10 praktische ideeën voor een kleine hal | homify

10 praktische ideeën voor een kleine hal

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
homify Industriële gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

We moeten het belang van de entree van ons huis zeker niet onderschatten. Het is de eerste plek die onze gasten zien wanneer ze op bezoek komen en waar de eerste indruk wordt gevormd. En belangrijker nog: de hal is ook de plek waar we zelf thuis komen en dus is het belangrijk om hier een aantrekkelijke prettige ruimte van te maken die ervoor zorgt dat we een goed gevoel hebben over ons huis. Naast een prettige ruimte dient de hal ook praktisch te zijn. Dit is namelijk het punt waar we binnenkomen en vertrekken dat bepaalt hoe we over het algemeen met ons huis omgaan. Helaas hebben de meesten van ons een kleine hal waardoor het ontwerpen van een praktische entree soms lastig is. Om je hierbij te helpen hebben we een overzicht samengesteld met kleine entrees om inspiratie uit op te doen. Laten we eens kijken… .

1. Maximaliseer je opslagruimte

De hal van dit moderne Italiaanse huis heeft stijlvolle kleine nissen die gebruikt kunnen worden voor decoratieve objecten maar ook voor een vloer-tot-plafond kast met praktische opbergruimte. Het gevoel voor ruimte wordt gemaximaliseerd door de grote spiegel aan de andere kant. 

2. Ruimte, opslag en stijl

Deze hal heeft het allemaal: veel praktische opbergruimte, stijl en een grote spiegel die zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Plaats in een kleine hal altijd een grote spiegel of spiegelwand. Praktisch als kleedspiegel maar ook om de ruimte twee keer zo groot te laten lijken!

3. Simpel maar subliem

Een simpele spot boven een eenvoudige houten deur zorgt voor een heldere en aantrekkelijke entree, zeker wanneer daar nog wat sfeervolle grondspots langs het pad en wat fris groen aan worden toegevoegd.

4. Buitengewoon praktisch

Under Stairs Storage buss Gang, hal & trappenhuisOpbergen
buss

Under Stairs Storage

buss

Hier leidt de entree direct naar de trap met de hal ernaast, maar dankzij een prachtige ingebouwde kast is dit geen gewone trap: deze verdubbelt de beschikbare opslagruimte! Gebruik alle verborgen hoeken en nissen in je hal dus optimaal. En denk ook eens aan de ruimte onder de grond voor een kelder. Spreek met een schrijnwerker wat er bij jou mogelijk is.

5. Elegant in zijn eenvoud

Deze simpele smalle ingang baadt in het licht dankzij de spot boven de deur waardoor een knusse ruimte ontstaat om even te schuilen bij slecht weer. Plaats bij een fraaie voordeur altijd een spot om je deur te accentueren.

6. Een bibliotheek in je hal

Praktischer of inventiever dan deze hal kunnen we het niet bedenken! Zo wordt je hele hal omgetoverd tot een kleine bibliotheek met ingebouwde boekenkast in de muur. Ideaal wanneer je geen ruimte hebt voor een grote boekenkast elders.

7. Voldoende plek voor al je schoenen!

En dit is wel de meest briljante oplossing voor degenen onder ons met een schoenenverslaving: een complete muur die is omgebouwd tot schoenenkast die tot spiegelwand wordt wanneer je hem afsluit. Slim, mooi en praktisch. De kleine bank aan de andere kant biedt een uitstekende plek om je schoenen even rustig aan te trekken. Ook een goed idee: nooit meer wiebelend op een been je hakken aantrekken!

8. Een zitplek en schuilplaats

Deze entree is misschien klein maar heeft alles wat je nodig hebt: sfeervolle verlichting, een schuilplaats waar je heerlijk even kunt zitten en zelfs een prachtige moderne BBQ!

9. Geen centimeter ruimte verspild!

Deze zeer smalle entree is onderdeel van een schitterend appartement van maar 30 vierkante meter. Het slaapkamerdeel dat zich boven de deur bevindt zorgt ervoor dat er geen centimeter ruimte wordt verspild. Heb je een klein huis met hoge plafonds? Wellicht is je hal geschikt om hier een vergelijkbare logeerplek in te richten…

10. Een goede entree is belangrijk

Onze laatste hal komt uit een huis dat een fractie groter is, namelijk 33 vierkante meter en ndrukwekkend genoeg is het de architecten hier gelukt om toch een redelijk ruime entree te ontwerpen. Deze woning bevindt zich in Korea bevindt waar de culturele gebruiken een ruime hal verlangen om zo de gast op de juiste wijze te verwelkomen en zijn/haar schoenen uit te laten trekken. Dit maakt deze mini entree buitengewoon praktisch. Wil je graag meer inspiratie opdoen voor je hal? Bekijk dan ook even 10 ideeën voor je hal: je visite zal versteld staan!

Extra tip: Let op licht!

Inbouwkasten en taatsdeuren van staal The Home Director Industriële gangen, hallen & trappenhuizen
The Home Director

Inbouwkasten en taatsdeuren van staal

The Home Director

Als je een kleine hal hebt en op zoek bent naar ideeën om deze op te knappen, dan heb je nu al een heleboel gelezen wat je kan helpen. Ik heb nog een extra tip voor je die bijzonder handig is als je een erg kleine hal hebt: let op licht! Het allerbeste is als je een raam ergens in kunt zetten. Heb je geen buitenmuur, of mag je daar niet aan komen (uiteraard met behulp van een professioneel, ramen metsel je niet zomaar) dan is een deur met een raam ook een oplossing. Dit brengt licht van de woonkamer naar de kleine welkomst ruimte en zorgt voor sfeer. Mocht een nieuwe deur ook geen optie zijn, dan kun je met spots ook een verbetering bereiken. Ben je bang dat je iets over het hoofd ziet, lees dan hier 6 geheimen die bij binnenhuisarchitecten altijd geld kosten…

Een industrieel schoenenrek... prachtig!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!