Moderne verlichting die van je muur een kunstwerk maakt!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Moderne verlichting die van je muur een kunstwerk maakt!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Muren door GLR Arquitectos,
Loading admin actions …

Wil je graag wat anders met je verlichting in huis maar je weet niet precies wat en hoe. Dan is dit Ideabook wat voor jou! We hebben alle nieuwe vormen en manieren van creatieve verlichting voor je op een rij gezet om je te inspireren. Het verfraaien van je muren binnenshuis houdt namelijk niet op met een mooie finish of statement behang, verlichting is hier allesbepalend. Het is logisch wanneer je erover nadenkt. Interieur designers weten maar al  te goed dat het op de juiste wijze verlichten van muren ze tot veel meer maakt dan een simpelweg architectonisch element. Zo tonen ze hun volledige potentieel en worden ze een kunstwerk op zich en kun je andere decoratieve touches achterwege laten. Geloof je ons niet? Kijk dan mee naar onze fantastische voorbeelden om je te overtuigen!

1. Met verzonken plafondverlichting

Een nis in de muur bekleden met schitterend natuursteen is een fantastische manier om je muren interessanter te maken maar vergeet niet wat spotlights in het plafond te plaatsen om al die mooie natuurtinten tot leven te laten komen!

2. Muurverlichting op een rij

Deze baksteen muur ziet er op zich al fantastisch uit, maar voeg een rij warme muurverlichting toe en hij wordt zoveel mooier. Zo creëer je pas sfeer!

3. Vanaf de vloer naar boven

Vloerverlichting neemt enorm toe aan populariteit en we zien waarom! Wanneer je ergens een muur hebt met een mooie glinsterende muurfinish dan is naar boven gerichte verlichting om de prachtige tinten en nuances naar voren te laten komen een geweldig idee. Dag saaie hal!

4. Ingebouwde muurverlichting

We love deze prachtige mysterieuze donkere muur. En nog meer door de prachtige ingebouwde verlichting in de nis. Zo kun je een prachtige plaats inrichten om je kunst te tonen. De juiste LED verlichting helpt daarbij voor een high end afwerking. 

5. Gebruik standaard lampen

 Muren door homify,

Gewone vloerlampen zijn niet alleen maar nuttig voor het lezen van een boek. Je kunt ze ook naast je favoriete muur plaatsen en het licht over het oppervlak laten dansen. Ideaal voor bijvoorbeeld een baksteenmuur en bovendien praktisch want je kunt deze lampen steeds op een andere plek plaatsen.

6. Strepen verlichting op het plafond zien er prachtig uit!

 Muren door homify,

Een gewoon saai wit plafond is outdated. Tegenwoordig decoreren we ook onze plafonds met de meest prachtige vormen van verlichting. Deze versie met geïntegreerde lichtstrips vinden we wel heel spectaculair en bovendien voorzien ze de muren van prachtige highlights.

7. Reflecteer licht met spiegels

 Muren door URBN,

Dit is ook een zeer goede manier om iets bijzonders te maken van een simpele scheidingswand. Voeg een spiegel toe en die accentueert niet alleen maar de afwerking van je muur maar helpt ook om het natuurlijke en kunstmatige licht te verspreiden en reflecteren.

8. Hier en daar wat vloerverlichting

Sprak het idee van vloerverlichting je aan maar vind je spots in je vloer niet zo mooi? Wat dacht je ervan om er slechts een paar te plaatsen en ze in te bedden in een kiezelbed? Zo hoef je geen moeite te doen om ze te verbergen en ze zorgen voor een zeer indrukwekkend schouwspel wanneer ze aan zijn!

9. Hanglampen

Een goed idee voor keukens omdat je zo je bar kunt voorzien van wat extra praktische verlichting, het prachtige marmer kunt belichten en de aandacht kunt vestigen op een bijzondere muur en dat allemaal met een paar simpele hanglampen. Dat is wat we noemen veel voor weinig. Denk er nog een mooie mozaïek muur achter en klaar is je kunstwerk!

10. Wandpanelen met gaten

Wanneer je je muren wilt laten stralen dan zou je dat ook wat letterlijker kunnen nemen. Deze muur met uitgeholde details met optimale lichtstroom is een echte eyecatcher, zeer uniek en natuurlijk uitzonderlijk helder verlicht. Je kunt je ogen er niet vanaf houden!

​11. Gekleurde LED verlichting

Wil je meer halen uit je muren maar je houdt van een eenvoudige afwerking dan kan alleen verlichting ook voor een interessant resultaat zorgen. Gekleurde LED verlichting creëert allerlei verschillende sferen in slechts enkele seconden en maken je muren elke keer anders.

12. Maximaliseer natuurlijk licht

We hebben het uitgebreid gehad over kunstmatig licht maar natuurlijke daglicht kan je beste vriend worden wanneer het gaat om het verlichten van bijzondere interieurdesign elementen. Open je jaloezieën en ramen en laat je bijzondere muren baden in het zonlicht, zo zien ze er fantastisch uit.

13. Verlichting voor je kunstwerken

 Muren door homify,

Bezuinig niet op verlichting wanneer je hebt besloten om meer van je muren te maken door het toevoegen van wat fraaie kunstwerken. Speciale muurverlichting brengt je kunst tot leven zodat alle ogen erop gericht zullen zijn!

14. Verlichting in lagen

Interieurdesigners herinneren ons er altijd aan dat een gelaagde aanpak van verlichting de sleutel is om mooie elementen te benadrukken en hier kunt je zien hoe effectief slechts een paar lampen daarbij kunnen zijn. Elk geschilderd oppervlak is helder verlicht en trekt onze volledige aandacht!

15. Alleen gloeilampen

Zoek je naar een simpele, goedkope en effectieve manier om meer te maken van je muur, waarom niet eens zonder lampekap of armatuur? Zo zal zich veel meer licht verspreiden over grote muuroppervlakken en wordt de aandacht er zeker naartoe getrokken.

Een geïntegreerde lichtstrip in het plafond, zeker een eyecatcher!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!