Scandinavisch huis met volledig houten constructie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Scandinavisch huis met volledig houten constructie

Johan van Dijk Johan van Dijk
Ddacha Scandinavische woonkamers van DDacha Scandinavisch
Loading admin actions …

Scandinavië: Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en omliggende landen. Een deel van Europa dat bekend staat om prachtige landschappen en om veel bomen, heel veel bomen! Het is dan ook niet zonder reden dat juist in Scandinavië heel veel huizen uit hout zijn opgebouwd. Deze bouwstijl is in Nederland ook al heel lang populair in nieuwbouwwijken. Dit project van de architecten van DDACHA heeft de Scandinavische houtbouw als uitgangspunt genomen. Deze huizen kenmerken zich door een grote mate van energiezuinigheid. Bijvoorbeeld door gebruikmaking van heel veel glas voor inval van daglicht en door het plaatsen van een allesbrander. Maar er is nog meer! We gaan snel kijken hoe bijzonder dit huis eigenlijk is.

Hout en glas

Ddacha Scandinavische huizen van DDacha Scandinavisch
DDacha

Ddacha

DDacha

Bij het bekijken van dit bijzondere prototype woning in Almere zien we een bijzonder huis dat opvalt door de volledige houten constructie. Een eerste oogopslag doet vermoeden dat er niet zoveel ramen in het bouwwerk te vinden zijn, maar schijn bedriegt! Kijk maar eens goed naar het dak. Over bijna de hele lengte van het huis is een ‘lichtstraat’ van dakramen aangebracht voor extra lichtinval en daarmee ook warmte. In de houten muren zijn subtiele kleine ramen aangebracht. Maar we zien de andere kant van het huis nog niet, want juist daar is glas wel prominent aanwezig!

Woonkamer op het zuidwesten

Ddacha Scandinavische woonkamers van DDacha Scandinavisch
DDacha

Ddacha

DDacha

Vanuit het midden van de woonkamer kijken we nu naar de kant van het huis die zonet niet goed zichtbaar is. Bewust is de woonkamer op het zuidwesten geplaatst: via deze kant kan door de openslaande deuren en de grote ramen zoveel mogelijk daglicht in de woning komen. Ook is een glimp op te van een van de dakramen. Daarmee worden twee vliegen in klap geslagen. Er komt nu namelijk meer dan voldoende daglicht in het huis en dat scheelt op zowel de stookkosten als op kunstverlichting die moet worden gebruikt.

Slim ontwerp

Ddacha Scandinavische woonkamers van DDacha Scandinavisch
DDacha

Ddacha

DDacha

Het slim gebruikmaken van daglicht is niet het enige handigheidje dat dit huis kent. Hier zien we een andere mooie oplossing: bergruimte die onder het schuine dak verwerkt is. Een eenvoudig maar zeer stijlvol houten trappetje met een schuifrails biedt toegang tot de verschillende bergruimtes onder het dak. En de deuren die deze bergruimtes afsluiten zijn ook nog eens zo aangebracht dat ze zeer eenvoudig te openen zijn. Wat ook goed zichtbaar is op deze afbeelding is de prachtige lichtinval die van boven komt. Reken maar dat dit ook een fantastische effect geeft wanneer het donker is geworden en er vanuit de woonkamer rechtstreeks naar de sterrenhemel gekeken kan worden.

Houten badkamer

Ddacha Scandinavische badkamers van DDacha Scandinavisch
DDacha

Ddacha

DDacha

Een van de meest bijzondere ruimtes in het huis zelf is zonder enige twijfel de badkamer. Dit is namelijk een badkamer met heel veel hout! En toch is alles op zo’n manier gemaakt dat deze badkamer alle comfort biedt die je nodig hebt. Aangezien het hier een prototype woning betreft zijn er op het gebied van de badkamer natuurlijk nog vele aanpassingen en uitbreidingen te bedenken. Maar zelfs in de houten eenvoud heeft deze badkamer toch een bepaalde allure!

De deuren wijd open

Ddacha Scandinavische huizen van DDacha Scandinavisch
DDacha

Ddacha

DDacha

Zet die deuren van dit huis met mooi weer maar ruim open! Dit is een woning die het waard is om bekeken te worden en vormt door z’n bijzondere uitstraling toch een eenheid met de omgeving. Stel je voor dat je in dit huis zou kunnen wonen. Dit is een relatief kleine woning, maar deze woningen zijn ook in grotere varianten te verkrijgen. Het is zeker zo gek nog niet, zo’n Scandinavisch huis! Afhankelijk van de omgeving kan er uiteraard ook voor gekozen worden om deze woning van een kleurtje te voorzien. Stel je voor hoe bijzonder de woning dan kan worden.

Spreekt al dat daglicht of het vooruitzicht op een sterrenhemel jou ook zo aan? Neem dan ook hier een kijkje!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!