Voor en Na: een stevige opknapbeurt van een Hollandse tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een stevige opknapbeurt van een Hollandse tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van homify Modern
Loading admin actions …

Regelmatig zie je dat er heel veel tijd, geld en energie in een huis wordt gestopt terwijl de tuin een beetje het ondergeschoven kindje is. En dat is erg jammer natuurlijk, want je huis komt echt pas goed tot z’n recht als de tuin ook dik in orde is. De tuin van de twee-onder-een-kapwoning waar we nu een kijkje gaan nemen was zo’n geval. Wat extra aandacht was gewenst en waarom ga je dan niet direct aan de slag om de tuin flink aan te pakken? De hoveniers van Groenergras zijn druk aan de slag geweest om de tuin weer helemaal passend bij het huis te maken. Bekijk de verschillen!

Voor: een beetje rommelig

Moderne tuinen van homify Modern

We zullen zeker niet zeggen dat de oude tuin een grote bende was, want dat was het namelijk niet. Het was wel een beetje rommelig. Net iets te weinig aandacht werd er besteed aan het wekelijkse onderhoud en dat kwam mede door de hele diverse planten die er te vinden waren. Allemaal hadden die specifieke tijd en aandacht nodig. En daar kom je soms domweg niet aan toe. Iets meer stroomlijning en eenheid was daarom gewenst.

Na: rechte vormen

Moderne tuinen van homify Modern

De kronkelende tuinpaadjes zijn verdwenen en er zijn rechte vormen voor in de plaats gekomen. En wat verder duidelijk te zien is, is dat de keuze is gemaakt om de tuin wat onderhoudsarmer te maken. Wat meer gras en wat minder planten, in combinatie met wat kiezelstenen zorgen dat je voor het onderhoud niet eens een tuinman hoeft in te huren. Het grasmaaien is eigenlijk al genoeg! Helaas kunnen we je geen foto laten zien van de tuin in bloei, maar reken maar dat het in de zomer een fleurig geheel wordt.

Voor: wildernis

Moderne tuinen van homify Modern

Deze wildernis aan de waterkant is zeker niet vreselijk om te zien, maar je kunt zo veel meer doen met deze leuke plek. De overburen hebben dat al gedaan door van een aanlegsteiger. En als je zo’n bevaarbare watergang achter je huis hebt, dan is het bijna zonde om daar niets mee te doen. Laten we eens kijken wat de experts er van gemaakt hebben!

Na: leuke plek bij het water

Moderne balkons, veranda's en terrassen van homify Modern

Of je nou wel of geen boot hebt: dit leuke plekje aan het water is om heerlijk van te kunnen genieten. Het leuke zitje wacht al op mooi weer! En stel je voor hoe leuk het is als je wel aan kunt meren met je eigen boot. Het feest begint al op de steiger! Links zie je nog net een stukje van de manier waarop de slootwal is aangepakt. Met speciaal doek is de kant bedekt en de planten begroeien straks de hele wal. Dat komt er vast erg mooi uit te zien!

Voor: het oude terras

Moderne tuinen van homify Modern

We zien hier het oude terras. En overduidelijk is dat deze stoelen en het tafeltje hun langste tijd ook gehad hadden. Zeker met de nieuwe situatie in gedachten zou het zonde zijn om dit oude meubilair weer opnieuw te gebruiken. Wat zal er in de nieuw situatie staan?

Na: modern terras

Moderne tuinen van homify Modern

De sfeer en stijl zijn zeker als het om het terras draait 180 graden omgedraaid. Een modern geheel valt nu te zien! De stoelen staan nu even binnen, maar zodra het weer het toelaat kan hier heerlijk genoten worden. Erg leuk zijn daarbij ook de natuurstenen die gebruikt zijn. Die geven namelijk een extra chique tintje aan het geheel. Een zeer geslaagde verandering!

Heb je niet zulke groene vingers en wil je graag wat meer tuininspiratie op gaan doen? Neem dan hier ook zeker even een kijkje.

Wat vind jij van de nieuwe tuin? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!