Een huis bouwen, wat kost dat eigenlijk? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een huis bouwen, wat kost dat eigenlijk?

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne huizen van KOZIEJ ARCHITEKCI Modern
Loading admin actions …

Het bouwen van je eigen huis. Het klinkt geweldig, en dat is het ook. Maar je moet natuurlijk wel goed naar de kosten kijken. Dus wat kost het eigenlijk om je eigen huis te (laten) bouwen? In dit Ideabook vertellen we je waar je allemaal rekening mee moet houden. Zo kom je tijdens de bouw niet voor verrassingen te staan.

Afwerking

In principe zou van tevoren duidelijk kunnen en moeten zijn wat de kosten zijn van het geraamte van het huis. Daar over zijn duidelijke afspraak te maken. Deze kosten zijn te drukken als je bijvoorbeeld kiest voor prefab. De kosten gaan variëren wanneer we kijken naar de afwerking. Wil je dat doen met hout, zoals je op de foto. Ga je voor natuursteen, simpele bakstenen of wellicht iets anders. Daar is het kostenplaatje sterk van afhankelijk.

Ramen

Een andere belangrijke kostenpost zijn de ramen. Waar moeten ze komen, hoe groot moeten zijn en hoeveel wil je er. Ramen zorgen natuurlijk voor een uitzicht naar buiten, maar ook voor lichtinval naar binnen. Dus is het goed om daar voor de bouw goed over na te denken. Ook moet je kijken naar het materiaal van de kozijnen en naar de kwaliteit van het glas (dubbelglas).

Tuin

De tuin is natuurlijk ook geen onbelangrijk onderdeel van je nieuw te bouwen huis. Reserveer daar ook een bepaald bedrag voor. Wil je bijvoorbeeld een mooi hek om je tuin. En wat voor een terras moeten komen? Eentje van steen, of ga je liever voor een houten vlonder. En je moet natuurlijk nadenken over de inrichting van de tuin. Als je er zelf geen verstand van hebt, schakel dan een tuinman of hovenier in.

Balkon

Extra addities voor je huis, zoals een balkon, dakterras of wellicht een garage zijn ook nog te overwegen. Mits het budget dat toelaat. Handig is natuurlijk wel dit van tevoren in de plannen mee te nemen. Later is het altijd lastiger om dit nog te realiseren.

Kosten

De kosten van een project te bepalen is natuurlijk lastig en afhankelijk van heel veel elementen. Welke materialen gebruik je, hoeveel kan jezelf en hoeveel moet je uitbesteden en waar wil je het project realiseren. Concluderend kunnen we stellen dat de kosten van het bouwen van een huis sterk variëren. Maar het is altijd goed om beslagen ten ijs te komen en een goed uitgewerkt plan te hebben. Hiermee hou je de kosten en eventuele verrassingen zo beperkt mogelijk.

Meer informatie over het bouwen van je eigen huis, lees je in dit Ideabook. Heb je nog geen idee hoe je huis er uit moet komen te zien, doe dan hier wat inspiratie op. En kom je er zelf toch niet helemaal uit, schakel dan de hulp in van een van deze professionals.

Zou je zelf ook wel een huis willen (laten) bouwen? Vertel ons waarom wel of waarom niet.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!