15 mooie design minikeukens perfect voor kleine ruimtes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

15 mooie design minikeukens perfect voor kleine ruimtes

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne keukens van Laure van Gaver Modern
Loading admin actions …

Wanneer we het hebben over het verfraaien van de keuken dan komen daar veel aspecten bij kijken, maar misschien is de grootte van de ruimte wel één van de meest beslissende. Dit komt omdat de grootte van de ruimte essentieel is doordat deze onder andere bepalend is voor de grootte van je keuken, de kleur van de muren en de soorten materialen die je kunt gebruiken. Dus wanneer je een decoratief statement wilt maken met een kleine ruimte dan kan het soms wat lastig zijn om alles wat je in gedachten hebt in werkelijkheid te realiseren… maar het is zeker niet onmogelijk. Een keuken met maar een paar vierkante meter is absoluut geen belemmering voor een inrichting met een goede smaak en stijl. Dus wanneer je een kleine keuken hebt raak vooral niet ontmoedigd: we presenteren je 15 goede ideeën die je zeker niet mag missen!

1. Een perfect passende keuken

Kitchenette Moderne keukens van homify Modern
homify

Kitchenette

homify

Dit voorbeeld laat zien dat er weinig ruimtes zijn die niet kunnen worden aangepast aan onze behoeften. Deze ruimte heeft een plek om te slapen, om je te wassen en te eten en dus niet alleen maar een keuken. Er is geen twijfel dat we een ruimte nooit moeten onderschatten qua mogelijkheden vanwege een klein oppervlak..

2. Begrenzende kleurvlakken

Kleine ruimtes vereisen geïntegreerde gebieden. In dezelfde ruimte kunnen zich zowel de woonkamer, keuken als eetkamer bevinden. Een praktische manier is om kleur te gebruiken in de meubels en wanden zodat duidelijk wordt om welke ruimte het gaat en zo een visuele scheiding aan te brengen.

3. Inclusief keukeneiland

Twijfel voor een meer dynamische ruimte vooral niet over een keukeneiland omdat dit item eigenlijk al heel vanzelfsprekend is geworden, ook in een kleine keuken. We raden dit idee zeker aan omdat je op die manier de keuken uitstekend kunt verbinden met andere ruimtes zoals de woonkamer of juist kunt scheiden van de eetkamer. Bovendien kun je zo ook het werkgebied van je keuken uitbreiden en heb je direct een bar om aan te eten. Kortom, een kleine multifunctionele ruimte! 

4. Praktische meubels

Meubilair voor kleine ruimtes moeten praktisch en functioneel zijn. In die zin is deze T-model keuken ruim omdat deze een vrije doorgang biedt niet alleen in de keuken zelf maar ook in het gebied waar zich de vaatwasser en het fornuis bevinden. 

​5. Gebruik elke hoek!

Hoeken kunnen erg handig zijn als je de meubels op de juiste wijze weet aan te passen. In deze prachtige keuken is een groot deel van het meubilair op maat gemaakt. Dit kunnen we zien door het L model waarin de wasmachine, vaatwasser, oven en het fornuis zijn gevestigd. Wat wil je nog meer?

6. Zorg voor ruimte en helderheid

De kracht van de kleur wit doet wonderen in je keuken en biedt verschillende voordelen. Het zorgt voor een gevoel van expansie, draagt bij aan de verlichting van de ruimte, zorgt voor een moderne look en toont fris en netjes… geen kleur is beter dan wit. 

7. Maak gebruik van de hoogte

Een andere manier om de ruimte optimaal te gebruiken is door verlenging van de wanden met openingen. Op die manier kun je de verticaliteit van de ruimte gebruiken en aanpassen zodat er ook een magnetron geplaatst kan worden.

8. Voeg wat kleur toe

modern  door homify, Modern

Voor een magisch resultaat voeg je een vleugje kleur toe zoals in deze keuken die vrijwel niet aanwezig lijkt. Dit idee is perfect geschikt voor kleine ruimtes en zorgt ervoor dat de ruimte niet te vol toont.

9. Gebruik de muren als opslagruimte

In alle keukens is ruimte nodig om spullen op te slaan, maar soms is het plaatsen van kasten lastig zijn in een kleine ruimte. Hoe kun je dit oplossen? Maak zoals hier gebruik van een nis in de muur voor opslag die geen extra ruimte in beslag neemt.

10. Verberg je fornuis

Echt een magische oplossing voor zeer kleine appartementen is wanneer je de keuken kunt afsluiten van andere ruimtes door middel van schuifdeuren. Op deze manier kun je genieten van je maaltijd terwijl alles dat te maken had met de voorbereiding nog steeds zichtbaar is.

11. Zeg geen nee tegen de hoeken

Kleine ruimtes blijven klein wanneer de hoeken niet worden benut, wellicht vormt dit even een uitdaging maar wanneer je het slim doet kun je hier veel succes mee boeken. Het is voldoende om een fraai design uit te zoeken aangezien de meeste keukens tegenwoordig minder opvallend zijn dan vroeger en een keuken met een hoek van 90 graden sowieso al iets anders is qua vorm.

12. Maak gebruik van structuren

De functie van structuur is om je keuken te maken tot een gebied met goed gedefinieerde ruimtes. Wanneer je hier geen rekening mee houdt dan kunnen losse gebieden in je keuken ontstaan waardoor je de ruimte niet optimaal benut.

13. En van afbakeningen

Wanneer je keuken klein is, schrik dan niet terug vanwege de kleine omvang, kijk er liever positief tegenaan waardoor je elk deel van de ruimte goed afbakent en zo de ruimte optimaal benut.

14. Zoek naar discrete meubelen

De moderne stijl geeft een touch van originaliteit aan je keukenontwerp zoals deze keuken met elementen van doorzichtig plastic in de vorm van de meubels en stoelen. Dit type meubilair ziet er niet alleen prachtig uit maar lijkt bovendien geen ruimte in beslag te nemen en is dus een grote vriend van kleine ruimtes. 

15. Sluit je keuken niet af

Wanneer de ruimte in je keuken beter gedefinieerd is dan kun je deze ook doorbreken en openen naar andere ruimte en je kunt zelfs een opening aan beide kanten creëren. Het nadeel is dat je de ruimte niet kunt afsluiten maar de kleine ruimte zal zo veel groter lijken. Wil je graag meer minikeukens inspiratie? Bekijk dan ook 20 ideeen voor een uniek design in je kleine keuken.

Ruimtes scheiden door ze verschillende kleuren te geven.. slim!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!