De trends van 2015 voor een warme kerstsfeer in huis

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Bougies la Française HuishoudenAccessories & decoration
Loading admin actions …

Nieuwe vormen van houten kerstbomen, veel kleur, bling en veren, natuurlijke materialen, groen, witte kerstbomen, papieren kerststerren, glamour of denim blue. Welke van de laatste kersttrends kies jij dit jaar uit om je huis mee te versieren?  Nog een week en dan is het zover. Dan is het kerstmis. Nu is dus het moment bij uitstek om je huis in kerstsfeer brengen en je te verdiepen in de laatste trends en naar de winkel te gaan om de nieuwste leuke accessoires te shoppen die je huis die gezellige, warme kerstsfeer geven. In dit artikel zetten we de belangrijkste trends voor 2015 op een rij zodat ook jouw huis straks helemaal up to date in kerstsfeer is. Uiteraard ontbreken daarbij de laatste nieuwtjes niet. We laten ook een aantal van de meest trendy design items van dit moment zien.

De nieuwe kerstboom

Vorig jaar zagen we al verschillende vormen verschijnen van de nieuwe kerstboom. De meest opvallende daarbij waren de kerstbomen die volledig van hout zijn gemaakt. Deze houten-kerstbomen-trend zet dit jaar door maar nu met een nog natuurlijker uitstraling. De kerstboom anno 2015 kan dus zo simpel zijn als drie natuurlijke houten boomstammen met een aantal kleinere stammen als zijtak met een draad verlichting. Dit is één van de meest trendy design kerstbomen van dit moment. Een boomstam kerstboom zou je eventueel ook zelf kunnen maken met een aantal mooie rechte takken die je meeneemt op de zondagse boswandeling.

Accessoires

De natuurtrend is ook dit jaar weer leading in de accessoires. Binnen dit thema vind je dit jaar weer veel bijpassende accessoires in de winkels. Van dennenappel kaarsen tot houtsnippers, boomstamschijven, boomstam waxinelichthouders en boomstamplateaus. Met deze accessoires kun je de natuurtrend doorvoeren in de versiering van het hele huis. Van de kerstboom, tot aan de verlichting, kerstkrans aan de deur, en de kaarsen en accessoires. Zo vormt de hele sfeer in je huis straks één mooi geheel. Binnen de natuurtrend dit jaar zien we ook glazen stolpen gevuld met nepsneeuw, een hyacint of tulp en wat natuurlijke materialen zoals takken of houtschijfjes. Of plaats een paar dunne boomstammen rechtop op een plank en hang er kerstversiering aan.

Nieuwe vormen van versiering

De oude traditionele glimmende kerstbal blijft natuurlijk altijd actueel. Daarnaast zien we dit jaar ook veel innovatieve, nieuwe kerstversiering zoals deze nieuwe design geometrische versiering die hierboven is afgebeeld (van textieldesigner Sophie Morille). Trend is om de versiering en je boom ook helemaal af te stemmen op de inrichting en sfeer van je huis. Deze versiering zou dus prachtig tot zijn recht komen in een moderne, strakke of futuristische inrichting. Naast diverse natuurproducten zoals dennenappels, gedroogd fruit en houten schijven zien we dit jaar ook ronde glazen vaasjes waar je bloemen in kunt doen, ballen met veertjes en veelkleurige metallic regenboogballen. Met dit grote aanbod kun je dus gemakkelijk jouw unieke boom creёeren en expressie geven aan al je creativiteit. Daarmee wordt het versieren van je kerstboom een leuk creatief project waarbij je iets kunt maken dat helemaal past bij jouw stijl en smaak. Het is ook leuk om hier de kinderen bij te betrekken en er met zijn allen in de kerstsfeer een gezamenlijk project van te maken. Daar is kerst immers de tijd voor. Ook veren zijn dit jaar helemaal hot in je kerstboom. Ze zijn in allerlei variaties en kleuren te koop. Soms in bundels en soms los per stuk. Met veren kun je een leuke combinatie maken met je kerstballen. Bijvoorbeeld witte ballen en witte donsveertjes. Ze vormen een uniek en nieuw aangezicht van je kerstboom. Kijk hier voor meer design accessoires.

