Voor en Na: eeuwenoud pand in Roermond wordt eigentijdse woning

Stoa. Stoa.
Hoeve Heisterhof Roermond, Architectenbureau beckers: modern door Architectenbureau beckers, Modern
Loading admin actions …

Altijd al eens in een oude hoeve willen wonen? In zo’n pand waarvan je weet dat de muren vol met geschiedenis zitten. Een plek waar de verhalen gonzen uit de hanenbalken? Dan val je vandaag met de neus in de boter, want we hebben een 18e eeuwse hoeve voor je in de aanbieding die recentelijk een geweldige make-over gekregen heeft. Echt met geen andere woning te vergelijken, uniek dus! 

Het pand is in 1765 gebouwd en draagt vanaf die tijd de sierlijke muuranker. De boerderij bestaat uit twee op elkaar haaksgelegen gebouwen, daar krijgt het pand dus zijn unieke look van. In de jaren negentig is de woning leeg komen te staan en raakte al snel in verval. Daarom is het nu de hoogste tijd om de hoeve weer in oude luister te herstellen! Kijk met ons mee naar de bereikte resultaten.

Voor

Eerst nog even een terugblik op de oude situatie. Het zag er niet fraai uit. Hoe anders is dit nu… .

Lieflijk

Op een of andere manier zien Oudhollandse gebouwen er lieflijk en sfeervol uit. Geen wonder dat zoveel mensen ervan houden. Het is goed om erfgoed te bewaren door er een nieuwe twist aan te geven. Dat laatste is ook gebeurd met deze hoeve. De looks van het pand zien er echt weergaloos mooi uit, precies de juiste sfeer voor een woonhuis. Een expert helpt je bouwen aan je nieuwe huis. 

Mooie mix

Deze bakstenen wand heeft een subtiele inkeping gekregen, hierdoor ontstond het raam dat nu veel daglicht naar binnen laat. We zien de moderne dakpannen en het groen aan de basis van de woning. Dit is een mooie combinatie tussen traditionele bakstenen en strak design van nu.

Vrolijk

Ja, hier worden we vrolijk van. De kinderspeelplaats van het kinderdagverblijf dat zich in het achterste gedeelte van het pand bevindt, is duidelijk de favoriete plek van de jeugd. Ze hebben alle ruimte hier. Het pad leidt ons langs het gazon naar de ingang van het woonhuis. Je ziet de oude gevel en je bent opslag verliefd. Erg mooi dat de hoeve weer een nieuwe kans gekregen heeft.

Veel vrijheid

Vanaf aan afstand krijgen we een mooie indruk van de uitgestrektheid van het perceel. Je hebt hier echt alle vrijheid. Een tuinfeest met muziek en BBQ is hier in de zomer altijd een goed idee. Nodig je hele familie en vriendenkring uit voor iedereen is er plek! Een expert heeft de mooiste ideeën voor je in petto. 

De ingang

De ingang van de woning is even modern als sober, eigenlijk wijkt dit heel erg af van de oude hoeve, maar toch past het erbij, dit vanwege de ingetogen look. Het is een schitterende mix tussen modern en oud geworden, een resultaat dat we bijna hadden moeten missen… .

Erfgoed in verval

Deze oude hoeve heeft er niet altijd zo mooi uitgezien. Je zou bijna zeggen dat er geen hoop meer was voor deze ruïne. Een bewijs dat erfgoed onderhouden moet worden omdat het anders echt verloren gaat. Het is een trieste bedoening hier.

Vervallen, niet verloren

Na de renovatie ziet de hoeve er weer gelikt uit, maar nog niet zo lang geleden zag hij er zo uit. Het dak is helemaal vergaan, de muren staan op hun laatste benen. Wat moet dit nog wat worden? Toffe ideeën vind je hier

Kinderkamer

Deze kinderkamer is het bewijs dat het helemaal goed gekomen is met het interieur van de hoeve. We hoeven ons geen zorgen te maken, de kinderen hebben het hier erg naar hun zin. Volop speelgoed en veel ruimte. In een bijzondere woning hoort een bijzondere speelkamer. Van zo’n trap en hut droomde je toch toen je klein was!

Een goede sfeer

Dit is het laatste kiekje dat we je willen laten zien. Het is het sluitstuk van onze tour. Je krijgt echt een goede indruk van de sfeer rondom de hoeve; die is goed en daardoor woon je hier lekker. De bewoners zijn gelukkig met hun nieuwe huis en wij zijn blij dat we je dit unieke project hebben kunnen laten zien. 

Blijf ons volgen voor meer mooie projecten en woonideeën.

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine