Zo maak je die rustige en serene slaapkamer! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo maak je die rustige en serene slaapkamer!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE Mediterrane slaapkamers van Bloomint design Mediterraan
Loading admin actions …

Zeg eens eerlijk… Hoe rustig en sereen is jouw slaapkamer? Dat dachten we al… We willen natuurlijk allemaal die showroom slaapkamer maar in de praktijk wordt het toch al snel een plek met allerlei losse kleding, rommelig bed en verwassen veelkleurig beddengoed. Maar wees gerust. Vandaag hebben we wat slimme tips waarmee je in een handomdraai die prachtige sfeervolle rustige slaapkamer maakt. Voor een aangename en rustige slaapkamer is meer nodig dan een goed ontwerp en wat losse onderdelen. Therapeuten en psychologen weten hoe belangrijk kleuren en sferen zijn. Daarom geven we je vandaag wat van deze expert adviezen om de slaapkamer zo te ontwerpen dat er niets je rust verstoort. Lees je mee?

1. Vervang de kussens en het beddengoed

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE Mediterrane slaapkamers van Bloomint design Mediterraan
Bloomint design

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE

Bloomint design

We zeiden het al – veelkleurig en versleten – begin dan met het vervangen van je beddengoed en koop nieuwe dekbedhoezen en (donzen) kussens. Belangrijk is dat deze mooi zijn en van goede kwaliteit. Stem de kleuren van je beddengoed af op het kleurenpalet in je slaapkamer zodat het een mooi neutraal en harmonieus geheel vormt. Kies je voor kleur, koop dan echt goed kwalitatief beddengoed met een mooi design. Het is even een investering maar gaat vele jaren mee!

2. Alle lossen spullen netjes opgeborgen in een la

Gallery House on Richmond Park Moderne slaapkamers van Elemental Architecture Modern
Elemental Architecture

Gallery House on Richmond Park

Elemental Architecture

Nee, we zien liever niet je kunstgebit, oordoppen, tampons en medicijnen naast je bed dus plaats al deze losse kleine spullen in een doos of la in je garderobekast.

3. Je boeken in de buurt

Classical elegant frontage with a more relaxed facade towards the sea Klassieke slaapkamers van Des Ewing Residential Architects Klassiek
Des Ewing Residential Architects

Classical elegant frontage with a more relaxed facade towards the sea

Des Ewing Residential Architects

Boekenliefhebbers willen hun boeken graag in de buurt en het liefst ook in de slaapkamer hebben. Maar neem alleen de boeken mee die je aan het lezen bent en laat de rest in je wandkast staan. Plaats de boeken het liefst ook overdag in je garderobekast en niet op de vloer.

4. Zachtheid en texturen in je beddegoed

Een bed moet uitnodigend zijn met zachte stoffen, mooie kleuren en fris gewassen lakens. En dat geldt ook voor je kussen. Schuin tegen de achterzijde van je bed. Is deze inmiddels een platte pannenkoeK met gele vlekken? Vervang deze dan voor een mooi schoon en fris fluffy donzen kussen. Plaats er een extra molton hoes omheen ter bescherming. Een mooie zachte sprei met kussens in dezelfde kleur is ook een fraaie blikvanger.

5. Een bijzondere garderobekast

Ook de garderobekast verdient bijzondere aandacht. Deze is bij voorkeur niet al te opvallend aanwezig in de ruimte zodat deze het rustige beeld niet verstoort. Maar is wel apart en slim ingericht zodat je al je kleren er mooi kunt uitstallen en je 's-ochtends zin hebt om je aan te kleden.

6. Plaats zo min mogelijk op je nachtkastjes

Elektronische apparatuur bewaar je bij voorkeur niet in de slaapkamer omdat dit je slaap verstoort. Plaats losse spullen zoveel mogelijk in de nachtkastjes en niet er bovenop of in de vensterbank of op de vloer… Hoe leger hoe beter.

7. De wasmand in het washok

Disco laundry basket van homify Landelijk
homify

Disco laundry basket

homify

Het maakt niet uit hoe mooi de mand met vuile kleren ook is maar plaats deze niet in de slaap- of badkamer. Naast eventuele minder frisse aanblik of geuren is de slaapkamer een plek waar we regenereren en opladen en bevat daarom bij voorkeur geen vuile kleding of welke vorm van vuil dan ook. Plaats vuile was dus ook direct in de mand en niet onder het bed.

8. Huisdieren in hun eigen mand

Ja, wij houden ook van onze huisdieren maar het is echt geen goed idee om ze in de slaapkamer te laten. Wanneer je ze op jonge leeftijd traint, kun je ze prima buiten de slaapkamer laten slapen. Je kunt de mand van je huisdier op de gang plaatsen zodat je hij je als eerste weer begroet in de ochtend!

9. Tijdschriften in een bak en in de kast

bendix magazine rack van toshi Berlin Klassiek
toshi Berlin

bendix magazine rack

toshi Berlin

Laat tijdschriften niet los rond slingeren maar plaats ze in een bak die je in de kast zet. Daarnaast kan ongelezen vakliteratuur ook druk geven en is het dus eigenlijk beter om dit beneden te bewaren. De slaapkamer is niet een plek van moeten maar van rusten.

10. Je mobiele telefoon beneden

modern  door Holly Francesca, Modern
Holly Francesca

iPhone Case – Map of London

Holly Francesca

We weten dat alle jongeren dit doen maar echt: ga niet slapen met je mobiele telefoon onder je kussen. Het zorgt voor veel afleiding voor de moboholics onder ons en het is sowieso geen goed idee om elektronische apparatuur in je slaapkamer te plaatsen vanwege het verstorende effect. Geloof ons: het is een goede therapie! Wil je graag nog wat meer tips lezen over wat vooral niet te doen in je slaapkamer, lees dan ook even deze slaapkamermissers door.

Leeg, uitnodigend bed, neutrale kleuren... check!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!