6 interieurtips voor een werkplek als bij Google

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 interieurtips voor een werkplek als bij Google

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Hoofdkantoor Ami Kappers:  Kantoorgebouwen door ontwerpplek, interieurarchitectuur,
Loading admin actions …

Het kantoor is de meest gebruikelijke werkplek, maar is het voor werknemers ook de meest inspirerende plek? Kantoren worden namelijk nog steeds ingericht vanuit oude routines; bureaus, bureaustoelen, afscheidingen, planten en hier en daar wat decoratie. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel Nederlanders hun werkplek inspiratieloos vinden. Het is raar dat hier niet meer aandacht aan wordt besteed, want een inspirerende werkplek zorgt ervoor dat je je gestimuleerd en uitgedaagd voelt om je werk zo goed mogelijk uit te voeren. Een inspirerende werkplek kan voor iedereen anders zijn, maar er zijn een aantal factoren die ons allemaal positief beïnvloeden. 

Hoe je zo'n inspirerende werkplek nou realiseert? Dat lees en zie je in dit Ideabook. Google heeft één van de meest vooruitstrevende, en bekende, kantoren wanneer we het over inspiratie hebben. Met Google in ons achterhoofd hebben we de volgende tips en ideeën op een rij gezet. 

Kijk mee en laat je inspireren! 

Vermijd cubicles en afgesloten werkplekken

 Kantoor- & winkelruimten door LOFTING,

Een belangrijke factor is de aanwezigheid van doelgerichte en geïnspireerde collega's en het daarbij behorende voorbeeldgedrag. Het is natuurlijk logisch dat zeurende en ongemotiveerde collega's het moeilijker maken om zelf enthousiast aan de slag te gaan. Het is dan ook belangrijk dat iedereen zich onderling verbonden voelt. Wat je op je werkplek dus echt wilt vermijden zijn de bekende cubicles, de half open werkhokjes. Ze zorgen ervoor dat ieder individueel bureau afgesloten is van collega's en bovendien belemmerd het ook het vrije uitzicht. 

Werk daarom liever met inspirerende, transparante en open werkplekken, kantoren of afdelingen. Dit zorgt niet alleen voor een zekere mate van verbondenheid. Wat is er meer inspirerend dan samen resultaten doornemen en successen vieren? Bij een groot project als deze doe je er goed aan om de hulp van een professional in te schakelen. Zij hebben ervaring met het werken met grote ruimtes en verschillende behoeftes, wensen en belangen. Je kunt ze ook bij homify vinden, klik hier.

Frisse basiskleuren

TRANSFORMATIE VAN KERK NAAR KANTOOR_04:  Kantoorgebouwen door HOYT architecten,
HOYT architecten

TRANSFORMATIE VAN KERK NAAR KANTOOR_04

HOYT architecten

Een werkplek of kantoor is misschien niet de plek waarbij het voor de hand ligt om eens rustig na te denken over de juiste kleuren. Maar waarom niet? Dit doe je thuis ook wanneer je bezig gaat met de inrichting, dus waarom niet op kantoor? Een combinatie van frisse, rustige en energieke kleuren kan namelijk je humeur beïnvloeden en daarmee positief werken op de gemoedstoestand. Bedenk voordat je aan de slag gaat in wat voor soort werkomgeving je graag wilt werken. Zo is een basis van lichte tinten altijd goed omdat ze zorgen voor ruimtelijkheid en netheid. 

Wat betreft accentkleuren kun je gaan voor rood, blauw, groen, oranje, geel of paars. Let er wel op: gebruik deze kleuren alleen als accentkleuren, wanneer een hele kamer deze opvallende kleur heeft is het alleen maar vermoeiend voor je ogen.

Moderne lounge en entertainment zone

Google houdt haar werknemers tevreden door ze te voorzien van innovatieve werkomgevingen, uitstekende restauratie, entertainment ruimtes, vrij transport en andere diensten. Dit is natuurlijk niet voor ieder bedrijf haalbaar, maar we kunnen op bepaalde vlakken zeker een voorbeeld aan ze nemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de werkplekken in het teken van ontspanning en creativiteit zetten. Dit natuurlijk onder het motto 'gelukkig werknemers werken beter'. 

Een break van het werk kan de productiviteit ten goede komen. Je kunt er voor kiezen om een tafeltennis- of tafelvoetbaltafel te plaatsen. Is dit geen mogelijkheid? Bekijk dan eens naar de opties van samenwerken met sportscholen in de buurt. Een frisse neus halen en wat lichaamsbeweging  motiveert je om daarna weer lekker aan de slag te gaan en voorkomt die vervelende sleur in de middag. 

Hipster cafetaria of kantine ruimte

Massief houten systemen:  Kantoorgebouwen door Derako International B.V.,
Derako International B.V.

Massief houten systemen

Derako International B.V.

Goede en gezonde voeding is van belang om fit, opgewekt en in vorm te blijven, zowel privé als op werk. Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn wanneer er klanten over de vloer komen, maar ook aan de werknemers mag er niks ontbreken. Nu zijn er vanzelfsprekend heel wat basis elementen die in geen enkele kantine mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat, goed werkende en gevulde koelkast, genoeg schoon bestek etc. 

Wil je het echt goed aanpakken, zorg dan ook hier voor een inspirerende ruimte waar personeel even heerlijk kan ontspannen. Een ruimte die voelt alsof ze echt even weg zijn van hun werk. Bovenstaande foto geeft een goed voorbeeld, het is een onderdeel van een hippe lunchroom. Ook leuk: kies er voor om voldoende stopcontacten te plaatsen en denk ook aan een goed werkende Wifi-verbinding. Op deze manier kunnen medewerkers er zelfs voor kiezen om hier even rustig aan het werk te gaan.

Comfortabele meubelstukken om uit te rusten

Je hoofd even legen of een powernap doen voor extra nieuwe energie? Dit kan door te kiezen voor comfortabele meubelstukken waar je even op kunt rusten. Bij Google werken ze bijvoorbeeld met ligbedden, badkuipen en hele ontspanningskamers. Wil je dit iets subtieler aanpakken? Dan kun je ook gaan voor het plaatsen van wat fijne zitzakken of banken. Sommige werknemers vinden het heerlijk om af en toe vanaf de bank te werken en bovendien geeft dit voldoende afwisseling.  

Werk je graag van huis of ben je gewoon alleen op zoek naar inspiratie voor thuiswerkplekken? Bekijk dan zeker ook dit Ideabook. Hierin geven we handige tips voor een effectieve werkplek, gewoon lekker in huis. 

Een overvloed aan glas

We hebben het al doorgenomen bij het eerste voorbeeld in dit Ideabook, maar transparante en open ruimtes werken goed op de gemoedstoestand en motivatie van alle werknemers. Wanneer je toch wilt zorgen voor afgesloten of afgescheiden werkplekken, kies dan voor afscheidingen van glas. Dit werkt niet belemmerend op de transparantie van de ruimte waardoor je je minder afgesloten voelt. Daarnaast zorgt glas dat er genoeg daglicht naar alle werkplekken kan stromen. Je kunt kiezen voor het gebruiken van normale glazen panelen, maar wellicht past een matte variant beter binnen jouw kantoor? Getint glas behoord ook zeker tot de opties! 

Tot zover dan dit Ideabook vol tips en voorbeelden voor het creëren van een inspirerende werkplek. Wil je meer inspirerende foto's zien? Scroll dan ook zeker ook nog even langs deze foto's.

Wat vond jij van de inspiratie in dit Ideabook? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!