Eindelijk! 10 fantastische ideeën voor een goed georganiseerde keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eindelijk! 10 fantastische ideeën voor een goed georganiseerde keuken

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne keukens van homify Modern
Loading admin actions …

Wanneer we nadenken over een keukenrenovatie dan denken we vaak als eerste aan het uiterlijk van de keuken. En ook al is het natuurlijk belangrijk dat we enthousiast zijn over het uiterlijk toch is het belangrijkste aspect eigenlijk dat deze vooral functioneel moet zijn. Alleen in een ordelijke schone omgeving kunnen we namelijk die heerlijke maaltijden bereiden. Voldoende en slim ingerichte opbergruimte is daarbij cruciaal. Daardoor heb je voldoende plaats voor al je spullen en kun je ook alles (binnen handbereik) op de juiste plek plaatsen zelfs al heb je maar een paar vierkante meter tot je beschikking. En om te laten zien dat je schoonheid en functionaliteit prima kunt combineren in een keuken presenteren we je vandaag 10 inspirerende ideeën om je keuken mooier, functioneler en meer geordend te maken!

​1. Meubels op maat

DanKuchen keukenimpressies Landelijke keukens van DanKüchen Studio Hengelo Landelijk
DanKüchen Studio Hengelo

DanKuchen keukenimpressies

DanKüchen Studio Hengelo

Ongeacht de grootte van je keuken komt er altijd een moment dat er ruimte nodig is voor extra spullen en meestal hebben we dan al alles opgevuld. In dit geval kun je kiezen voor op maat gemaakte meubels. Zo kun je elke hoek of nis optimaal benutten en vullen met slimme smalle, gesloten of open kastoplossingen met nissen, rekken en laden zodat al je extra spullen weer een plek vinden om te worden opgeborgen.

2. Praktische opslagruimte

Er zijn mensen die nog geen dag of paar uur hun spullen georganiseerd kunnen houden. Dan zijn speciale laden in een kast een uitkomst: je gooit alles er in en alles is direct uit het zicht opgeborgen. Je kunt bijvoorbeeld ook elke lade van een label voorzien waar je op vermeld welke categorie items deze lade bevat. Zo kun je alles goed op orde houden en je spullen makkelijk terugvinden op het moment dat je ze nodig hebt.

​3. Kleur en creativiteit

Soms is een beetje creativiteit genoeg. We zien hier een niet al te grote keuken, maar waar toch voldoende ruimte werd gecreëerd voor een smal keukeneiland aangevuld met een werkplek met kastjes en planken die worden gekenmerkt door een spel van kleuren in zwart, wit en eigeel. Let op hoe al deze kastjes lijken te zweven wat lichtheid geeft aan de ruimte. Het hout van het keukeneiland en de werkbank brengen warmte en verzachten de gekleurde elementen. Een fraai detail: de krukjes met kleurrijk metalen frame en houten bovenzijde die op een knoop lijkt. Zeer speels en origineel!

4. Een goed recept

Heb je graag je recepten bij de hand wanneer je gaat koken? Dan is deze keuken ideaal omdat je je kookboeken altijd in de buurt hebt. Of wat dacht je van de open houten kast boven de keukenkastjes? Een paar planken verfraaien je keuken en je kunt er je losse spullen plaatsen. Niet alleen kookboeken maar ook tijdschriften, boeken of een notebook.

​5. De elegantie van homogeniteit

Wil je graag een elegante, gemakkelijk schoon te maken en zeer functionele keuken? Of heb je maar een kleine ruimte? Plaats dan gesloten kasten in een effen kleur (bij voorkeur wit) langs de volledige wanden. De homogeniteit van kleur zorgt voor elegantie, want er is niets te zien. Het idee is om de meubels te laten versmelten met de wanden. Zo ontstaat een zeer ruimtelijk gevoel en kijk eens wat een zee aan opbergruimte!

6. Maak optimaal gebruik van de hoeken

Moderne keukens van homify Modern

Een mooie keuken kun je overal plaatsen zelfs in een ondergewaardeerd hoekje. Het geheim is om het potentieel van elke hoek te zien en je voor te stellen wat voor prachtige keuken je daar zou kunnen plaatsen. Wat een schitterende vormgeving met het houten werkblad dat om de hoek gaat en een bar vormt in combinatie met de chroom apparatuur en lampen. Eenvoudig, elegant en slank; deze bar zorgt voor een luchtig en speels element in de ruimte.

7. Veel opslagruimte!

Het geheim van het maximaliseren van je opslagruimte is om alle denkbare en ondenkbare hoeken te benutten. En dat dan natuurlijk wel op een manier die zorgt voor een fraaie look en harmonieuze ruimte. In dit voorbeeld zien we dat er gebruik is gemaakt van allerlei vormen kasten zowel gesloten als open en zelfs langs de rand van het plafond. Ook in de eetkamer zien we een rij met smalle kastjes langs de muur die op fraaie wijze met de keuken is geïntegreerd doordat het werkblad met een smallere plank erboven doorloopt. Een zeer slimme en creatieve oplossing!

8. Laden en nog meer laden!

Hou je van orde dan zal het idee van kasten met lades je zeker bevallen om je spullen te organiseren. Laden met houten kisten zijn daarbij een fraaie en praktische manier om je spullen te ordenen. Handig daarbij is dat je de kist eruit kunt pakken en mee kunt nemen naar een andere plek (denk aan schoonmaakspullen, flessen drank, olie). In de bovenste kleinere laden kun je je kruiden opslaan in de kisten. 

​9. Nieuwe kleuren en functionaliteit

Stel je hebt een kleine keuken en je zou graag een ruimte creëren met planten, een televisie en zelfs een eettafel en veel kleur willen toevoegen. De afbeelding hierboven is het bewijs dat je schoonheid prima kunt combineren met functionaliteit. Het werkblad en de kastjes zijn wit en zorgen voor een lichte en ruime omgeving. Daardoor kan prima wat kleur worden toegevoegd in de vorm van de blauwe muren en groene vloer in combinatie met de felgele lamp boven de eettafel, die een geheim laat zien: het plafond werd hier verlaagd tot aan de wand waarin in TV en eettafel zij geplaatst. De TV die meestal verborgen is, wordt zo duidelijk zichtbaar met zijn achtergrond met diagonale lijnen die veel beweging in de omgeving creëren.

​10. Warmte en slimme ideeën

Natuurlijke materialen zijn altijd een goede keuze voor je keuken of het nou om de kastjes gaat of om de vloer. Op de foto hierboven werden alle kasten van hout gemaakt en werd zo veel warmte toegevoegd aan de omgeving. De deuren geven op hun beurt weer een luchtige touch aan de wandkast waarin een overvloed aan keukengerei en en serviesgoed kan worden opgeborgen. Het accent in deze keuken ligt op het fraaie keukeneiland met uittrekbare tafel: een zeer goed idee! Bij gebrek aan ruimte kun je deze tafel gebruiken als extra werkruimte of als plek voor gasten. Wil je graag meer keukens met hout bekijken? Werp dan ook even een blik op deze 7 onweerstaanbare rustieke keukens.

Een keukeneiland met uittrekbare bar.. een zeer praktisch idee!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!