Sprekende meubels: design voor thuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Sprekende meubels: design voor thuis

Stoa. Stoa.
Wat ik (niet) zie van Caro Heuts Scandinavisch
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee langs bijzonder ontworpen meubels, van het type: doe maar gewaagd anders wordt het wel erg gewoon. 'Gek' is goed, want 'gek' is anders, idiosyncratisch, vitaal, creatief, bruisend en vol leven. Dat is wat we zoeken in design en in ontwerpen in het algemeen. Deze filosofie zien we dikwijls terugkeren in de hedendaagse designwereld. Om je te inspireren laten we je nu het werk van enkele Nederlandse ontwerpers zien, we kozen treffende meubelstukken van hun hand. Het design is uiteenlopend en zeer modern, maar ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Kijk met ons mee naar deze prachtige ontwerpen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. 

NB2

Kaspar Eisenmeier creëerde deze robuuste tafel, de NB2, met een stalen frame en een blad van massief eikenhout. Eisenmeier heeft naast een esthetisch inzicht ook een goede kijk op de praktische kant van deze zaak, want hij heeft de tafel zo ontworpen dat hij te demonteren is in vijf delen. Dit laatste is beslist geen overbodige luxe, vanwege het gewicht en de omvang van deze tafel. Voor roest hoef je niet bang te zijn, want het frame is behandeld met een speciaal anticorrosie middel, dat isolerend werkt. Een tafel als deze past goed in een licht interieur. Het kleed op de warme houten vloer past schitterend bij deze industriële reus, ook de witte wanden en de bijzondere lampen boven de tafel staan er goed bij. Dit is wat je noemt een tafel voor het leven!

Industrieel

De industriële stijl is mateloos populair en heeft vele gedaantes. Een daarvan treffen we op deze afbeelding. De pallets zijn een belangrijk onderdeel van de vormgeving binnen deze stijl en zijn in dit ontwerp van Pallethandel Zoetermeer ruimschoots vertegenwoordigd. We hadden vroeger niet kunnen denken dat de pallet nog eens de rol van meubelstuk zou krijgen, de toekomst is verbazingwekkend. De bank en tafel bestaan duidelijk uit pallets en het monochrome plantenbakje steekt er mooi bij af. Over contrast gesproken! Deze meubelset past in iedere tuin en zorgt voor een industeriële lounge look. Het is een robuuste set die zorgt voor het nodige comfort in de lente en zomermaanden.

Kijken en zien

Collection What I can(not) see van Caro Heuts Scandinavisch
Caro Heuts

Collection What I can(not) see

Caro Heuts

Caro Heuts heeft een filosofische blik op design: ’Iedereen ziet de wereld in 3D. In lengte, breedte, diepte. En toch heeft iedereen zijn eigen manier van waarnemen’. Inderdaad een fascinerende gedachte. Heuts wil met het werk de visie van de kijker/gebruiker prikkelen, een blik erop moet leerzaam, spannend en inspirerend zijn. Het kijken is volgens de ontwerper een creatieve daad, want iedereen creëert de werkelijkheid net een beetje anders. Op dat speelvlak kunnen we het werk van Heuts plaatsen.

Stool

Rob van Avesaath is een designer die als het ware tekent in staal. Zijn ontwerpen zijn steevast bijzondere creaties vol expressiviteit en fantasie. Vandaag bekijken we dit werk van zijn hand, het draagt de eenvoudige naam Stool en is afkomstig uit de collectie Stools. In deze collectie vinden we verschillende ontwerpen, waarvan dit een prachtige duo variant is. De oranje kleur is opwekkend en vrolijk. De combinatie tussen het staal en het hout is een bijzondere vondst, het contrast kon werkelijk niet groter zijn. Met een meubelstuk als dit krijgt je woning direct die moderne conceptuele look. 

Tot zover deze prachtige meubels. We hopen dat je genoten hebt en dat je net zo enthousiast bent als wij. Wil je meer zien van van Avesaath, bekijk dan zijn homify-profiel.

Blikvanger maakt prachtige lichtsculpturen/ kunstige lampen, met een ongekende sfeer. Hier lees en zie je er alles over. 

Een moderne eetkamer vraagt om een schitterend interieur! Hier kun je inspiratie opdoen!


Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!