Voor & Na: transformatie van een jaren zeventig bungalow | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: transformatie van een jaren zeventig bungalow

Stoa. Stoa.
restyle jaren 70 bungalow van Duoplan Doetinchem Architecten
Loading admin actions …

Vandaag hebben we een prachtige make-over van een jaren zeventig bungalow voor je in petto. In deze ‘Voor en Na’ even we je een mooi overzicht van de oude staat van deze woning en de bereikte resultaten. Er is veel gebeurd in deze bungalow om hem weer helemaal bij de tijd te brengen. Het schilderwerk heeft eigentijdse kleuren gekregen, de gevel is opnieuw geïsoleerd en de overstekken zijn gerenoveerd. Dat zijn zo een aantal aanpassingen die de bungalow uit de jaren zeventig aan de buitenkant ondergaan heeft. Binnen is er ook het nodige veranderd: alle afwerkingen zijn vernieuwd, er is een nieuwe keuken geplaatst en de trap is gerenoveerd. Daarnaast is de ketel vervangen, maar de bestaande luchtverwarming is intact gebleven. De bewoners zijn voor deze woning gevallen vanwege de ligging, het potentieel dat ze er in zagen en de vele woonruimte. Wandel even samen met ons door de tijd- van vroeger naar nu.

Oude gevel

We beginnen in het verleden met een zicht op de oude bungalow. Het is een duidelijk wat de bewoners in de bungalow zagen: hier heb je veel woonruimte! De tuin rond de woning ziet er kleurrijk uit, maar doet wat verlopen aan.

Oude achtertuin

Hier zien we het enorme gazon dat de woning rijk is. Een plek voor jong en oud om op te ontspannen. Stenen bak in het centrum is aan vervanging toe. Je kunt zien dat het een huis is waarin je heerlijk zou kunnen wonen. Alleen die stijl moet een stuk moderne kunnen! Laat je inspireren door een expert op dit gebied. 

De hal

Deze hal heeft een koloniaal look. Verder is het een verzameling van uiteenlopende elementen die samen een donkere sfeer oproepen. Tegenwoordig zijn we toch wat meer verzot op een heldere look, dus daar gaat het interieur dan ook op aangepast worden. Met een expert in de arm kun je gemakkelijk een nieuw sfeer creëren thuis. 

Andere zijde

Hier zien we een andere zijde van de hal. De meubels zien er wat gedateerd uit, maar dat zal vlug verandering in komen.

Woonkamer

De woonkamer heeft echt een oubollige look. Natuurlijk zien we hier dingen staan die ook heel goed in een modern interieur gezet kunnen worden, maar de banken kunnen gewoon niet meer. Maar wat een schitterende kamer is dit, met veel woonruimte en een schitterend uitzicht.

Nieuwe woonkamer

Check dat eetgedeelte en de bruine tegels! Een van de minst mooie aspecten van dit interieur is de witte muur, maar ja welke kleur zou er anders op moeten. Dit interieur komt sowieso niet meer uit de verf, tijd voor een grootschalige update!

Eigentijdse look

We zijn in het heden beland en kijk uit op de nieuwe gevel. Wat een schitterend nieuwe look! Het bruin is vervangen door grijs, dat geeft de bungalow uit de jaren zeventig direct een eigentijds uiterlijk.

Achterzijde met nieuwe tint

Fijn dat het hier nu open en fris oogt. De grijze look staat de woning goed. Er is niets bijgebouwd, maar met een nieuwe tint lijkt de woning een stuk ruimer.

Nieuwe look voor de hal

Kun je nog herinneren hoe de hal eruit zag? Je herkent deze nieuw hal tot niet weer! De stalen leuning, de trap en de grijze vloer geven deze ruimte een moderne uitstraling. Wat een verbetering! In vergelijking met de oude look is deze tint veel rustgevender. Wij zijn fan!

De hal

We laten je de hal ook nog even van de andere kant zien! Het daglicht dat rechtsboven de hal in stroomt wordt nu weerkaatst op de wanden. Dat maakt de hal lichter.

Frisse, comfortabele woonkamer

In de woonkamer is het verschil enorm: de meubels hebben een rond vorm, eigenlijk heel erg sixties, maar met een moderne twist. De vloer en ook de wanden hebben een zuivere uitstraling, wit en grijs zijn hier dominant. Het uitzicht blijft adembenemend mooi: het is een lekkere lichte woonkamer met comfortabel meubels een een frisse stijl, precies wat de bewoners wilden!

Strakke keuken

Ja, hier kunnen wij heel goed culinair uit de voeten. De bewoners houden van lekker koken in een moderne setting. Deze strakke lay-out: natuurstenen werkblad, industriële en strakke afwerking, ingebouwde keukenapparatuur, zorgt voor de goede omstandigheden. De keuken kan weer decennia mee! 

We sluiten dit ideabook en hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën!

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!