Oude boerderij met geschiedenis krijgt een mooie nieuwe look | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude boerderij met geschiedenis krijgt een mooie nieuwe look

Stoa. Stoa.
Mediterrane ramen & deuren van mc2 architettura Mediterraan
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee naar een sfeervolle woning op het platteland van Italië. Denk je dat het rustieker kan, wij denken van niet. Het project behelst een de modernisering en functionele vergroting van de efficiëntie van een boerderij en de bouw van een uitbreiding in hout. Het verhaal van het huis is er één dat gedeeld wordt door de familie die er woont. Zij spelen er zelfs een grote rol in. Want het verhaal van de woning is de geschiedenis ervan. De woning wordt van de grootouders uiteindelijk op de kleinkinderen overgedragen. Tijdens de renovatie van de oude boerderij is er veel aandacht besteedt aan het aanleggen van een goede isolatie en ventilatie. De uitbreidingen uit de jaren zeventig en tachtig zijn teniet gedaan en vervangen door het hedendaagse. De oudste delen van de boerderij zijn bewaard gebleven. We nemen je mee door de boerderij zodat je het een en andere met eigen ogen kunt bewonderen. Kijk daarom snel met ons mee en laat je inspireren!

Romeins

Als een antieke Romeinse villa licht de woning op in het landschap. De sfeer van de plek is welhaast met geen pen te beschrijven. De heldere wanden stralen in het mediterraanse zonlicht, terwijl het dak in zijn rode tinten natuurlijk en authentiek aandoet. Let ook op horizontale lariks houtdelen op de gevel, deze zorgen voor een moderne look. Het geheel doet licht en ruimtelijk aan, dat laatste komt natuurlijk door de helder witte wanden. Vergelijk deze maar eens met de natuurstenen rustiek die we overal in de Italiaanse plattelands bouwkunst tegenkomen. Een rustige plek om te genieten van het leven, zo zouden we deze woonvilla of oude boerderij willen omschrijven.

Duurzaam

De oude boerderij heeft niet alleen een prachtige look (hier is de lariks nog duidelijker te zien, aan de linkerzijde van de woning), maar deze is ook zeer duurzaam uitgerust met een thermische coating op het dak, dat de isolatie bevordert. Daarbij is er een centraal verwarmingssysteem met een condensketel dat gecombineerd wordt met een zonne-systeem dat essentiële bijdrage levert aan de productie van heet water waarvan men overal in het huis gebruik kan maken.

De oude staat

We willen je deze opzienbarende blik in het verleden niet onthouden. Op de foto zien we (geloof het of niet) de woning in zijn oude staat! Het verschil met de huidige conditie kon nauwelijks groter zijn. Het is niet alleen de deplorabele staat van de woningen die ons bedroeft, maar ook de slecht conditie van buitenruimte rond de woning. Daar moest echt iets aan gebeuren! Gelukkig behoorde een renovatie tot de mogelijkheden. Kijk met een inspirerende architect naar de nieuwe mogelijkheden van je eigen woning.

Overdek

We bevinden ons op een overdekte veranda, precies hetgeen je verwacht bij een plattelands woning als deze. Vanaf de positie kunnen we mooi naar binnenkijken, waar een gezellige huiskamer ons opwacht. De basale uitvoering van het houtwerk en de vloer zorgt voor een rustgevende look, waardoor je als bewoner helemaal tot jezelf komt. De verschillende lagen, van buiten naar binnen (het interieur) bezien, geven het huis een zekere ruimtelijkheid en roepen een spanning op. Het is een creatieve oplossing om zoveel transparantie aan een authentieke woning toe te voegen.

Binnen

We bevinden ons hier in het binnenste deel van de woning, dat we als het woongedeelte aanduiden. Het is een volledig functionerende woonkamer waarin het mediterraanse leven genoten kan worden op een schitterende manier. Deze kamer beschikt over comfortabel meubilair dat in deze basic ingerichte woonkamer de ideale plek vormt om te relaxen en te genieten van het onovertroffen uitzicht. Je ziet maar weinig woningen met een een transparantie zoals die in deze woning te ervaren is. Let op het plafond met de heldere balken die doorlopen tot in de overkapping buiten. Zo wordt er een duidelijke eenheid tussen binnen en buiten opgeroepen! De juiste expert kan je helpen je ideale woonkamer te realiseren!

Laatste blik

Met een laatste blik op de omgeving, vanaf de heerlijke sofa, nemen we afscheid van de woning. We zijn van deze oude boerderij gaan houden en hebben duidelijk kunnen zien dat van elk bouwval een woonpaleis te maken is. We schuiven de deur zo achter ons dicht en gaan weer verder naar een volgend project om inspiratie op te doen. Laat je vooral inspireren door dingen die we gezien hebben. Be creative! 

Er zijn veel inspirerende projecten die jezelf relatief eenvoudig kunt verwezenlijken. Een voorbeeld daarvan is de creatie van een inloopkast. Zeker als je een klein kamertje over hebt kun je excellente resultaten bereiken! Klik hier voor de tips!

In welk mediterraans land zou jij je droomwoning willen bouwen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!