Marlies van Geenen, Meubelwerkplaats | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Marlies van Geenen, Meubelwerkplaats

Stoa. Stoa.
Wandkast Mick: modern  door Marlies van Geenen, Meubelwerkplaats, Modern
Loading admin actions …

Marlies van Geenen werkt als ambachtelijk meubelmaker vanuit Breda aan haar unieke, esthetische ontwerpen. Een citaat dat Van Geenen ten harte neemt is de uitspraak van Alle Lansu in Trouw: De werkplaats fungeert als symbool voor bedreigde waarden als liefde voor het materiaal en toewijding aan het ambacht. En in zekere zin klopt dit natuurlijk, want de massa overspoelt vaak het particuliere. Van Geenen vult dit gemis op door zelf ontwerpen vol liefde en passie aan de wereld te presenteren. Ze doet dit als sinds 1988, in opdracht, maar ook autonoom. Je kunt haar uiteenlopende opdrachten toevertrouwen, of het nu gaat om het ontwerpen van een meubelstuk of de complete inrichting van je interieur. Van Geenen weet er een schitterend concept voor te bedenken. De opdrachtgever staat altijd centraal, samen kijken jullie naar de beste vormgeving voor je interieur. Zowel oud als nieuwe hout wordt door Marlies van Geenen gebruikt om prachtige houten sculpturale meubels te creëren. Al nieuwsgierig geworden? Kijk dan met ons mee naar de schitterende meubels.

Tio, multifunctionele kast

Deze multifunctionele kast heeft een schitterende look, van hem is er geen tweede. Door de handige verdeling kun je er boeken en decoraties, maar bijvoorbeeld ook een sculptuur in zetten. Het blanke hout staat prachtig bij de witte muur en komt zo mooi naar voren. Het groen achter de muur staat er ook zeer goed bij, een plant in deze kast oogt dan ook fantastisch. Niet alleen is de kast in esthetisch opzicht een topper, ook qua opbergcapaciteit hem je veel aan hem.

Mick

Met wandkast Mick in huis heb je ten alle tijden een prachtige kompaan aan je zijde die het interieur van je woning een mooie nette look geeft. De wandkast is in wezen een verzameling open vierkanten en rechthoeken waar je decoraties, boeken en wat niet al stijlvol uit kunt stallen. Met deze kast creëer je op een eenvoudige manier direct een conceptueel interessant interieur, dat je helemaal volgens je eigen ideeën vorm kunt geven. De lichte houten kastdelen passen perfect bij de witte wand en de vloer die uit kleine klinkers bestaat. Een prachtig interieur!

Mec

Deze kast draagt de naam Mec en is gemaakt door Songs from the Wood, dit was een samenwerking tussen Berry van Gerwen en Marlies van Geenen. De kast is in opdracht gemaakt voor Milieu Educatief Centrum van de  gemeente Breda. Een bijzonderheid zijn de kastdeuren, want deze bestaan uit houtfineer op basis van veertien inlandse houtsoorten. De naam van de boom, waarvan het hout afkomstig is, is met een laser in het hout geschreven. Een mooi en symbolisch voorbeeld van topdesign uit Nederland. Hoe klinken de liederen uit het bos?

Dressoir

Bij het zien van dit meubelstuk denken we terug aan de jaren '70,  aan eenvoudig DDR-design en aan het concept 'ostalgie' dat sinds enige jaren zijn weg buiten Oost-Duitsland heeft gevonden. Dit dressoir doet ons hier aan denken: laag bij de grond, houtkleur, eenvoudige vormgeving, maar het heeft toch een geheel eigen snit. Dit dressoir werd ontworpen door Mark Wouters. Er is gekozen voor een zwevend ontwerp, dat lichtheid en eenvoud uitstraalt. Dat laatste is toch echt iets van deze tijd, evenals de greeploze kastdeuren en de eclectisch kunst op het dressoir en aan de muur. De sfeer in de kamer is licht, luxe erg rustgevend. 

Tot zover deze prachtige werken van Marlies van Geenen Studio. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Een glimp van de kosmos vind je in het werk van Blikvanger!

In de eetkamer kom je niet meer weg met alleen een tafel en een paar stoelen. Hier vind je hedendaagse trends! 

Kokosnootbast aan de muur, kan dat? Ja, bij Nature at Home!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!