Voor en Na: Portugese droomwoning krijgt nieuwe kans | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: Portugese droomwoning krijgt nieuwe kans

Stoa. Stoa.
Eclectische huizen van GAAPE - ARQUITECTURA, PLANEAMENTO E ENGENHARIA, LDA Eclectisch
Loading admin actions …

Oude woningen zijn tof en dragen veel karakter in zich. Maar soms voldoet zo´n woonpaleis niet langer aan de moderne wooneisen. Vandaag laten we je een voorbeeld zien van een project in Portugal waarbij een droomwoning met veel charme een totaal nieuw leven kreeg. Het is de hoop van vele mensen om nog eens een mediterraanse schoonheid aan de hak te slaan; we doelen in eerste instantie op een woning. Het is een project geworden dat voor de nodige inspiratie zal zorgen. Heb je zin in nieuwe ideeën? Kijk dan snel met ons mee naar de resultaten van de verbouwing! Een droomwoning krijgt een nieuwe kans!

De oude gevel

We wandelen de pittoreske straat in Portugal in en treffen naar enige tijd een bijzondere fraaie woning aan. Natuurlijk is de woning op deze foto nog in zijn oude staat, het design is verouderd en de gevel laat de sporen van de versterken tijd zien. Hoewel de tijd in de mediterraanse landen een stuk langzamer lijkt te gaan is er voor dit huis geen ontkomen aan, er moet nodige een renovatie plaats vinden. Gelukkig hadden de bewoners de middelen en de ideeën (niet geheel onbelangrijk) om de woning weer een nieuw leven te geven. Kijk met ons mee naar de nieuwe woning die weer geschikt is voor bewoning naar de hedendaagse woonwensen.

Helder

De verandering is onmiskenbaar, wat een helderheid! De sierlijke face geeft de woning exact die sfeer waar je als huizenbezitter je vingers bij aflikt. Het moderne kleurenschema geeft de woning die rustige look waar we bij weg kunnen dromen. Je zou bijna zeggen dat het huis iets schattigs heeft gekregen, misschien is dat ook wel zo. Het is in ieder geval een opvallende verschijning in de buurt. Als we de nieuwe architectonische gevel-elementen onder de loep nemen dan kunnen we niet anders stellen dat de woning een metamorfose ondergaan heeft. De verdeling van de raampartijen is totaal anders en het design hiervan veel strakker. De ingang is ook volkomen nieuw en ligt verscholen in de entree.

Openheid

In tegenstelling tot de voorgevel oogt deze kant van de woning veel meer open. De woning is duidelijk verdeeld in verschillende niveau´s waarop de uiteenlopende leefruimtes zich bevinden. Als bewoner heb je dus vanaf elke verdieping een mooi uitzicht. De woonsfeer in huis is kan dan natuurlijk niet anders dan bijzonder aangenaam zijn, het daglicht heeft immers overal in huis vrij spel. Het licht is hiermee een belangrijke factoor in het ontwerp van de gerenoveerde woning.

De keuken

Zoals in elk mediterraanse land is de culinaire traditie iets waar veel fijnproevers op af komen. In Portugal is dit niet anders. Deze heldere keuken van een al even heldere woning is dan ook het culinaire hart van deze woonstee. We zien verschillende interessante en vooral sfeervolle elementen die deze keuken kenmerken: de blanke natuurlijk ogende houtvloer, de zuiver witte wanden, waarvan de linker is betegeld en last but not least het supermooie keukeneiland, de droom van iedere kok! Bij de eerste blik die we in deze kamer werpen valt het al direct op dat de indeling vrij functioneel is, maar zonder in te boeten aan de mediterraanse sfeer. De inbouw-keukenapparatuur is strak geïntegreerd in de wand, waardoor er een ordelijke en strakke indeling tot stand kon komen. Er is zelfs plek om je lievelingswijnen in op te slaan! Links treffen we een schitterende gasoven met daarboven een gedegen afzuigkap en daarnaast een sfeervolle keukenkast. In getogen, maar met een snufje mediterraanse landelijkheid. Zo omschrijven wij deze keuken! Meer mooie ideeën voor je keuken opdoen? Klik hier voor de nodige inspiratie!

Eetkamer

Omdat het daglicht een belangrijk aspect moest worden in het nieuwe ontwerp van de Portugese woning, die vroeger vrij donkere was, zijn er verschillende bouwkundige aanpassingen gedaan: een opening van de eerste verdieping, de begane grond en eerste verdieping staan nu met elkaar in verbinding, deze aanpassing duiden we ook wel aan als een ´vide´. Het resultaat is natuurlijk majestueus! Wat moet het mooi zijn om gezellig met z´n allen te dineren aan de grote eettafel onder de prachtige kroonluchter. Ook in deze ruimte vinden we diverse reeds bekende elementen, zoals het blanke hout en de zuiver witte wanden. Al dat wit weerkaats het licht verder en verder de woning in. 

Blik op de eethoek

We kunnen niet verder gaan zonder dat we je de eethoek vanuit deze positie in de ruimte hebben laten zien. De bijzondere meubels geven echt een unieke sfeer aan deze eetkamer. Let op de kast, die is rustiek en eclectisch op hetzelfde moment, daarnaast staat de eettafel met een moderne grijskleur die een ietwat barokke look heeft. En dat alles past natuurlijk perfect bij de kroonluchter, die we nog maar eens even benadrukken omdat deze zo mooi is, en de zichtbare trap, hier aan de linkerzijde van de foto. Zie je hoe mooi de connectie tussen binnen en buiten gelegd wordt door de grote ramen achter de eettafel? Even de schuifdeur opzij en je bent buiten op je zonnige terras met tuinset. Ideaal voor het lente- of zomerseizoen! De juiste expert kan je helpen om je ideale eetkamer in te richten!

Chique

Natuurlijk is er in dit huis aan alles gedacht. Zelf het kleinste kamertje van het huis (dat soms helemaal niet zo klein is) heeft een nieuwe look gekregen, maar daarbij is men wel dicht bij de originele stijl gebleven die zindert in het mediterraanse gevoel. In een toilet als dit (en opvallend vaak in toiletten in het algemeen) is er vaak ruimte om net even iets experimenteler te zijn. Dit uit zich vaak in bizarre decoraties of kitscherige accessoires. In dit geval is het ontwerp basic gehouden, maar toch valt dit design op, omdat het afwijkt van het strakke ontwerp van de rest van het huis. De wasbak en het toilet zijn wel weer uitgevoerd in een hedendaags strakke stijl. Inspirerend en mooi!

Verbluffende verbouwing van een woning zien? Klik hier en laat je betoveren!

In welk land zou jij je droomwoning willen laten bouwen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!