Deze 5 eenvoudige opruimregels zullen je leven veranderen! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Deze 5 eenvoudige opruimregels zullen je leven veranderen!

Mandy K. – homify Mandy K. – homify
Greenwood Heights Townhouse Klassieke badkamers van Ben Herzog Architect Klassiek
Loading admin actions …

Schoonmaken is geen fijne klus, helemaal niet wanneet je het hele huis in 1 keer moet aanpakken. Maak deze klus iets minder zwaar door vuil en rommel te minimaliseren op dagelijkse basis. 

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen regels als het gaat om opruimen of schoonmaken, maar we zijn het er vast allemaal over eens dat deze 5 opruimregels fantastisch zijn (en, helemaal geweldig: ze kosten slechts een paar minuten per dag)!

1. Nooit een kamer verlaten zonder dingen weg te zetten

Zodra je opstaat van de bank is het goed om even de huiskamer rond te kijken en te checken of er iets ligt is dat er misschien niet hoort. Neem het met je mee als je de kamer verlaat en zet het meteen daar neer waar het hoort. Als je dit elke keer doet zodra je een kamer uitgaat, dan ben je elke dag effectief bezig met het rommelvrij maken van je huis!

2. Doe kleding weer terug in de kast alvorens je er andere kleding uithaalt

Scandinavische kleedkamers van homify Scandinavisch

Probeer er een gewoonte van te maken om je kleding direct weer in de kast de leggen, zodra je bedacht hebt dat het misschien niet datgene is waar je naar zocht. Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent met een bepaalde trui, leg deze dan terug voordat je een andere uit de kast haalt.

3​. Hang altijd bij binnenkomst je jas en tas op

MN Residence Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen van deDraft Ltd Scandinavisch
deDraft Ltd

MN Residence

deDraft Ltd

Het is erg verleidelijk om je spullen bij binnenkomst meteen te laten vallen en om neer te ploffen op de bank, met name na een lange dag. Maar, het zal je leven net een beetje makkelijker maken als je je jas en tas direct ophangt zodra je binnen bent. Daarna kan je pas echt ontspannen, en weet morgen ook gemakkelijk je tas en jas te vinden.

4. Haal een doekje over de wastafel voor het slapengaan

Greenwood Heights Townhouse Klassieke badkamers van Ben Herzog Architect Klassiek
Ben Herzog Architect

Greenwood Heights Townhouse

Ben Herzog Architect

Wacht niet tot het vuil zich verzameld heeft op de wastafel, maar houd het lekker schoon door er simpelweg elke avond een doekje over te halen. Zo ziet je wastafel er veel langer fris en schoon uit!

5. ​Laat 's nachts nooit de vuile vaat in de gootsteen staan

Eigentijdse woning Den-Haag Moderne keukens van Bongers Architecten Modern
Bongers Architecten

Eigentijdse woning Den-Haag

Bongers Architecten

Als je aangekoekte vaat met etensresten 's nachts in de keuken laat staan, dan trekt het ongedierte aan en maakt de je to-do-lijst voor morgen ook langer. Spreek met jezelf af dat je elke avond de vaatwasmachine inruimt, of afwast, voordat je gaat slapen. 

Nog meer schoonmaaktips? Lees dan dit artikel!

Welke regel ga jij vandaag al invoeren? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!