Toonaangevende kunst: Nederlandse ideeën voor je interieur

Stoa. Stoa.
Signpainted Projects, Lennart Wolfert - Graphic Artist Lennart Wolfert - Graphic Artist Meer ruimtes
Loading admin actions …

Toonaangevende kunst komt niet alleen uit Frankrijk, Engeland of de VS, ook Nederland laat zien hoe goede prikkelende kunst er uitziet. In dit artikel laten we je kennismaken met een aantal Nederlandse kunstenaars/ontwerpers, stuk voor stuk gerenommeerde creatievelingen met een passie voor hun ambacht. Met deze prachtige werken is je woning in een mum van tijd een persoonlijke, artistieke ruimte. De kunstwerken die je gaat zien zijn allemaal tot stand gekomen op basis van ambachtelijke en innovatieve artistieke procedures, waardoor ze des meer bijzonder zijn. We laten je in dit artikel een aantal mooie werken zien om je bekend te maken met de verschillende stijlen van deze kunstenaars, en om je te inspireren. Kijk met ons mee naar het schitterende Nederlandse design!

Jungblut

Tree trunk homify Meer ruimtes Kunstobjecten

Dit werk van Jungblut leeft op het speelvlak tussen design en kunst, tussen interieur en exterieur; tussen vorm en betekenis? Zijn werk kan een kunstwerk zijn, maar net zo goed een creatief product van een designer. Tegenwoordig lopen de verschillende disciplines door elkaar, vormen grijze conceptuele grensgebieden, de broedplaatsen van creativiteit! Het vlakkenspel van het werk heeft een minimalistisch of abstracte look, dit doet ons denken aan de oude Griekse geometrische sculpturen. We zien er ook een Vikingschip in, een multi-interpretabel werk dus.

Gloei

DidoCreation creëert sferen en de verbinding tussen de ruimte en de gebruiker. Hij creëerde Gloei, een verzameling van interactieve lichtobjecten met een uniek karakter. In hoge ruimtes nemen ze als een hemellichaam een stralende plek in. Deze objecten zijn een waar sieraad voor het interieur waar ze in hangen, want ze laten de bezoeker op een speelse manier de binnenruimte ervaren. Als de bezoekers het object naderen, beweegt het zich omhoog, hoe hoger het komt des te meer het uitdooft. Is dit een verwijzing naar Nirvana? Als de bezoekers verder gelopen zijn komt Gloei weer naar beneden. Zo krijgt de bezoeker een unieke beleving van de ruimte. Kijken we naar de opkomende maan of zien we een UFO, in de avond geeft dit werk misschien wel na enige tijd zijn geheime prijs.

Jólan van der Wiel

Het ontwerp van deze kandelaar is zeer natuurlijk tot stand gekomen. Het is niet gegroeid aan een boom, of gevonden in een grottenstelsel, maar ontstaan door de magnetische krachten. Deze kandelaar heeft een scherp uiterlijk, is stoer en zorgt direct voor een bijzondere uitstraling in je interieur. Vooral als je houdt van de gothic stijl, met zwarte kaarsen is hij op z'n mooist! Dit werk is tot stand gekomen op een prachtige manier, waardoor het artistieke procedé een belangrijk onderdeel is van het verhaal rond het werk, iets dat vaker bij de beleving van kunstwerken een rol speelt. Een schitterend concept van Jólan van der Wiel.

Lennart Wolfert / pop art

Lennart Wolfert is een grafisch kunstenaar uit Utrecht, wat je noemt een gepassioneerde typograaf en zeefdruk kunstenaar. Het werk is zoals je kunt zien: kleurrijk, nostalgisch, altijd modern en vrolijk! Zijn stijl is een herkenbare stijl en vergelijkbaar met het werk van Andy Warhol. Wolfert brengt een ode aan het leven door te werken met alle kleuren van het licht, dat aan de basis van datzelfde leven staat. De kunstenaar werkt in verschillende formaten, voor elk interieur wat wils dus. Of je nu een strak en modern of een rustiek en robuust interieur hebt, de werken passen er door hun primaire kleuren en strakke vormgeving goed bij. De levendige kleuren en de opzwepende teksten zorgen voor een positieve vibe in je woning. Pop goes you mood!

Zoek je iets bijzonders voor je woning? Prachtige ideeën voor meubels vind je hier!

Marlies van Geenen maakt prachtige sfeervolle meubels met een verhaal!

De essentie is schoonheid. Hoe dat precies zit lees je hier!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine