Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn:   door 01 Architecten

Voor & Na: verbouwing van een woning in Hellendoorn

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Bij het horen van de naam Hellendoorn denken we natuurlijk allemaal aan het pretpark. Vandaag laten we je iets anders zien wat erg prettig is, namelijk een fantastische verbouwing van een woning die wel een update kon gebruiken. Het was een grauw pand geworden door zure regen, kolen en uitlaatgassen, maar dankzij het doorzettingsvermogen van de bewoners en de experts die de verbouwing gedaan hebben, is alles op z’n pootjes terecht gekomen. We kunnen al wel vast verklappen dat de woning onherkenbaar hersteld is. Sterker nog, het pand is uit zijn oude tijd: het verleden van de jaren ’50 – ’60, de 21ste eeuw ingetrokken. Dat kan natuurlijk alleen maar als het resultaat buitengewoon is. En dat is nu net het geval. We weten zeker dat je bij het zien van de resultaten, die we hieronder voor je op een rij hebben gezet, zeker de nodige inspiratie zult krijgen! Wandel met ons door dit artikel..

Gauwe

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn:   door 01 Architecten
01 Architecten

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn

01 Architecten

Er is niet veel meer aan, aan deze oude woning. De look is saai en de bossages blokkeren elk zicht op de buitenruimte. Het is typisch zo’n huis dat z’n beste tijd gehad heeft. Of zou er nog een geheime potentie schuilen in deze familiewoning? Natuurlijk! We hebben tenslotte wel eens gekkere dingen gezien: compleet verkrotte woningen werden weer als nieuw terwijl we er bij wijze van spreken bijstonden. We zijn er absoluut van overtuigd dat deze woning weer een nieuw leven kan krijgen! Een expert helpt je met het verbouwen van je woning.

Ongelooflijke nieuwe look!

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn:   door 01 Architecten
01 Architecten

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn

01 Architecten

We zien ze niet vaak van deze kwaliteit: wat een ongelooflijk schitterende make-over! Je herkent het huis helemaal niet weer. We staan hier trouwens in de achtertuin, want de voorgevel bewaren we voor het laatst. Er is zoveel veranderd dat we het nauwelijks kunnen opnoemen, maar we proberen het toch maar even: de gevel is volkomen vernieuwd en heeft nu geen vies kleurtje meer, maar een eigentijds, minimalistisch zwart-wit design, de tuin heeft nu een gazon met mooie vegetatie en een pad dat naar de ingang van de woning leidt en er staan zelfs bomen, de schoorsteen heeft een witte tint in plaats van een bruinkool-look en de ramen zijn totaal vernieuwd. Dit huis is echt een luxe paleis geworden!

Totale revitalisering

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn:   door 01 Architecten
01 Architecten

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn

01 Architecten

Het huis en zijn aanbouw heeft een totale revitalisering ondergaan. De bestaande aanbouw heeft een nieuwe gevel en indeling gekregen. Dit bouwwerk naast de woning is nu geschikt om dienst te doen als thuiskantoor. Thuiswerken wordt steeds normaler en de eisen liggen daarom ook hoger dan vroeger. Met een kantoor als dit zit je wat dat betreft helemaal goed. Erg fijn ook dat het kantoor zich buiten de woonruimte bevindt, want zo kun je een goede scheiding tussen werken en wonen aanbrengen. Have fun en happy working!

Nieuwe voorgevel

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn:   door 01 Architecten
01 Architecten

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn

01 Architecten

Hier hebben we nog even een mooi kiekje van de voorgevel voor je: een close-up waarop we goed kunnen zien wat een voorbeeldige look het huis gekregen heeft. Geen bakstenen met aanslag van zure regen meer, maar het diepe zwart naast het zuivere wit. Een eerste indruk waar je gasten niet omheen kunnen! Op deze manier is een oude woning, met een jaren '50 / '60 look (niet altijd de meest esthetische woningen) in een klap in de moderne tijd gebracht. In de minimalistische nieuwbouw zien we dit kleurenschema vaak terugkomen. De renovatie van deze woning heeft het pand dichter dan ooit te voren naar deze stijl toegetrokken. Let even op de lenteachtige vegetatie vlak achter de lens van de fotograaf. Dit is toch de idyllisch woning uit je dromen? Wij zijn fan! 

Met deze laatste foto sluiten we onze tour langs deze woning af. We hopen dat je door het zien van deze renovatie veel nieuwe ideeën gekregen hebt. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën en trends op het gebied van design en living. Dan ben je altijd op de hoogte van wat er speelt! 

Deze woning mag je niet missen!

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!