Een oogverblindend huis in Blaricum

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een oogverblindend huis in Blaricum

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Villa Blaricum:  Huizen door Boks architectuur,
Loading admin actions …

Boks architectuur wordt geleidt door Ir Sanne Boks-Wijma. Boks architectuur hecht waarde aan een persoonlijke benadering. Dit houdt in dat de opdrachtgever vanaf het begin bij het ontwerpproces betrokken wordt. Schetsontwerpen worden besproken en uiteindelijk verfijnd en uitgewerkt, op basis van de wensen en dromen van de toekomstige bewoners. De ontwerpen van Boks architectuur laten zich kenmerken door helderheid en slimme oplossingen voor uitdagende vraagstukken. Daarnaast geven zij ook advies op het gebied van interieurvormgeving. Tot de werkzaamheden behoren namelijk niet alleen het ontwerpen van hele woonhuizen maar ook het ontwerpen van bijvoorbeeld inbouwkasten of op maat gemaakte meubels.

Zwarte gepotdekselde delen

zwarte gepotdekselde delen:  Huizen door Boks architectuur,
Boks architectuur

zwarte gepotdekselde delen

Boks architectuur

In Blaricum realiseerde Boks architectuur deze fijne villa. Bij het vormgeven van de villa heeft men rekening gehouden met de omgeving. Hier vinden we oude houten koloniehuizen terug, die bekend zijn vanwege hun typerende bouwstijl en cultuurhistorische waarde. De afmetingen, vormgeving en het materiaalgebruik van deze villa sluit aan bij de architectuur van de koloniehuizen in de verder groene omgeving. De zwarte, gepotdekselde planken zijn daar een goed voorbeeld van.

Glazen achtergevel

glazen achtergevel:  Huizen door Boks architectuur,
Boks architectuur

glazen achtergevel

Boks architectuur

De villa bestaat uit twee traditioneel vormgegeven massa's, beiden met een zadeldak. De twee massa's liggen iets achter elkaar en zijn in elkaar geschoven. Op deze manier krijgt het gehele bouwwerk een fijnzinnige en lichte uitstraling, die men wellicht moeilijker had weten te creëren wanneer het geheel uit één massa had bestaan. In tegenstelling tot de relatief gesloten voorgevel opent de achtergevel zich naar de omgeving. De gehele achtergevel is transparant en biedt op die manier vanuit alle verdiepingen een fraai uitzicht op de tuin en de overige omgeving. De ruimtes achter de achtergevel worden bovendien van voldoende daglicht voorzien. De vouwpui stelt de bewoners in staat om de woning nog verder te openen en om binnen van de buitenlucht te genieten.

Woonkamer

Binnen treffen we een helder en licht interieurontwerp. Op de begane grond vormen de woonkamer, keuken en eetkamer een vloeiende ruimte. De wanden en plafonds zijn strak en wit, deze helderheid geven de vertrekken op deze verdieping een groot gevoel van ruimtelijkheid. De grote glazen gevel draagt daar natuurlijk ook zijn steentje aan bij. Het meubilair, de inrichting en de decoraties vormen een bijzondere combinatie van moderne en rustieke stijlen. Zo worden bijvoorbeeld strakke lijnen en moderne keukenstoelen afgewisseld met rustieke wandkasten en kleurrijke details. In de winter zorgt de open haard voor de nodige warmte.

Slaapkamer

master bedroom:  Slaapkamer door Boks architectuur,
Boks architectuur

master bedroom

Boks architectuur

Op de eerste verdieping vinden we de hoofdslaapkamer terug die zich laat omschrijven als ruim, helder en sereen. De slaapkamer is subtiel ingericht zonder al te veel decoratieve elementen. De grootste troef is natuurlijk de gigantische glazen wand die de bewoners een geweldig uitzicht op de omgeving biedt. 

Badkamer

De badkamer laat zich vergelijken met de hoofdslaapkamer. Ook hier is de inrichting helder en minimaal. De lichtgrijze vloer, de strakke, heldere wanden en de semi-transparante ramen geven de ruimte een frisse en overzichtelijke uitstraling. Het badkamermeubel zweeft in deze ruimte en herbergt genoeg ruimte voor de opslag van handdoeken, sanitaire producten of andere spullen. Door de twee losse wastafels is het hier 's ochtends nooit dringen. De semi-transparante ramen zorgen voor genoeg lichtinval zonder dat de privacy van de gebruikers in het geding raakt. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!