Een fascinerende villa in Zonhoven die je niet mag missen!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Nijsten - Vandeput, Architectenbureau Dirk Nijsten bvba Architectenbureau Dirk Nijsten bvba Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Moderne huizen worden vaak genoeg gebouwd, dat is op zich niet zo bijzonder. Maar een enkele keer zie je een exemplaar voorbij komen dat net dat beetje extra heeft. En dat geldt zeker voor ons onderwerp van vandaag! Dit is namelijk een fascinerende moderne villa, zowel de binnen- als de buitenkant. Een schitterend project van Belgische bodem. De experts van Architectenbureau Dirk Nijsten zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp.  Bekijk het zeer fraaie resultaat van deze woning, die meer is dan alleen maar modern.

Bijzondere vormen

Wat bij een eerste blik op de gevel vooral opvalt, zijn de bijzondere vormen. In de moderne architectuur zie je die natuurlijk regelmatig voorbij komen, maar bij ‘gewone’ woonhuizen worden deze vormen niet zo vaak toegepast. De overstekende randen van het dak en de inham ter hoogte van het balkon/dakterras springen op dat gebied het meest in het oog. Erg apart is ook het gazon dat als het ware uit de kiezelstenen is getild. Deze vorm van tuinaanleg heeft trouwens als groot voordeel dat het zeer onderhoudsarm is. Je hoeft op dat gebied alleen maar een grasmaaier op te bergen in je inpandige garage.

Lichtinval

Bij het ontwerp van het huis is vooral veel rekening gehouden met de lichtinval. Je ziet hier dan ook duidelijk hoe groot de raampartij ter hoogte van de woonkamer is. We zijn dan ook vooral benieuwd hoe het er binnen uit is komen te zien. Ga je met ons mee?

Eclectische sfeer

We beginnen in de gang van het huis en daar valt gelijk al op dat de woning vanbinnen misschien nog wel unieker is dan aan de buitenkant. De opvallende oranje kleur die hier is gebruikt spat van het scherm en draagt bij aan de eclectische sfeer. Dit is namelijk niet alleen modern, zo’n ruw betonnen plafond weet op de een of andere manier ook altijd een industrieel randje aan een ruimte te geven.

Woonkamer

De lichtinval blijkt echt fantastisch te zijn zodra je een kijkje neemt in de woonkamer. En de sfeer is ook hier weer zo heerlijk om te zien. Hier valt ook pas op dat de bijzondere vormen binnenshuis vrolijk zijn doorgezet. Niets is recht en daardoor is er ook sprake van een bijzondere manier waarop is ingericht. Erg leuk is ook de halve muur die achter de woonkamer zichtbaar is.

Minimalistische keuken

Het eclectische van dit huis hebben we ook al even kort besproken. De minimalistische keuken doet daar dan ook vrolijk aan mee. Een zeer simpel en strak ontwerp zorgt voor een hele aangename plek om te koken. Bijzonder is de lamp boven het aanrecht, wat een leuk idee om de keuken zo te verlichten. Een ander element dat de aandacht trekt is de vrijstaande boekenkast. Ook leuk om in huis te hebben!

Eetkamer

Nog even een snelle blik op de eetkamer (met de mooie boekenkast!) voordat we ook de rest van het huis nog even gaan bekijken. Ben je onder de indruk van alles wat je tot nu toe hebt gezien?

Slapen

Het industriële gevoel komt in de slaapkamer door middel van het plafond weer terug. Verder is de ruimte op een ontspannen wijze ingericht, de ideale plek om lekker te slapen!

Open badkamer

Een open badkamer kom je niet zo vaak tegen, maar in zo’n bijzonder huis als dit, is het niet zo verbazend dat je dat tegenkomt. En het ziet er erg mooi uit! Bijzonder om op zo’n manier als deze in bad te kunnen. En als je even wat meer privacy nodig hebt dan zorgt de douche daar wel voor!

Krijg je maar geen genoeg van bijzondere moderne architectuur? Zorg dan ook zeker dat je deze interessante woning even bekijkt!

Wat vind jij het meest verrassende aan dit huis? We zijn benieuwd naar je reactie! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine