Voor & Na: Renovatie van een strandhuis in het Portugese Costa Nova

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

We trekken naar het Portugese Costa Nova, waar de architecten van GAAPE deze luxueuze strandvilla onder handen namen. Zowel de tuin en de façade als het interieur werden vernieuwd en gemoderniseerd. Costa Nova is het strand dat ligt bij de stad Aveiro en dat zich aan beide zijden omringd weet door water, ten westen ligt de Atlantische oceaan, ten oosten ligt het binnenmeer Ria de Aveiro. De regio staat onder andere bekend om zijn gekleurde en gestreepte strandhuizen. 

Voor: De gevel

Zo zag de gevel er voor aanvang van de renovatie uit. Het gebouw bevond zich nog in goede staat. De villa bevindt zich op een fantastische locatie. Vanuit de woning heeft men uitzicht op zowel het strand als het nabij gelegen estuarium. 

Na: De gevel

Op de begane grond werden twee grote vensters geplaatst. Het dak op de eerste verdieping werd deels verwijderd, waardoor de bewoners nu de mogelijkheid hebben om vanaf het terras te genieten van de fantastische omgeving. Ook de entree werd vernieuwd en gemoderniseerd. Hoe langer we naar de twee foto's kijken, hoe meer verschillen we opmerken. Deze subtiele doch belangrijke ingrepen zorgden ervoor dat het huis zijn bestaande kwaliteiten behield en tegelijkertijd een eigentijdse sfeer kreeg.

Na: Glas

Op deze foto wordt goed duidelijk hoe transparant de nieuwe voorgevel nu is. De verdiepingen zijn voorzien van grote glazen vensters die ervoor zorgen dat er genoeg daglicht in de vertrekken valt en die de bewoners in staat stellen om optimaal van de omgeving te genieten. Men heeft ervoor gekozen om de kleur van de gevel ongewijzigd te laten, wel zijn de balustrades en het houtwerk donkerder uitgevoerd, hierdoor is het contrast tussen beiden vergroot. 

Voor: De achtergevel

Op deze foto zien we hoe de oorspronkelijke achtergevel eruit zag. Net zoals de voorgevel bevond deze zich in een goede bouwkundige staat. Zoals we kunnen zien was de woning voorzien van een zwembad en een ruime tuin. Er ontbrak een directe, of vloeiende verbinding tussen de woning zelf en deze buitenruimte.

Na: De achtergevel

De architecten van GAAPE hebben ervoor gezorgd dat de woning nu beter overloopt in de tuin. Zo bieden de woon-, eetkamer en keuken nu allen direct toegang tot de tuin en het zwembad. Laatstgenoemde werd ook opgeknapt en vernieuwd, en weet zich tevens omringd door een vernieuwde vloer. 

Na: Balkon

We bevinden ons hier op het balkon van de eerste verdieping en krijgen een goed idee van de prachtige uitzichten die we vanaf de woning hebben. Op de achtergrond zien we bijvoorbeeld een duinenrij, nog verder ontwaren we de zee. Vanaf hier kunnen we zowel de zon zien opkomen als ondergaan.

Voor: De badkamer

De staat van de badkamer is vaak een goede indicator van de algemene staat van het huis. Hier treedt slijtage en veroudering sneller op. De inrichting en stijl van de badkamer is bovendien onderhevig aan trends en moderne maatstaven. Een badkamer als deze voldoet niet meer aan de eisen die wij tegenwoordig stellen. 

Na: De badkamer

Zo ziet de badkamer er nu uit. Witte, heldere oppervlakten worden afgewisseld met hout-structuren en bruintinten, die de badkamer een aangename en hygiënische uitstraling geven. De badkamer is voorzien van twee wastafels met daaronder voldoende ruimte voor het opbergen van handdoeken, hygiënische producten en andere spullen. 

Na: De badkamer

Ook deze badkamer is een goed voorbeeld van een juiste planning. De donkere tonen van de vloer en de badkamermeubels contrasteren fraai met de heldere wanden. In de spiegel kunnen we zien dat een groot venster zorgt voor de nodige lichtinval. 

Na: De badkamer

De originele deuren van de woning werden behouden en in een donkerdere kleur afgewerkt. Door te kiezen voor een douche, in plaats van een bad oogt deze badkamer ruim en overzichtelijk. Dat gevoel van ruimtelijkheid wordt nog eens versterkt door de badkamer zo minimaal mogelijk in te richten. Men vindt hier geen overbodige elementen of obstakels. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!