Loft krijgt oogverblindende renovatie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Loft krijgt oogverblindende renovatie

Stoa. Stoa.
Industriële woonkamers van Beriot, Bernardini arquitectos Industrieel
Loading admin actions …

Vandaag kijken we naar een supermooie verbouwing die plaats heeft gevonden in de stad Madrid. Deze is gedaan door Bernardini Architecten, een expert op dit gebied. De ruimte werd helemaal gerenoveerd en bewoonbaar gemaakt. Nu kunnen de komende decennia waar mensen genieten van de sfeer van de ruimte. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de ruimte bewoont door kunstenaars, maar door de jaren heen vertrokken deze naar elders en raakte de ruimte steeds meer in verval. Het was de hoogste tijd voor een update, laten we maar zeggen een volledige revitalisering van de ruimte! Tegenwoordig is de ruimte een loft geworden, waar gek genoeg nu ook weer de kunstenaars voor in de rij staan. Juist vanwege de ruimte, de lichtval en de prachtige sfeer. In de jaren ´ 50 was een ruimte als deze een ideale plek voor de economisch minder bedeelden, maar dat is tegenwoordig wel anders. Creatievelingen redden zich met elke ruimte: of het nu een leegstaande winkel, een magazijn of een verlaten fabriekshal is (dit laatste zie je in Berlijn heel veel), ze komen altijd met een wonderlijke creatie op de proppen waarin heel goed gewoond kan worden. Het concept van de loft heeft dus een hele geschiedenis die vandaag nieuw leven in geblazen krijgt. Kijk met ons mee naar dit prachtige project en laat je inspireren, want eigenlijk zijn we allemaal creatievelingen!

Oude situatie

We zien hier een ruimte met een dubbele hoogte. Er is geen scheiding tussen het zadeldak en de vloer, de prachtige natuurlijke verlichting, dat wil zeggen het daglicht, valt ongehinderd naar binnen. We kunnen ons niet aan de poëzie van deze ruimte onttrekken. Deze ruimte doet ons denken aan The Factory van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol, die overigens zijn roots in het dorp dorp Miková, waar zijn ouders vandaan komen. Dit ligt in het gebied wat nu valt onder Slowakije. Het is al met al een ruimte waar je de spirit van de creativiteit kunt voelen!

Nieuwe look

De gehele ruimte is in tweeën gedeeld, waarbij de slaapkamer op het bovenste niveau en de leefgedeeltes beneden te vinden zijn. De verschillende balken en vlakken in diverse kleuren geven deze ruimte de looks van een abstract geometrisch kunstwerk, met de nodige verbeelding natuurlijk. Ook zijn er verschillende afsluitbare ruimtes te vinden waarin je huisraad en persoonlijke spullen kunt opbrengen. Zo houd je de ruimte strak en ordelijk. Het is een wereld van verschil als je deze staat van de ruimte vergelijkt met de vorige. We vinden boven toiletten, een studeerkamer en een slaapkamer. Plof neer op de sofa en geniet van het licht en de ruimtelijktheid!

Sfeer

In deze eetkamer ontbreekt het de bewoners niet aan sfeer. De connectie tussen binnen en buiten wordt gelegd door de grote ramen die het daglicht diep in de woning laten binnendringen. Let op de rode verticale wand, en hoe deze perfect aansluit bij de witte tafel, een hechtere band tussen de woning en het meubilair is er toch nauwelijks denkbaar? Overal in de ruimte zien we de combinatie tussen het revitaliserende rood, de kalme aanwezigheid van het wit en de warme houtendelen. Let ook even op de gezellige, warme hanglamp. Een prettige combinatie vol levendigheid!

Heldere look

In deze oude ruimte, met een duidelijk vacant karakter of look herkennen we direct de juiste sfeer. Daarvoor moet je wel even door de rommel heen kijken, maar met de juiste creatieve blik moet dat geen probleem zijn. Ondanks de bouwvallige staat van de ruimte blijft de serene sfeer overeind staan. We treffen hier dus een voorbeeld van pure sfeer, zelfs wanneer al het andere wegvalt. Mooie ideeën voor je woning vind je hier.

Gezellig

Door de nieuwe aanpassingen in de ruimte is er een gezellig kamer ontstaan waarin gewoond kan worden. De gestripte ruimte van zojuist heeft nu een gezellige look die ons uitnodigt om te genieten van het moderne wonen. Links zien we de open haard: wat een sfeer brengt deze in de ruimte! Die past precies in de sfeer van de loft. De roze kleur en staat prefect bij het hout waarmee het plafond bekleed is. Een gedurfde zet, maar wel een hele mooi! Er is zelfs ruimte voor de nodige groene decoraties, deze zien er niet alleen heel mooi uit, maar zorgen ook voor een uitstekende luchtkwaliteit binnen.

Andere positie

Vanaf deze hoogte krijgen we een prachtige indruk van de vernieuwde ruimte. De ruimte is gestript, alle onreinheid is er uit verdreven en daarvoor in de plaats is een eerlijke basis inrichting teruggekomen. Let even op het open karakter van het plafond! Het is een interieur geworden waarbinnen de haard de centrale sfeermaker is. Naast het raam staat het bureau dat baadt in het daglicht, hier kun je dus heerlijk werken. Even je laptop opstarten en je kunt aan de slag. Dit is wat je noemt een multifunctionele ruimte. Raadpleeg eens een expert voor de realisatie van je droomwoning.

Relaxen

Na een dag van noeste arbeid is het tijd om uit te blazen op je eigen terras. Het mooie van deze indeling is dat je privacy gewaarborgd wordt en tegelijkertijd een ruime horizon voor je open ligt. Voor dat laatste hoef je alleen maar even op te staan, dan heb je een ontspannen uitkijk op de omgeving. We drinken nog even een laatste sangria en gaan weer verdere naar een volgend project. Kom met ons mee! 

Een stadsvilla in Amsterdam is een must voor vele huizenjagers!

Wat vind je van deze verbouwing? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!