En alles wat hij aanraakte, veranderde in hout | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

En alles wat hij aanraakte, veranderde in hout

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
van homify Industrieel
Loading admin actions …

Stephan Siepermann studeerde in 2005 af aan de Design Academy Eindhoven en begon in Utrecht een ontwerpstudio voor interieurproducten en meubelstukken. Het uitgangspunt van zijn ontwerpen is functionaliteit, maar het zou zijn werk te kort doen om het bij deze beschrijving te laten. Siepermann benadert zijn ontwerpen vanuit verschillende perspectieven en voegt menigmaal een dubbele laag toe aan zijn creaties. Soms doet hij dat door gebruik te maken van contrasterende materialen, andere keren doet hij dat door te spelen met vorm, functie, of een combinatie van deze eigenschappen. Zijn ontwerpen zijn handgemaakt en uniek.

Mr. Knox

mr.knox birchwood van homify Industrieel
homify

mr.knox birchwood

homify

Deze kast toont onmiddellijk aan wat we in de inleiding al beschreven. De ontwerpen van Siepermann spelen met onze verwachtingen, en laten ons alledaagse gebruiksvoorwerpen vanuit een ander perspectief zien. Hier speelt Siepermann met functie en materiaalgebruik. Is dit een houten kast in de vorm van een kluis, of is dit een kluis gemaakt van hout? In een kluis die de naam Mr. Knox draagt slaan we natuurlijk goud op, daarom wordt er een goudstaaf gemaakt van 99,9% eikenhout meegeleverd. 

Mr. Knox II

mr.knox birchwood, combi wine/liquer cabinet van homify Industrieel
homify

mr.knox birchwood, combi wine/liquer cabinet

homify

Het is Siepermann menens. Het grote wiel en de zes tandwielen functioneren daadwerkelijk. Om de kluis open te maken zal er eerst fysiek arbeid verricht moeten worden. Logisch ook als we er later achtergekomen dat de kluis geschikt is gemaakt voor de opslag van onze drank- of wijncollectie. Over diefstal hoeven we ons bijna geen zorgen te maken, de kluis is voor 99,9% veilig. Vergeet de wijnkelder, vanaf nu bewaren we onze kostbare wijnen achter slot en grendel!

Locky I

datail lock van homify Industrieel
homify

datail lock

homify

Alsof alles wat Siepermann aanraakt verandert in hout, en we met een eigentijdse Midas te maken hebben. Pure materialen, uniform en consistent doorgevoerd, geven de ontwerpen van Siepermann een bijna surrealistische uitstraling. Waar we naar kijken? Dat ziet u op de volgende foto! 

Locky II

locky, solid oak van homify Industrieel
homify

locky, solid oak

homify

Nog zo'n bijzondere kast van de hand van Siepermann. Ook de Locky is een ontwerp waar we onze spullen kunnen opbergen. We herkennen natuurlijk meteen het archetypische ontwerp van de locker die we kennen van onze tijd aan de middelbare school, of anders van de bekende 'high school'-films. De kast is gemaakt van eikenhout en is zeer gedetailleerd, alsof het een houten replica betreft. De openingen onder en boven, bedoelt voor ventilatie, de sloten, de haken, allen zijn ze van eikenhout gemaakt. Behalve uniek en fraai ontworpen, zijn de kasten natuurlijk ook functioneel. De kasten zijn 180 centimeter lang, 66 centimeter breed en 30 centimeter diep. Daarmee bieden ze voldoende ruimte voor de opslag van onze persoonlijke spullen. Meer informatie over de bijzondere ontwerpen van Siepermann vindt u terug op zijn homify-profiel.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!