Stijlvolle Gelderse woning! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Stijlvolle Gelderse woning!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Nieuwbouw jaren '30 woning Velddriel Klassieke huizen van Villa Delphia Klassiek
Loading admin actions …

De ruime huizen die in de jaren ’20 en ’30 van de twintigste eeuw in heel veel steden en dorpen in Nederland zijn gebouwd blijven een inspiratiebron vormen voor hedendaagse architecten. In heel veel nieuwbouwwijken zie je dan ook complete nieuwe buurten in deze vooroorlogse stijl ontstaan. Een stijlvol en bijzonder voorbeeld daarvan willen we vandaag eens extra gaan belichten. De professionals van Villa Delphia hebben een prachtige woning ontworpen en dat huis is vervolgens in het Gelderse Velddriel opgebouwd. Op het eerste gezicht lijkt deze woning op vele ‘generatiegenoten’ in dezelfde stijl, maar als je beter kijkt zie je dat er prachtige en unieke details in verwerkt zijn.

Statige voorkant

Vooraanzicht nieuwbouw villa Velddriel Klassieke huizen van Villa Delphia Klassiek
Villa Delphia

Vooraanzicht nieuwbouw villa Velddriel

Villa Delphia

De voorkant van de woning straalt allure uit, daar kun je bijna niet omheen! Een ruime en vrijstaande woning met een uitstraling die zowel aan de voorbije jaren ’20 als ’30 doet denken. Ook de tuin is al aangelegd en daardoor wekt dit huis de indruk helemaal af te zijn. Subtiele details in de muren geven dit huis net dat beetje extra uitstraling. De subtiele terugspringende bakstenen op verschillende hoogtes bijvoorbeeld. Deze geven gelijk iets unieks aan dit huis. Dit geldt net zo voor de dubbele lampen aan de weerszijden van de voordeur.

Diepte en grote garage

Zijaanzicht nieuwbouw villa Velddriel Klassieke huizen van Villa Delphia Klassiek
Villa Delphia

Zijaanzicht nieuwbouw villa Velddriel

Villa Delphia

Een foto uit een ander perspectief laat zien hoe diep de woning is en laat bovendien de ruime garage zien. Dit huis is een perfecte woning voor een gezin! De garage is prima als opslagruimte te gebruiken, maar door het dakraam dat is aangebracht is het ook voor andere doeleinden erg geschikt. De ideale plek om een werkruimte of een sauna in te gaan richten. Het oog voor detail is ook hier heel goed te zien. De natuurstenen hoekstenen bij de voordeur en de subtiele raamverdeling zijn hier mooie voorbeelden van.

Ook binnen oog voor detail

Interieur nieuwbouw villa Velddriel Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Villa Delphia Klassiek
Villa Delphia

Interieur nieuwbouw villa Velddriel

Villa Delphia

De hal in dit huis bewijst dat ook in het interieur heel veel aandacht aan details besteed is. Een natuurstenen vensterbank geeft net dat beetje extra! Maar het stralende middelpunt is uiteraard de trap. In een eerste oogopslag zie je misschien niet zoveel bijzonders, maar als je in alle rust deze trap bekijkt dan zie je heel veel subtiele versieringen. De tegeltjes in de muur laten dat zien. Ook de traptreden zijn voorzien van simpel houtsnijwerk. Dit geeft een fantastisch effect en is iets wat in de meeste nieuwbouwwoningen achterwege wordt gelaten.

Kamer en suite

Interieur nieuwbouw villa Velddriel Klassieke woonkamers van Villa Delphia Klassiek
Villa Delphia

Interieur nieuwbouw villa Velddriel

Villa Delphia

Waar we eerder alleen subtiele verwijzingen naar de jaren ’20 en ’30 zagen, zien we in de woonkamer iets wat de verwijzing naar die periode heel duidelijk laat zien. Het gaat hier uiteraard om de prachtige en suite deuren die in de woonkamer zijn aangebracht. De mooie glas in loodramen verhogen de sfeer in de ruimte nog eens extra. De kasten rond de deuren geven daarnaast een bijzonder effect. Wat een verschil maakt het dat er hier niet voor een gewone deur gekozen is! En als je beter kijkt zie je dat ook de andere deuren in het huis geheel in stijl zijn aangebracht.

Sfeervolle tuin

Tuin nieuwbouw villa Velddriel Klassieke tuinen van Villa Delphia Klassiek
Villa Delphia

Tuin nieuwbouw villa Velddriel

Villa Delphia

De achterkant van het huis is ook zeker de moeite van het bekijken waard. De sfeervolle tuin is heerlijk om in de zomer van het weer te kunnen genieten, maar je aandacht wordt toch snel naar het huis getrokken. Weer valt de ruimte in het huis op. Daarnaast is er zeer veel daglicht dat via de achterkant het huis binnen kan komen. Dit huis nodigt uit om in te gaan wonen!

Ben je benieuwd geworden naar meer woningen die met oog voor detail in een bepaalde stijl zijn gebouwd? Dit project is daar een ander prachtig voorbeeld van!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!