Zo doe je het: het creëren van de perfecte entrance voor je woning

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo doe je het: het creëren van de perfecte entrance voor je woning

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Particuliere tuin, Oostkapelle:  Tuin door Buro Ruimte & Groen,
Loading admin actions …

De meeste mensen willen een mooie entrance met goed verzorgde tuin die beiden niet al te veel onderhoud vergen. Nu kun je simpelweg kiezen voor bestrating, maar ergens willen we ook dat het geheel er dynamisch, modern en stijlvol uit ziet. En dit is ook niet gek, de entrance van je woning is het visitekaartje tot je huis. Het is de eerste indruk die mensen krijgen wanneer ze op bezoek komen en we weten allemaal dat een eerste indruk niet gemakkelijk te veranderen is. Voordat je aan de slag gaat met het opknappen of vernieuwen van je entrance en voortuin bekijk je natuurlijk goed alle mogelijkheden. En hoe kan dat nou beter dan met een Ideabook vol inspiratie? 

In dit Ideabook delen we een aantal handige tips die je op weg kunnen helpen. Geef je dit project bij nader inzien liever uit handen? Schroom dan niet om de hulp van een professional in te schakelen. Je vindt ze heel gemakkelijk, hier bij homify. 

Kijk je mee? 

Deur

De voordeur is weliswaar één van de laatste elementen waar je tegenaan loopt wanneer het aankomt op je entrance, maar het is dan ook een hele belangrijke! De stijl van je voordeur geeft over het algemeen een goed beeld van de verdere stijl van je woning en het interieur. Het kiezen van een voordeur kan nog wel eens een lastig klusje zijn, ze zijn verkrijgbaar in alle soorten, vormen en maten. Wanneer je een deur kiest die perfect past bij je interieur, is hij naast functioneel ook nog een toegevoegde waarde voor je huis. Denk goed na over de stijl die je wilt hanteren en welk materiaal je mooi vind. Kies je voor hout of kunststof? Of misschien past een variant van glas met stalen kozijnen beter bij je woning? De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Wat extra inspiratie en voorbeelden zien? Bekijk dan ook nog even dit Ideabook, vol ideeën voor het kiezen van de voordeur die perfect zal passen bij jouw huis. 

Pad

Dan komen we aan bij het tuinpad en de opgang naar je huis toe. Een tuinpad, oprit of opgang aan leggen kan ook hier weer op veel verschillende manieren. Op bovenstaande foto zien we bijvoorbeeld dat er is gekozen voor een verschil in hoogte door het toevoegen van enkele treden. Het design is strak, en gelegd met donkere tegels die perfect bij de stijl van het huis passen. 

Zijn grote tegels niet helemaal jouw ding? Je kunt ook kiezen voor hout, grind, klinkers of natuursteen. Beton behoord ook tot één van de opties. Ook sta je voor de keuze of je het tuinpad of de oprit gaat decoreren. Dit kan door het toevoegen van planten aan beide zijden maar denk ook aan verlichting, lage hekjes of zelfs stenen muurtjes. 

Verlichting

Voorgevel 's avonds:  Huizen door Lab32 architecten,
Lab32 architecten

Voorgevel 's avonds

Lab32 architecten

Net als op iedere andere plek in huis, is verlichting in de tuin ook belangrijk. Door middel van de juiste buitenverlichting maak je van je entrance een aangenaam welkom. Niet alleen heeft verlichting hier een functionele functie, je wilt natuurlijk zien waar je in het donker loopt, maar je creëert ook enorm veel sfeer in je tuin. Niet alleen vanaf buiten maar ook vanaf binnen kun je van een mooi verlichte tuin en opgang genieten. 

Buitenverlichting komt in alle soorten en maten, van muurverlichting tot lantaarnpalen en spotjes in de grond. Hoe bepaal je welk type geschikt is voor jouw entrance? Bedenk wat voor doel de verlichting in verschillend delen van je tuin heeft. Misschien wil je het pad goed of de oprit goed verlicht hebben? Kies dan voor meerdere kleine lampjes die de 'route' aanduiden. Misschien wil je de nadruk leggen op bepaalde elementen in je tuin? Ga dan voor mooie staande lampen. Muurverlichting is ideaal om je gevel mee te verlichting, en is daarnaast ook erg handig om te plaatsen bij je voordeur. Over het algemeen geldt dat je in je tuin kiest voor zachtere verlichting, en dat de verlichting rondom de gevel en de voordeur iets feller mag zijn.

Planten

 Tuin door Project Artichoke,
Project Artichoke

Coastal style

Project Artichoke

Voortuinen zijn er in alle vormen, maten en stijlen. Voordat je begint met een make-over of opknapbeurt is het handig om te kijken welke stijl je wilt hanteren. Natuurlijk kun je kiezen voor het (deels) bestraten van je tuin. Maar misschien is het toevoegen van beplanting wel heel passend bij het uiterlijk van je huis, en wellicht de rest van de buurt. 

Ook qua beplanting bestaan er eindeloos veel mogelijkheden, met name wanneer het aankomt op het kiezen van een bepaalde stijl. Zo kun je gaan voor mediterraans, landelijk, natuurlijk of juist modern. Bij elke stijl vind je ongetwijfeld passende beplanting. Heb je geen groene vingers en wil je het wat subtieler aanpakken? Dan kun je er ook voor kiezen om beplanting terug te laten komen in de vorm van grote bloembakken of potten. Ietsje onderhoudsvriendelijker maar minstens net zo mooi! 

Decoratie

Wanneer de basis voor je voortuin gezet is, kun je het geheel af gaan maken door het toevoegen van de juiste accessoires en decoratie. Het leuke van deze elementen is dat ze je tuin net dat persoonlijke tintje kunnen geven, de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos! Denk bijvoorbeeld aan een moderne brievenbus op je oprit of juist in de voordeur. Ook zijn naambordjes, deurmatten en kunstobjecten bij de voordeur een aangename toevoeging. Je kunt er ook voor kiezen om seizoensgebonden decoratie te plaatsen, denk hierbij aan een mooie kerstkrans of uitgeholde pompoen met kaarsjes! Wil je het liever rustig houden? Kies dan voor een paar mooie grote vazen met planten die het hele jaar door kunnen bloeien en groeien. 

Tot zover dit Ideabook vol ideeën voor het creëren van de perfecte entrance voor je woning. We hopen dat je genoeg inspiratie en ideeën op hebt gedaan om thuis lekker aan de slag te gaan. Wil je meer inspirerende tuinen zien? Scroll dan ook nog even langs deze foto's. Je kunt ze bovendien filteren op stijl en trends zodat je snel uitkomt bij beelden die goed bij je persoonlijke smaak passen. 

Hoe ziet jouw perfecte entrance er uit? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!