12 ideeën voor een chique voortuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

12 ideeën voor een chique voortuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Een groot en luxueus huis kan niet zonder een chique voortuin. En ook als het huis wat bescheidener is als het op afmetingen aankomt, dan kan het de moeite waard zijn om een chique geheel van je voortuin te maken. Uit het werk van een groot aantal professionals hebben we de 12 leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Natuurstenen muur

De natuurstenen muur is de grootste blikvanger in deze uitgesproken eclectische omgeving. Het geeft namelijk een heel erg origineel en authentiek tintje aan de moderne woning.

2. Tuin in bloei

Wil je het hele jaar door kunnen genieten van een aantrekkelijke voortuin? Zorg dan dat je planten hebt waarvan er in elk seizoen ten minste één in bloei staat. En zeker als je tuin dan ook nog hoogteverschillen heeft, kun je een fantastisch resultaat bereiken.

3. Stappen over het gazon

Wil je het liefste een gazon als voortuin? Dat kan natuurlijk! Een oplossing op deze manier zorgt dat een echt tuinpad niet aangelegd hoeft te worden, je kunt gewoon stappen over het gazon.

4. Boompjes

Met boompjes kun je het pad naar je voordeur ook ontzettend leuk aankleden. Het levende bewijs zie je hier! En zeker in het donker geeft het met de verlichting een prachtig effect.

5. Tropische omgeving

Een tropische omgeving biedt de mogelijkheid om palmbomen in de tuin te plaatsen. Maar op deze plek ben je waarschijnlijk onder de indruk van het schitterende huis!

6. Water

Moderne huizen van homify Modern

Werken met waterelementen in de tuin kan ook een fantastisch effect geven. En dan niet zo maar een saaie vijver, maar een schitterend geheel dat hier te zien valt. Je zou hier bijna een terras in gaan richten, zo prachtig ziet alles er uit.

7. Verlichting

Bij veel voortuinen, zeker bij grotere huizen, is de verlichting minstens zo belangrijk als de tuin zelf. Zorg dus voor een expert die ook goed weet waar je het beste lichtpunten kunt plaatsen. Op die manier is je tuin haast nog mooier in het donker dan overdag.

8. Voor de muur

Meestal zie je dat een muur het erf helemaal van de weg afsluit, maar het is toch wel een erg charmant idee om voor de erfafscheiding een kleine tuin in te richten. Voor jezelf leuk om van te genieten als je thuiskomt en als bonus kunnen alle passanten er ook nog van genieten.

9. Kleine voortuin

Sommige van de voortuinen die je hier ziet vallen onder de categorie groot, groter, grootst, maar ook een wat kleinere voortuin laten we je graag zien. Ook hier kun je een heel stijlvol resultaat bereiken. En ook hier zie je weer een fraai verlicht element.

10. Afsluitbare carport

Naast mooie stijlvolle ideeën, geven we bij homify ook graag wat meer praktische tips en aanwijzingen. Wat te denken van een afsluitbare carport? Naast praktisch ook nog eens helemaal niet lelijk om te zien!

11. Bijzondere vormen

Soms is het leuk om een contrast op te roepen met je tuin, maar een eenheid met het huis kan zoals hier ook voor een prachtig beeld zorgen. De bijzondere vormen en materialen van de woning komen in deze tuin weer heel erg mooi terug.

12. Eigen ontwerp?

Hoveniers en tuinarchitecten kunnen ontzettend creatieve ideeën hebben, maar misschien heb je wel een eigen ontwerp klaarliggen. Misschien is dat in deze bijzondere omgeving ook wel zo geweest! En als je het leuk vindt om zelf je handen uit de mouwen te steken dan kan dat ook. 

Krijg je maar geen genoeg van alles wat met tuinen te maken heeft? Vergeet dan zeker niet om hier ook even te kijken!

Heb jij een favoriet in deze lijst? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!