een vintage look voor je kleine badkamer is ook een optie. Als je dit goed aanpakt, zal het op een positieve manier de aandacht afleiden van de beperkte ruimte.

Grote spiegel

  door DISEÑO Y ARQUITECTURA INTERIOR
DISEÑO Y ARQUITECTURA INTERIOR

Baño secundario para los niños

DISEÑO Y ARQUITECTURA INTERIOR

Een andere klassieker uit het boekje is natuurlijk de grote spiegel. Door deze optische vergroting lijkt je kleine badkamer een stuk ruimer.

Meer geweldige badkamers kun je hier bekijken. Kom je er zelf niet helemaal uit, raadpleeg dan een van deze badkamer professionals. En meer handige tips voor het inrichten van je kleine badkamer lees je in dit Ideabook.

Welke tip ga je meteen toepassen? Deel je ervaringen in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!