Een kleine woning inrichten: 8 goede tips! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een kleine woning inrichten: 8 goede tips!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Eclectische woonkamers van Da.Hora Arquitetura Eclectisch
Loading admin actions …

Op dit Ideabook heb je even moeten wachten, maar nu gaan we dan toch echt goede tips voor het inrichten van kleine huizen met je delen. We weten dat het gebrek aan ruimte voor velen een dilemma is. Het is niet altijd makkelijk om een kleine ruimte op een goede manier in te richten. Daarom hebben we in dit Ideabook acht goede tips voor het inrichten van een kleine woning voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om inspiratie voor je eigen woning op te doen!

1. Kies voor lichte kleuren

Living room : Neutral tones Minimalistische woonkamers van In:Style Direct Minimalistisch
In:Style Direct

Living room : Neutral tones

In:Style Direct

Lichte kleuren zijn de beste keuze als het gaat om het decoreren van een kleine ruimte. Alleen met lichte kleuren kun je een lichte ruimte creëren, waardoor deze groter lijkt. Lichte kleuren zijn een uitstekende keuze voor een kleine woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer. Natuurlijk mag je in de ruimte nog best wat kleur gebruiken. Het hoeft niet zo licht als op de foto hierboven.

2. Open ruimtes

Een goede tip om kleine ruimtes groter te doen lijken is door de ruimtes open te laten. Je kunt natuurlijk overal een muur tussen zetten, maar door ruimtes open te laten zijn ze over het algemeen een stuk lichter. Veel licht zorgt er dan weer voor dat een ruimte groter lijkt.

3. Decoreer een ruimte met planten

Planten zijn mooie, natuurlijke accessoires om een ruimte mee te decoreren. En in een kleine woning moeten ze zeker niet worden weggelaten. Planten laten een ruimte er levendiger uitzien, wat tot gevolg heeft dan een ruimte minder klein lijkt te zijn.

4. Kleurrijke decoratieve elementen

Open-Plan Kitchen/Living Room, Ladbroke Walk, London Moderne woonkamers van Cue & Co of London Modern
Cue & Co of London

Open-Plan Kitchen/Living Room, Ladbroke Walk, London

Cue & Co of London

Eerder vertelden we dat je in een kleine ruimte het beste voor lichte kleuren kunt kiezen. Om je inrichting toch wat kleur te geven, kun je voor kleurrijke decoraties kiezen. Kijk maar eens naar de kussens, bloemen, kaarsen, stoel en schilderijen in het interieur op de foto hierboven. Het zijn allemaal prachtige kleurrijke decoraties die de ruimte zeker niet klein doen aanvoelen.

5. Verlichting

In een klein huis is ook de verlichting heel belangrijk. Een ruimte die niet goed verlicht is doet nog kleiner aan. Zorg daarom voor goede kunstmatige verlichting; aan het plafond, op de vloer en op de tafel. Er zorg ervoor dat er overdag voldoende daglicht naar binnen kan schijnen.

6. Maak gebruik van de ruimte onder de trap

Shawfield Street Klassieke studeerkamer van Ardesia Design Klassiek
Ardesia Design

Shawfield Street

Ardesia Design

Als je ruimte onder de trap hebt, zoals op de foto hierboven, maar hier dan zeker gebruik van. Op deze manier maak je gebruik maken van elke vierkante meter van je huis, iets wat hard nodig is als je huis niet heel erg groot is.

7. De kracht van spiegels

Queens Park House Eclectische woonkamers van Honeybee Interiors Eclectisch
Honeybee Interiors

Queens Park House

Honeybee Interiors

Door spiegels in huis op te hangen kun je de ruimte ook groter doen lijken dan deze in werkelijkheid is. En zoals je kunt zien op de foto hierboven zijn spiegels ook nog eens hele leuke accessoires om in huis op te hangen.

8. Investeren in meubels op maat

In een kleine woning is het heel belangrijk dat je meubels koopt die niet te groot zijn. Het is natuurlijk het mooiste als de meubels precies op maat zijn gemaakt. Hiervoor kun je de hulp van een goede meubelmaker of timmerman inschakelen.

Wil je meer weten over het inrichten van een kleine woning? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om een kleine woning in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!