Voor & Na: Haags appartement krijgt schitterende look | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: Haags appartement krijgt schitterende look

Stoa. Stoa.
Den Haag Duinoord - verbouwing en inrichting herenhuis van Marc Font Freide Architectuur
Loading admin actions …

In dit ideabook nemen we je mee naar een statig herenhuis in Den Haag Duinoord dat recentelijk geheel is gerenoveerd, aangepast en heringericht. Bij deze make-over is er een nieuwe keuken, toilet- en bergruimte gerealiseerd. De bewoners hadden ook behoefte aan meer kastruimte, die is er ook gekomen. Omdat de woning moest voldoen aan de hedendaagse wooneisen is er gekozen voor een nieuw lichtplan, zodat de de lichtsfeer binnen helemaal van deze tijd is. Dat zorgt voor extra woongenot! Verder is het huis lichter geworden door een grotere lichtopening in de gevel, door al dat daglicht komt het interieur tot leven. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Oude keuken

In de keuken is het eigenlijk het zelfde verhaal: de inrichting ziet er nog aardigheid, maar de stijl kan strakker gemaakt worden en meer van deze tijd. Het kastje met lichte houten kleur past bijvoorbeeld niet heel erg goed bij de rest. Dat zal tijdens de verbouwing allemaal aangepast gaan worden. Een expert helpt bij het zoeken naar een geschikte inrichting voor je keuken. 

Oude woonkamer

woonzitkamer voor de verbouwing van Marc Font Freide Architectuur
Marc Font Freide Architectuur

woonzitkamer voor de verbouwing

Marc Font Freide Architectuur

Voor we je de mooie resultaten van de verbouwing laten zien vinden we het leuk om je eerst de oude staat van het herenhuis te laten zien. Op het eerste gezicht ziet de woning er niet achterhaald of verouderd uit. Los van de structurele problemen die er tijdens de renovatie aangepast zijn ziet het interieur er wel een beetje rommelig uit. Dat kan een stuk strakker! Een expert helpt je snel een nieuwe woonkamer in te richten. 

Woonkamer

Dit is de nieuwe look van de kamer! Een herenhuis waardig. Wit en grijs vormen het dominante palet en zorgen voor de nodige visuele rust. Let op de moderne bank met de stalen poten, ziet er echt strak uit. We hebben hier een mooie doorkijk naar de eetkamer van het huis en in zekere zin vangen we nu al een glimp op van de nieuwe stijl.

Eetkamer

We staan in de eetkamer en genieten van het uitzicht op de kamer. Die schouw die we net al zagen zorgt ook tot in deze kamer voor een schitterende sfeer. Echt een plek om te genieten van een diner met elkaar. Let eens op de ornamenten boven de tafel en de schitterende moderne kroonluchter, nu is het plaatje compleet! In de hoek staat een lampen met een minimalistische vormgeving die goed in de zuivere setting past.

De nieuwe keuken

We staan hier in de nieuwe keuken en menen dat deze inrichting echt een stuk beter past bij het luxe karakter van het herenhuis. Het interieur van deze ruimte sluit bijvoorbeeld mooi aan bij de marmeren vloer die in de hal ligt. De stijl is nu ook veel meer een eenheid. Dit vinden we inspirerend!

Eetkamer

wooneetkamer voor de verbouwing van Marc Font Freide Architectuur
Marc Font Freide Architectuur

wooneetkamer voor de verbouwing

Marc Font Freide Architectuur

De sluitsteen van deze metamorfose is de eetkamer. We zagen deze net al vanaf een afstand, maar zoomen we er even op in. We laten je hier een splitscreen zien, want zo kunnen we meer van de kamer zien. De eetkamer is af te scheiden van de woonkamer met behulp van een schuifdeur. Op deze manier kun je heel goed aan de grote tafel hier gaan werken zonder last te hebben van geluiden uit de woonkamer. Rechts zien we veel rode stoelen die zo’n beetje aan de hele familie een plek bieden. Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Een mooie kroonluchter mocht natuurlijk niet ontbreken, dat past helemaal in deze setting. 

Met deze laatste foto nemen we afscheid van het nieuwe herenhuis. Hopelijk heb je veel nieuwe ideeën opgedaan. Blijf ons volgen voor meer mooie woontrends. Be inspired!

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!