Houttrend blijft maar met stoer, rauw accent

Feest!Dagen minislinger LiefsLabel WoonkamerAccessoires & decoratie Papier Roze
LiefsLabel

Feest!Dagen minislinger

LiefsLabel

De hout- en natuurtrend van vorig jaar zet nog even door. Dit jaar komt daar een vergrijsd, rauw, aards accent bovenop. Dus nog steeds veel houten kerstbomen en allerlei houten kerstaccessoires maar dit jaar met een vergrijsde rauwe en stoere look. Belangrijke speerpunten voor deze trend zijn het contact met de natuur. Ook hergebruikt materiaal past binnen deze trend. Accessoires van gerecycled hout of andere materialen.

Verlichting voor een warme sfeer

Cracked Log Lamps Duncan Meerding TuinVerlichting
Duncan Meerding

Cracked Log Lamps

Duncan Meerding

Een belangrijk element voor een warme en gezellige sfeer in huis is licht. Wanneer je je huis met natuurelementen en hout hebt versierd zijn deze boomstamlampen een leuke toevoeging. Ze geven een warm en gezellig licht net zoals kaarsen en de kerstverlichting. Deze lampen vormen een nieuwe trend en zijn natuurlijk niet alleen leuk tijdens de kerst maar vormen het hele jaar door een warme en gezellige sfeerverlichting in je woonkamer. Deze lampen zijn gemaakt door Duncan Meerding. Ook de kerstverlichting is dit jaar uitbundig. Veel lampjes in de boom en in huis. Er zijn nieuwe vormen van kerstverlichting te koop waarbij de lampjes bestaan uit een druppel rubber waar de elektriciteit door geleid wordt. Doordat ze zeer klein zijn geven ze een mooie verfijnde sfeer. Kijk hier voor meer aanbod aan verlichting.

De traditionele bal

Christmas '14 Farrow & Ball WoonkamerOpen haarden & accessoires
Farrow & Ball

Christmas '14

Farrow & Ball

En dan hebben we natuurlijk ook nog de traditionele kerstbal. Niet weg te denken uit het geheel natuurlijk. Mooi en glimmend dus per definitie een blikvanger in je boom. In de kerstversiering zien we ook dit jaar een aantal nieuwe thema's. Vanuit Scandinavië is het thema zwart en wit overgewaaid met kerstballen in allerlei variaties zwart en wit; van yin yang tot schaakmatten. Daarnaast is er net zoals in de mode en kleding ook dit jaar weer de pasteltrend voor de kerstboom met allerlei poedertinten lichtgroen, lichtblauw en roze. Niet te vergeten als laatste de trend denim blue waarbij de hele kerstboom wordt omgetoverd in een blue jeansachtig geheel.

Luxurious

Christmas Lifestyle M&S WoonkamerAccessoires & decoratie
M&S

Christmas Lifestyle

M&S
M&S
M&S

Stel je voor dat je in een luxueus sterren hotel zoals het Amstel hotel verblijft en vertaal dat naar de bijpassende kerstversiering. Dan kom je uit bij de kersttrend luxurious. Deze kersttrend kent een overdaad aan luxe en pracht en praal. Denk aan een volledig witte kerstboom met veel zilver en een vleugje pink. Of denk aan zachte, warme kleden, decoraties in goud, warm geel, ecru, bruin en champagne en maak daarbij een voorstelling van open haard, warmte, gezelligheid & superdeluxe. Wegkruipen met een heerlijk glas warme glühwein onder de warme deken op je bank terwijl je geniet van alle bling. Kijk hier voor alle aanbieders van accessoires.

Traditioneel

Kerstboom Groen homify WoonkamerAccessoires & decoratie
homify

Kerstboom Groen

homify

En dan is er ook nog de traditionele kerststijl. Niet weg te denken met de kerst met veel groen, wit, rood en leuke accessoires als vilten kerstsokken en kerstbomen. Een leuk sfeervol en persoonlijk cadeau dat meestal aan de schouw wordt gehangen of in de speciale kersthoek in je huis. Deze kerstsokken en accessoires, zoals je ze vaak in Amerika ziet, worden traditioneel gemaakt van vilt. En wanneer je geluk hebt, stopt de kerstman er s-nachts een cadeautje in. Ook al zou je dit niet zeggen en de meesten weten dit ook niet: Kerstsokken komen oorspronkelijk uit Nederland en zijn gebaseerd op de traditie waar kinderen al sinds de 17de eeuw hun schoen zetten voor Sinterklaas. Deze vilten kerstboom van I am recycled is volledig gemaakt van gerecyclede materialen. En ook al heeft hij geen naalden, je kunt hem prima versieren

Stuur ons een foto van de warme kerstsfeer in jouw huis!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!