Kunstmeubels van Atelier Jungblut | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kunstmeubels van Atelier Jungblut

Stoa. Stoa.
Loading admin actions …

Vandaag gaan we kijken naar zeer bijzondere meubels, stuk voor stuk hoogwaardige designstukken, kunstwerken met een bijzonder aura. Het werk van Max Jungblut speelt zich af op het speelvlak tussen design en kunst, tussen interieur en exterieur, tussen vorm en functionaliteit. Als we naar de werken kijken vragen we ons af: is dit een artistiek werk of is het een designproduct? Misschien is deze vraag hopeloos ouderwets? De meubels van Atelier Jungblut zijn in ieder geval prachtig, uniek en vormen een geslaagde mix tussen klassieke dromen en moderne fantasieën. De liefde voor de natuur is een van de grote drijfveren voor Atelier Jungblut, dit zien we ook terug in deze collectie. Kijk met ons mee en laat je zeker inspireren!

Stoel

Chair van homify Landelijk
homify

Chair

homify

Deze stoel heeft werkelijk een sculpturaal aura, dat ons meeneemt naar de mystieke oertijd, van voor de geschreven bronnen. De vorm van het meubelstuk doet ons denken aan de Venus van Willendorf, een archetypisch oerbeeld. Dit meubelstuk is werkelijk uniek, we zouden het gemakkelijk in een museum voor moderne kunst kunnen plaatsen. De structuur is bijzonder, bestaat uit diverse vlakken en is daarnaast ook nog eens erg comfortabel. Het is zeker een meubelstuk dat voor de nodige gespreksstof gaat zorgen op een gezellige avond met vrienden.

Elementair

Tree trunk van homify Landelijk
homify

Tree trunk

homify

Deze elementaire vormgeving doet het hart van de ware designliefhebber sneller slaan. Ook de kunstminnende bezoeker van een atelier of museum kan goed uit de voeten met een mysterieus ontwerp als dit. De vlakken hebben een minimalistisch of abstracte vormgeving, doen ons denken aan de oude Griekse cultuur met haar geometrische sculpturen, nog voor de klassieke periode, ca. 500 en 323 v.Chr. Maar we zouden er met hetzelfde gemak een Viking fortificatie in kunnen zien. Een bijzondere sculptuur, een weergaloze kast.

Bijzondere bank

Chouch van homify Landelijk
homify

Chouch

homify

We zijn nu aan beland bij een van de grootse werken van Atelier Jungblut, een grote sofa met een natuurlijke look. Het is net alsof  Max Jungblut een gigantisch blok hout genomen heeft, daarbij een al even grote guts en de boel eens lekker bewerkt heeft. Het is een imposant werk dat zowel de functie van sofa als kunstwerk in de openbare ruimte zou kunnen vervullen. De textuur is kenmerkend voor het werk van Atelier Jungblut, deze kent een zekere lappenstructuur, kleine vakjes vormen het geheel. Op deze manier wordt de massaliteit van de sofa wat afgezwakt en krijgt de sofa een prachtige look. De industriële ruimte waarin de bank zich bevindt, brengt deze zo naar voren dat de sfeer van het meubelstuk des te meer basic wordt. 

Inzoomen

Chouch van homify Landelijk
homify

Chouch

homify

We zien hier de sofa in een industriële ruimte, hier steekt het lichte hout dus zeer sterk bij af. Maar het contrast is juist een belangrijke kleur in het palet van de ontwerper. Zwart/wit, hard/zacht, glad/ruw, het zijn allemaal aspecten waarmee ontwerpers spelen om unieke, sprekende resultaten te bereiken. Deze sofa is uniek in zijn soort en niet direct het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je kamer, maar als je het aandurft om deze sofa te plaatsen in je interieur, heb je een uniek kunstwerk/meubelstuk aan je collectie toegevoegd. Of hij comfortabel zit? Jazeker!

Tot zover het prachtige werk van Atelier Jungblut. We hopen dat je genoten hebt en net zo geïnspireerd bent als wij. Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de laatste trends. 

Zoek je inspiratie voor de inrichting van je badkamer? Hier vind je alle ideeën die je nodig hebt. 

Meer synergie tussen kunst en meubels vind je hier!

Daphna Laurens zoekt de essentie van de verlichting. Bekijk haar werk hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!