De bouw van een eigen zwembad voor hele jaar door! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De bouw van een eigen zwembad voor hele jaar door!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne zwembaden van Aquazzura Piscine Modern
Loading admin actions …

Is het altijd al een grote wens van je geweest om een zwembad in de tuin te hebben? Twijfel dan niet langer en laat die wens uitkomen! Dit project, waarbij de Italiaanse experts van Aquazurra Piscine aan de slag zijn geweest, kan je laten zien dat bij een niet al te groot huis met een redelijk bescheiden tuin ook prima een zwembad gebouwd kan worden. En daarbij is er ook nog een verrassend element te vinden. Kijk maar lekker met ons mee en wie weet zwem je zelf ook wel in je achtertuin over niet al te lange tijd.

1. Gat graven en begin maken met de fundering

Als je kiest voor een zwembad dat bovengronds wordt opgebouwd, dan heb je geen expert nodig. Maar zodra je een ‘echt’ zwembad wilt hebben, dan is het noodzakelijk om een gat te graven. En daarna moet er uiteraard een begin worden gemaakt met de fundering. In dit geval moet het een zwembad worden van 7 bij 3 meter en een diepte van 1,5 meter. En daar heb je een behoorlijk gat voor nodig! De tuin van dit redelijk bescheiden huis, wordt er dan ook flink mee gevuld.

2. Aanleg van de ‘infrastructuur’

De aanleg van een zwembad bestaat niet alleen uit de fundering, ook aan de ‘infrastructuur’ moet worden gedacht. Een pomp die het water steeds op peil en kwaliteit houdt en daarnaast een installatie die er voor zorgt dat je zwemwater ook als het wat kouder is een aangename temperatuur heeft. Zoals je kunt zien komen daar heel wat slangen en kabels bij kijken. De experts zorgen dat die tijdens het bouwproces op het juiste moment en de juiste plek worden aangebracht.

3. Het laatste beton storten

De directe omgeving van het zwembad moet ook een stabiele ondergrond bieden. Je wilt immers niet dat je rond je zwembad een enorme modderpoel hebt. Daarom wordt ook op deze plek een stevige fundering gemaakt en daarvoor wordt hier op de foto het laatste beton gestort. Zodra dat is uitgehard, kan alles worden afgewerkt en heb je het zwemplezier binnen handbereik.

4. Het zwembad gevuld

De laatste handeling die verricht moet worden is het zwembad vullen met water en dan kun je genieten van een prachtig eindresultaat. Een zeer fraai zwembad is ontstaan. De binnenkant is bekleed met leuke mozaïektegels en in combinatie met de houten rand rond het zwembad, zorgt dat voor een zeer aangename eclectische sfeer. En van de tuin is trouwens ook nog best veel overgebleven. Geen probleem dus om hier een leuk zwemfeestje te houden.

5. Bijzondere extra

De bijzondere extra die het zwembad biedt is de verrassing die we in het begin al even hebben benoemd. En die kun je hier vinden in de vorm van een volledig uitschuifbare overkapping. Op die manier kun je bij kou en slecht weer ook lekker zwemmen. Wat een fantastische oplossing! In de winter een overdekt zwembad en in de zomer een openluchtbad. Wat wil een mens nog meer?

6. Een kijkje binnenin

Vroeg je je al direct af hoe het er binnen uit zou zien als het dak gesloten is? Zo dus! Erg handig is natuurlijk dat de achterdeur van het huis direct aansluit op het zwembad. Zelfs als het vriest, kun je zonder problemen in de warmte bij het zwembad komen! Erg leuk is ook de douche die is aangebracht. Zo kun je voor en vooral na het zwemmen je even heerlijk afspoelen. Wat is het toch heerlijk om op deze plek te kunnen genieten!

Wil je meer zien op het gebied van zwembaden? Neem dan hier ook zeker even een kijkje!

Wat voor zwembad wil jij graag in je tuin? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!