Een chaotische tuin wordt een groen paradijsje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een chaotische tuin wordt een groen paradijsje

Stoa. Stoa.
Moderne tuinen van homify Modern
Loading admin actions …

Niet iedereen heeft er tijd voor om regelmatig in zijn of haar tuin te graven en te planten. Vele tuinen in Nederland bevinden zich daarom in een vrij primitieve staat, die niet erg uitnodigend is en eerder een afschrikkende werking heeft. Zelfs in de zomermaanden liggen de tuinen er triest bij, dat kan toch niet! Nu de lente op handen is en het tuinseizoen weer aanbreekt, willen we je laten zien hoe lonend het kan zijn om je tuin een professionele update te geven. Tijd en geld investeren doe je niet zomaar, maar wel als het echt een enorme verbetering voor je tuin betekent!

Vandaag laten we je in dit ideabook laten zijn hoe een chaotische tuin in Groningen omgetoverd werd tot een heldere zomertuin met een prachtig concept. Laat je inspireren door deze gave tuin. This will make you happy!

Mega chaos

Moderne tuinen van homify Modern

We waren verbijsterd dat de tuin al zolang niet onderhouden was, laat staan schoongemaakt. Wilde grassen hopen van puin en een rommelige aanblik maakten het bijna onmogelijk om deze achtertuin te gebruiken. Absoluut zonde om deze buitenruimte er zo bij te laten liggen. Deze tuin heeft een update nodig! Laat je inspireren door een expert.

Geen ruimte om te genieten

Moderne tuinen van homify Modern

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa zijn huizen met mooie tuinen mateloos populair. We wil er nu niet zijn zomeravonden doorbrengen in een privé tuin die alles heeft om lekker te kunnen genieten? De nieuwe bewoners van het huis wilden niets liever dan een mooie tuin bezitten om lekker met z’n allen te kunnen zitten. Dat was in de oude staat duidelijk niet mogelijk. Het wilde struikgewas moest wijken en ook de omgewoelde groen moest er veel beschaafder uitzien! Raadpleeg een expert bij de bouw van je huis. 

Ruimte voor creatieve oplossingen

Moderne tuinen van homify Modern

Je ziet direct dat de ongestructureerde tuin veel zwakke punten had die nodig aangepakt moesten worden, zo’n blik op de zaak schept tevens veel ruimte voor creatieve oplossingen en aantrekkelijke groene ideeën. Wij worden met de minuut enthousiast om je deze schitterende tuin te laten zien!

Eerste stappen

Moderne tuinen van homify Modern

De eerste stap om de tuin op te knappen is de lange grassen te verwijderen en een nieuwe bestrating aan te leggen. Op die manier wordt de tuin een stuk aantrekkelijker. Vervolgens worden alle andere sfeerverhogend elementen toegevoegd zodat je uiteindelijk bij de droomtuin uitkomt, precies zo als de bewoners die voor zich hebben gezien.

Variatie

Moderne tuinen van homify Modern

De witte keien zijn in perfecte harmonie met de zwarte steen bekken: de omlijstingen van de bloemenbedden, die een levenskunstwerk vormen in de lente. De tuin is verdeeld in verschillende delen die samen een mooi gevarieerd beeld opleveren. Deze strakke structuur doet ons de chaos van zojuist gelukkig snel vergeten. Bloemen zijn niet alleen mooi, ze ruiken ook heerlijk en stemmen je vrolijk!

Mooie combinatie

Moderne tuinen van homify Modern

Het werk van de experts heeft indruk op ons gemaakt, wij vinden de combinatie van de elegante bloemperken en het grote terras erg aantrekkelijk en praktisch. Het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe blij de bewoners van het huis met hun nieuwe tuin zijn! Deze tuin scharen wij onder minimalistische design. Als je er wat bamboe in zou planten dan krijgt deze tuin helemaal een Aziatische look. We denken een beetje aan Japan als we deze buitenruimte zien. Dit design is geweldig gaaf, maar een vijver zou er ook nog wel best bij kunnen. Paar mooie karpers erin en je meditatieve plekje onder de zon is helemaal klaar.

Praktisch

Moderne tuinen van homify Modern

Alle esthetische zaken hebben we nu wel besproken, maar er is ook nog zoiets als de praktische dimensie, hoe zit het daar eigenlijk mee? Nou, dat ziet hier helemaal goed, want dit schitterende schuurtje maakt het de bewoners wel heel gemakkelijk om de fietsen en andere spullen in op te bergen. Supermakkelijk om je tuingereedschap in neer te zetten. We nemen met deze laatste foto afscheid van de tuin. Laat je inspireren! 

Deze schitterende woning mag je echt niet missen.

Wat vind je van deze tuin? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!