Spectaculaire verbouwing van een oude schuur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Spectaculaire verbouwing van een oude schuur

Stoa. Stoa.
Eclectische huizen van KREA Koncept Eclectisch
Loading admin actions …

Vandaag laten we je een project zien dat ongeëvenaard op het gebied van de totale transformaties. Dat wil zeggen dat we al vaak bijzondere renovaties gezien hebben, maar dat het project van vandaag toch wel tot de top behoort. Je komt ze gewoon niet vaak tegen. We gaan kijken hoe een oude schuur een complete renovatie ondergaan heeft, waardoor twee ruimt kamers met badkamer en toilet ontstonden. Er is vreselijk veel werk in gaan zitten, maar het resultaat mag er dan ook zijn! De volledige reparatie van het dak en de renovatie van de gevel waren de grote punten tijdens de renovaties. De facelift is dan ook prachtig! Binnen is een ruimte gecreëerd waarin geleefd kan worden, een complete binnenwereld werd er zo geschapen. Ben je al benieuwd naar de resultaten? Kijk dan snel met ons mee en voed je creatieve flow! 

Oud en vervallen

Men moet duidelijk een uitgebalanceerde visie hebben gehad toen men de taak opvatte om van deze schuur een moderne woning te maken. Je moet ook over veel fantasie en durf beschikken om een residentiële toepassing te zien in dit bouwval. Want een bouwval mogen we deze constructie wel noemen, hoewel deze wel hoogst charmant is. Het rietdak is rafelig en heeft zijn beste tijd al decennia achter de rug. Toch ademt deze plek een goede vibe, waardoor je als ontwerper, architect en toekomstige bewoner helemaal in een creatieve flow komt. Met deze flow komt ook de durf en met de durf komen de handen in beweging en gaat het hele proces van start.

Het einde

Bij binnenkomst in deze structuur kun je eigenlijk alleen maar denken aan het einde van het bouwval… . of juist aan een nieuw begin! De structuur heeft niet veel meer te bieden, maar geeft juist daardoor veel ruimte om aanpassingen te doen, te herstellen en elementen toe te voegen. Maar nogmaals, je moet wel over de nodige durf beschikken. Als je de kans krijgt, gewoon doen!  Hier vind je ook (hetzij iets minder drastisch) een bijzondere verbouwing!

Nieuw stijl

We maken een bijzonder grote spong in de tijd. De werkzaamheden aan de nieuwe woning zijn afgerond en de resultaten strelen ons oog. Er is door de bewoner gekozen voor een warme rode tint voor de gevel, dit in combinatie met zwarte en witte elementen. Zo creëer je contrast en warmte. Een sterke eenheid is een van de gevolgen van deze weldoordachte beslissing. Rond de woning heeft natuurlijk groen ook een plek, waardoor wonen en recreëren in de natuur in elkaar overlopen.

Afstand

We nemen wat afstand van het onderwerp waar we langzamerhand van zijn gaan houden. Vanuit de sfeervolle tuin, de wens van vele huizenbezitters, zien we de achterzijde van de woning, die ook getooid is de warme rode kleur. De bewoners hebben de beschikking over een overdekt terras met een luxe tuinset. Stel je voor dat je hier in de lente en zomer met familie en vrienden aan het genieten bent van je vrije uren. Vooral in de vakantie is dit gebied de ideale plek om familiebijeenkomsten te organiseren. We gaan even binnenkijken.

Interieur

Eenmaal binnen in het interieur vinden we een woonkamer in Engelse stijl (met name de meubels), maar de haard is toch wel een van de meest bijzondere elementen in de kamer, want deze houdt het midden tussen een authentiek Franse en een moderne industriële stijl. Op deze manier krijgt de kamer wat je noemt een ietwat eclectische look. De kleuren volgen een natuurlijk route, maar ook de kunstmatigheid van het staal heeft een duidelijke rol in deze woonkamer.

Andere hoek

Vanuit deze positie opent zich een totaal andere horizon, we lijken door de muren van het verleden in een strakke toekomst te kijken. Deze keuken met bar heeft een bijzonder sfeervolle en moderne uitstraling! Het is grappig om te zien hoe natuurlijk de moderne hanglamp opgaat in de ruimte. En let ook op de lamp links naast de doorgang, deze staat op een ton met de bijbehorende duigen. Echt een sfeermaker! Een geschikte expert kan je ideale woonkamer realiseren!

De slaapkamer

In een slaapkamer pakken we de nodige rust en komen zo helemaal tot ons zelf. Niet altijd kiezen de bewoners van een woning voor een serene look. Soms zoekt men naar wat meer actie in de slaapkamer, met name op het gebied van de kunsten zijn er dan veel inspirerende en expressieve manieren om de nodige sfeer te creëren. Dit collage kunstwerk, met een behoorlijke dosis expressie, is dan een optie. Kijk hoe bijzonder het werk door zijn robuuste uitstraling afsteek bij het kalme ontwerp van het bed en de nachtkastjes. Een groter contrast is er nauwelijks denkbaar. De illustratie op de kussens sluit aan bij het ¨thema¨ van het kunstwerk. Een gedurfde zet die in deze kamer voor interessante effecten zorgt. Maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak!

Meer creatieve ideeën voor je slaapkamer vind je hier!

Waar staat je droomwoning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!